Alternatif/Indie sahnesinin solo">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

"Loop" ve Selin Damar

16 Mayıs 2013 03:03
Alternatif/Indie sahnesinin solo isimlerinden
Selin Damar’ın heyecanla beknenen ilk albümü “Loop” raflardaki yerini aldı.

“Loop”, henüz yayımlanmadan önce dinleme şansı bulduğumuz ‘Again ve Fallin’’ ile birlikte 11 şarkıdan oluyor. Selin Damar’ın bir süredir üzerinde çalıştığı albümdeki tüm şarkılar daha çok kişisel hikayelerden ve hayatın içinden döngülerden bahsediyor. Bir nevi ‘konsept’ albüm denebilir…

İçinde birçok müzik türünden etkileşimleri barındırmasının yanı sıra albüm, günümüz alternatif sound’una uygun şarkılara da yer veriyor. Albümün özellikle kendi plak şirketi Pluton Muzik etiketiyle yayımlanması sebebiyle “Loop”, bağımsız yani ‘Indie’ ekolü örneklerinden…

Selin Damar, müzik çalışmalarını Olay Andaç'la sürdürüyor. Albümdeki tüm besteler ikisine ait ve aynı zamanda albümdeki tüm şarkı sözleri Selin Damar’ın imzasını taşıyor.

"Loop"da tüm vokaller Selin Damar'a ait. Gitarda Olay Andaç, bas gitarda İlker Göçmen ve davulda Alen Konakoğlu yer alıyor. Albümdeki tüm şarkıların düzenlemeleri Olay Andaç, miks ise Alen Konakoğlu tarafından yapıldı. Mastering'i ise albümdeki iki şarkıda keyboard’da duyduğumuz Yavuz Yurtgüder gerçekleştirdi.

"Loop", CD formatında yayımlandığı gibi iTunes aracılığıyla dijital olarak da indirilebiliyor.

Selin Damar, müzik çalışmalarının yanı sıra Radyo Eksen'de Pazar akşamları 'Airbag' adlı bir program yapıyor ve çeşitli gazete, dergilerde müzik yazıları yazıyor.

Albümün ismi neden “Loop”? “Loop” nelerden bahsediyor?

“Loop”daki tüm şarkılar hayat içerisindeki döngülerden bahsediyor. İsmi de oradan geliyor. Hepimizin başına gelen hikayeleri içeriyor çoğunlukla, ama tabii ben kendi yaşadıklarım ve hissettiklerimden yola çıktım. Genel olarak baktığınızda çok da neşeli bir albümle karşılaşmayacağınızı söyleyebilirim. His olarak biraz ‘dip’lerde bir çalışma oldu.

Yaptığınız müziği nasıl tanımlıyorsun?

Artık bütün dünyada müzik türleri birbirine girmiş durumda. Hepsi birbirinden etkiler taşır hale geldi. Bizim yaptığımız müziğe de bu tip sebeplerden dolayı ‘alternatif’ demek en doğrusu. Ama kendi plak şirketimizden çıkarttığımızı, tamamen istediğimiz yönde besteler ve düzenlemeler yaptığımızı baz alırsak, kelime anlamıyla 'indie' müzik yapıyoruz.

Albümde kimlerle çalıştın?

Bu albümü ve tüm müzikal çalışmalarımı Olay Andaç'la birlikte yapıyoruz.
Tüm şarkıları beraber besteliyoruz. Albümde duyduğunuz gitarları Olay çaldı. Bas gitarları, bu projede başından beri bizimle birlikte olan İlker Göçmen, davulları ise Alen Konakoğlu çaldı. Miksleri de Alen yaptı. Mastering'i yapan arkadaşımız Yavuz Yurtgüder, iki şarkıda klavyelerde de yer aldı.


http://www.emikent.com.tr
http://www.facebook.com/emimusicturkey
http://twitter.com/emimusicturkey
www.selindamar.com
http://www.facebook.com/selindamarofficial
https://twitter.com/selindamar

Yorumlar

Taze haberler