Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Magazin

Soul Sacrifice BG Konseri İle İlgili Basın Açıklaması

4 Ekim 2002 00:00
Heavy Metal dinleyicilerinin merakla bekledikleri ancak birkaç aksaklığa da sahne olan Blind Guardian konserindeki, önceden duyurulan ön gruplardan biri olan Soul Sacrifice, yapılan spekülasyonlara bir açıklık getirmek için aşağıdaki basın açıklamasını yapmıştır. İlginize sunarım.

Açıklamanın Tam Metni:

Merhabalar Arkadaslar,

Oncelikle 28/9/02 tarihinde dinliyecilerimize ulaşamamaktan duyduğumuz üzüntüyü belirtmekte yarar görüyor ve onlardan grup adına özür diliyorum.

Konserde yaşanan bazı teknik aksaklıklar sonucunda malesef sahne alamadık fakat ne kadar üzücüdürki bazı çevrelerce üretilen spekülasyonlar grubun kapris yaparak sahne almadığnı, organizatorlerin uzerine yürüdüğünu ve grubun sahne alamayışından sadece ve sadece kendilerinin sorumlu olduğunu belirten söylem ve açıklamalarla karşılaştık.

Aslında şu dakikaya kadar asla bu gibi polemiklere girmeye hiç niyetimiz olmadığını açık seçik belirtmiştik ve konserde yaşanan olaylar hakkındaorganizatörlerden yazılı ve sözlü bir basın açıklaması beklediğimizi ve bu açıklama yapılmadan da Soul Sacrifice olarak Pazar günü katıldığımız radyo programı (Ay Işığı kuyumcuları - 92.3) dahil olmak üzere hiçbir açıklama ve yorumda bulunmayacağımızı belirttik fakat yukarda da belirttiğimiz gibi bazı çevrelerce üretilen spekülasyonlar bize zamanından önce bir açıklama yapmaya zorlamış bulunmaktadır ayrıca bu suçlamalar ve yorumlara karşı da cevap hakkı doğduğu aşikardır.

Zaten bu açıklamaların coğunu yine pazar günü Cumhuriyet Dergi ile yaptığımız söyleşide de açık seçık yinelemiş bulunmaktayız

1. Soul Sacrifice grubunun sahne alamayışının ana sebebi Playback tarafından getirilen mixer`in sadece 40 kanal olmasi ve PA`nın de dahil olmak üzere calışmamasıdır

Not:Blind Guardian`in talebi en an 52 kanal mixer`di+On gruplarada en az 16 kanal mixer gerekecegi ortadaydi fakat en az 70 kanal mixer gerekirken firma 40 kanal mixeri yeterli görmüştü.Gereken mixer saat 17:30 itibari ile temin edilebilince saat 11:00`de başlaması gereken sound check ancak 18:00 civarında başlayabildi dolayısıyla ancak konserde Blind Guardian için yeterli zaman mevcuttu.

2. Organizatörlerin hiçbirine fiziksel veya sözlü olarak hiçbir Soul Sacrifice elemanı saldırıda bulunmamıştır. Özelllikle bu konuda yazılı ve sözlü basında yapılan açıklamaların tümü düzmecedir ve koca bir yalandan ibarettir ve bu gibi açıklamaları yaparken kullanılan üslup ise oldukca üzücüdür ve mümkün olduğu ölçüde bu kişilerle ilgili gerekli tum yasal mudahelelerde bulunulacaktır ve tekzip mesajlarının yayınlanması talep edilecektir.

3. Buna rağmen tüm Soul Sacrifice elemanları hiçbir gerekçe gösterilmeden konser sahasından, alan görevlileri tarafından uzaklaştırılmıştır. Bu konu ile ilgili kesinlikle organizatörlerden açıklama beklenmektedir çünkü Soul Sacrifice daha önce de belirtmiş olduğumuz üzere kesinlikle organizatörlerin hiçbirine fiziksel veya sözlü olarak saldırıda bulunmamıştır. Ne kadar acıdır ki bu durumun ertesinde Blind Guardian menajeri tarafından yapılan jest ile konseri izleme şansımızın olması da oldukça düşündürücü bir durumdur.

4. Oluşan bu durumun Soul Sacrifice elemanlarının mağduriyetini iki katina çıkardığı net olarak görülebilmektedir. Buna rağmen hala bizim suçlanmamız ve tanımadığımız kişilerce zan altında bırakılmamızı çok büyük haksızlık olarak görmekteyiz.

5. Bu konser geride kalmıştır ve biz tekrar uzerinde calıştığımız kayıt üzerine yoğunlaşmaktayız en yakın zamanda yayınlayacağımız albümle dinleyicilerimize ulaşmak istiyoruz.

Herşey için çok teşekkürler
Soul Sacrifice

Yorumlar

  • wallaa soul sekrıfays ı sonuna kadar destekliyorum.zaaten h.metal dinneyiscisi kapris olayına inanmaz bence...sonuna kadar destekliyoruz soul sacrifice ı diimi arkadaşlar???
    Üye
    basgitarist
    Tarih
    6 Kasım 2002 00:00
Toplam 1 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler