Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Perşembe Radyosu "10. Hafta"

26 Eylül 2013 01:03
Perşembe Radyosu'na hoşgeldiniz.

Her haftanın tek perşembesinde yayınladığımız bağımsız müzik bölümü Perşembe Radyosu, özellikle Türkiye'de yayınlanmayan albümlerin ve şarkıların dinleyiciye ulaşmasını amaçlıyor. Popülaritesini sağlayamamış müzik gruplarından, mini projelere, yeni müzik tarzlarından, Soundtrack'lere kadar, kısıtlama olmaksızın 'o haftaya' konu olan tüm yeni şarkıları sizlere ulaştırmaya çalışan bölümümüzden keyif almanızı, yeni gruplar, şarkılar ve müzisyenler keşfetmenizi dileriz.

Peter Gabriel - And I’ll Scratch Yours

Perşembe Radyosu'nun giriş bölümü yeni Peter Gabriel albümü Scratch My Back / And I'll Scratch Yours için ayrıldı. İngilizlerin dahi müzisyeni Gabriel özellikle Genesis ile popülaritesine kavuşmuş, yaptığı solo çalışmalarla da büyük başarıya sahip olmuştu.

Scratch My Back / And I'll Scratch Yours iki bölümden oluşuyor. Peter Gabriel imzası taşıyan şarkıların Cover versiyonları ki, bu Cover'lar Arcade Fire, Bob Iver, Lou Reed, Regina Spector, Elbow gibi ünlü müzisyenlerin ellerinden çıkma, diğer bölüm ise Peter Gabriel sesiyle duyma imkanı bulacağımız Cover şarkılar, bu şarkılardan bazıları ise, Heroes (David Bowie), My Body Is A Cage (Arcade Fire), Apres Moi (Regina Spector), Street Spirit (Radiohead).

Albüm Real World'den dijital formatta satın alınabilir.

Albüm içeriğinden ilk duyumlar, Feist – 'Don’t Give Up' (düet. Timber Timbre)



Şarkının "Canlı" versiyonu;



Yine aynı albümden; Arcade Fire - "Games without Frontiers"

Frankie Rose - 'Into Blue'

Frankie Rose; Crystal Stilts, Dum Dum Girls, ve Vivian Girls isimli gruplardan tanıdığımız, vokal ve şarkı yazarı.

Rose'un 3. solo Stüdyo albümü Herein Wild tanıtımlarına Brookly'nde bir çatı ve harika bir manzara eşlik ediyor. Albüm içeriğinde bulunan Into Blues'un ufak bir kısmını duyma imkanı bulduğumuz video, albümün hazırlık süreci ile ilgili bilgilerle süslenmiş.



The History Of Apple Pie – 'Don’t You Wanna Be Mine?'

History Of Apple Pie; Stephanie Min, Bilinda Butcher, Jerome Thomas, Kelly Owens ve Aslam Ghauri'nin bir araya gelmesiyle oluşmuş. Londra çıkışlı müzik grubu ilk Single'ları Don’t You Wanna Be Mine? ile çıkış yapmayı planlıyor. Albüm ise gelecek yıl raflarda olacak. Klasik Rock enstrümanları ve iki bayan vokalle dikkat çeken grubun ilk şarkısını aşağıdaki bağlantıdan dinleyebilirsiniz.



7" formatında satışa sundukları EP, iTunes üzerinden satın alınabiliyor.

MØ – 'Never Wanna Know'

Danimarka'lı yıldız MØ'nun (Karen Marie Ørsted) The Bikini Daze isimli mini albümü Sony etiketiyle çıkıyor. 2012 yılında başladığı müzik kariyerinde iddialı sesiyle şimdiden geniş bir hayran kitlesine ulaşan sanatçının Never Wanna Know isimli şarkısını aşağıdaki bağlantıdan dinleyebilirsiniz.



Twitter@Sercan Saka

Yorumlar

Taze haberler