Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Meraklısına Müzik Platformu 'Spotify'

27 Eylül 2013 05:35
Dünyanın en popüler müzik platformlarından biri olan Spotify artık Türkiye'de!

2008 yılında İsveç'te kurulan Spotify, geçtiğimiz günlerde yaptığı lansmanıyla artık Türkiye, Yunanistan, Tayvan ve Arjantin'de de hizmet vermeye başlıyor. Böylece Spotify'nin hizmet verdiği ülke sayısı 32 olmuş durumda.

Spotify'nin bir kaç özelliğine bakacak olursak;

Öncelikle ücretsiz şekilde mp3'lerinizi dinleyebiliyorsunuz. Bunun bedelini ekonomik olarak değil ama reklamları dinleyerek yapıyorsunuz. Reklamlar tarafından rahatsız edilmek istemiyorum diyenler, ayda 5 TL'yi ceplerinden çıkarmak zorunda.

Spotify müzik teşhirciliğine de yardımcı olacak gibi. Artık YouTube videolarınızı Facebook'da paylaşmanıza gerek yok. Spotify'nizde Facebook hesabınızı aktif ettiğiniz takdirde, Spotify Facebook hesabınızda dinlediğiniz şarkıyı güncelliyor.

Spotify'nin bir özelliği ise Last.fm gibi platformlarda da bulunan, favori şarkı listenizi paylaşabilmeniz. Ünlülerinden bu listeleri paylaşma olasılığını düşünürsek, onların beğendiği şarkıları da görebilirsiniz.

Spotify'nin bir de premium üyeliği bulunuyor ki, bununla da internete bağlanabilen istediğiniz elektronik aletinizle Spotify hesabınıza ulaşabiliyor ve istiyorsanız mp3'leri indirip, çevrimdışı dinleyebiliyorsunuz. Premium üyeliğin ücreti de ayda 10 TL olarak belirlenmiş durumda.

Onur Narinoğlu :: Twitter @onarinoglu

Yorumlar

Taze haberler