Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Geçen Haftasonu Ne Yaptık, Bu Haftasonu Ne Yapsak?

11 Ekim 2013 15:35
Günlerden Cuma. Kadıköy’deyiz. Geçen haftasonu birçok etkinlikle güzel vakitler geçirdik. Gerçi hava biraz soğuktu, sokaklar biraz boştu ama mekanlar bir o kadar doluydu. O soğuklardan şahsen nasibimi aldım. Pazar gününden beri evde oturup, bir ton ilaç alıp iyileşmeyi bekliyorum. Sanırım bu gece birkaç konser dinleyecek kadar iyiyim.

Geçtiğimiz haftasonunun en mühim konserlerinden biri KadıköySahne’de gerçekleşen Kurban konseriydi. Kurban uzun zamandır konser vermiyordu. Bu sebepten çok kalabalık bir gece olacağı tahmin ediyorduk ki, öyle de oldu. Mekan ağzına kadar doluydu. Ben uzun zamandır Kurban’ı dinlemiyordum. O gece grubu dinlemeye başlayınca, en son dinlediğimden beri, birkaç albüm çıkarttıklarını fark ettim. Ne olursa olsun özlemişim, o ilk çıktıkları ve heyecanla kasetlerini dinlediğimiz günleri hatırladım. Neyse, geçmişe çok dönmeden Kurban sonrasında sahne alan Neyse grubuna dönelim. Esasen her Cuma akşamı Korhan Futacı&Kara Orkestra sahne alacaktı fakat program değişti. Bu sefer Neyse sahnedeydi. Güzel bir kalabalıkla onları da dinledik. Ben kendilerini ilk defa canlı dinledim. Tam olarak beklediğim performansla karşılaştım. Ayrıca konserden sonra iki çift laf etme fırsatı buldum. Kendileri çok mütevazi insanlar. İlerleyen zamanlarda belki Kadıköy’de kendilerini tekrar ağırlarız.

Bu haftasonu ise çok sevdiğimiz bir sanatçıyı sahnede ağırlayacağız: Bülent Ortaçgil. Her zaman sahnede izlemekten çok büyük zevk aldığım güzel adamı, bu akşam tekrar dinleyeceğim. Belki soundcheck’e de sızıp bir köşeden sessizce izlerim. :) Cumartesi akşamı Ogün Sanlısoy KadıköySahne’de olacak. Sanırım yine uzun zamandır beklenen ve büyük ilginin olacağı konserlerden biri olacaktır. Ogün Sanlısoy’dan sonra Ödül&Funk Alaturka, geçtiğimiz hafta olduğu gibi yerini alacak. Enerjim çok yüksek, eğlenmem lazım derseniz mutlaka kalın. Gecenin geç saatlerine kadar sevdiğimiz ve bildiğimiz şarkıların gruba has coverlarıyla eğlenebilirsiniz.

Aynı zamanda geçtiğimiz haftasonu Kargart sezon açılışını Rashit konseriyle yaptı. Ertesi gün Hariçten Gazelciler’le devam ettiler. Bu haftasonuna Feza ve Peygamber Vitesi konserleriyle başlayıp, Cumartesi günü Kompile Karga 4: Söz’ün lansman konseriyle devam edecekler.

Woodstock, Cuma akşamı Dublör, Cumartesi akşamı Jamsession grubunu ağırlayacak. Shaft’ta ise Cumartesi gecesi Kaçamak sahnede olacak.

Bir yandan Kadife Sokak’taki mekanlarda da birkaç etkinlik var. Mesela bu gece Liman Kahvesi’nde Erci ve Tunç hazırladıkları playlistle gecenin müziğine el atacaklar. “Gelirseniz Ekime, Gelmezseniz Kasıma” diyorlar. Bir gitmekte fayda var. :) Hera da ise Dj Sunny Boy, funk, elektronik, rock, psychedelic parçalarla gece boyu mekanda olacak.

Ben daha yeniyim aranızda. Her izlediğim konser, her tanıştığım kişi bana güzel şeyler öğretiyor. Zamanla daha çok ayrıntıyı aktarabilecek olmayı umuyorum.

İstediğiniz tüm etkinliklere ve ayrıntılarına GaRaJanda’dan ulaşabilirsiniz.

Aslı Serindağ :: Twitter @asliserindag

Yorumlar

Taze haberler