Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Rıdvan Akparlak Taubertal Festivali’nde 7. Seçildi

28 Ekim 2013 03:34
Kaos ve Atarax grubunun başarılı davulcusu Rıdvan Akparlak, Taubertal Festivali’nde “Enstruman Hakimiyeti ” kategorisinde 7. seçildi.
Powertürk sponsorluğunda düzenlenen Powergaraj-Emergenza yarışmasında Türkiye birinciliği kazanan Kaos grubununu davulcusu Rıdvan Akparlak, Almanya’da gerçekleşen Taubertal Festivali’nde “Enstruman” kategorisinde 7. seçildi. Festivalde grup olarak ilk 4’e kalamadıklarını dile getiren Akparlak, “Emergenza Dünya Finali niteliğindeki festivalde 19 ülkeden finalistle yarışıp iyi dereceler elde ettik. Festivalde, farklı milletler, kültürler, yüzler tanıdık. Tam donanımlı sahne ekipmanları, ışıkları ile binlerce insana Türkçe HardCore çalma fırsatı yakaladık. Bu yüzden bizim için inanılmaz bir deneyim oldu.”dedi.

“SADECE DAVUL ÇALARKEN NEFES ALDIĞIMI HİSSEDİYORUM”
Müzik hayatına lise yıllarında başlayan ve bugüne kadar bir çok müzik grubunda yer alan Akparlak, müzik olmadan var olamayacağını söyledi. Müzik benim için hayat demek diyen Akparlak, “Sadece davul çalarken nefes aldığımı hissediyorum. Bu yüzden davulun bende ki yeri her zaman ayrı olmuştur.” dedi. Baterinin yanında kendi çabalarıyla gitar ve klavye çalmayı da öğrendiğini söyleyen Akparlak, müzikle tanışma hikayesini ise şu şekilde anlattı: “Müzikle 13 yaşındayken Adana’da tanıştım. Davul çalmaya ilk olarak evde babamın darbuka ve bendiri ile başladım. Televizyonda yayınlanan klipleri izlediğimde en çok dikkat ettiğim enstruman hep bateri olmuştu. O zamanlar stüdyoya girip davul çalamayacağımdan annemin tencerelerine tişört geçirip evde kendi kendime çalmaya çalışırdım.”

“KAOS, HAYATIMIN DÖNÜM NOKTASI OLDU”
Şimdiye kadar hayatında bir çok dönüm noktası olduğunu ifade eden Akparlak, “ Kocaeli Üniversitesi’ni kazanıp İstanbul’a yakın bir şehir olan İzmit’e yerleşmek benim için en büyük şanstı.” diye konuştu. Daha sonrasında İzmit’te dahil olduğum Atarax grubu ile yapmış olduğumuz Kocaeli ve şehir dışı bar programları, festival konserleri, radyo programları ve son olarak klibimizin yayınlanması, geniş kitleler tarafından daha çok tanınmamı sağladı diyen Akparlak, “You May Kiss The Bride” ve “Life Comes In Many Forms” gibi İstanbul kökenli gruplarla çalışarak İstanbul’da da adımı duyurma fırsatı yakalamış olsam da en büyük dönüm noktam; Kaos grubu ile Powertürk’ün sponsorluğunda gerçelleşen Powergarage – Emergenza yarışmasında Türkiye birinciği elde edip Almanya Taubertal sahnesinde çalmaya hak kazanmamız oldu.”dedi.

Yorumlar

Taze haberler