Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Perşembe Radyosu "14. Hafta" (Lou Reed Özel)

31 Ekim 2013 13:40
Perşembe Radyosu'na hoş geldiniz.

Perşembe Radyosu, haftanın öne çıkan "yeni" müzikleri dinleyicisine ulaştırmayı amaçlayan haber dizisi olarak planlandı. Her haftanın tek Perşembe'sini Indie Rock ve Indie Pop türünde eser veren, tanınmamış ve geleceği olduğuna inandığımız müzisyenleri sizlere ulaştırma isteğimiz, sadece bu bölümde sekteye uğramış durumda. Çünkü biliyoruz ki O olmasaydı, yeni müzik kavramı şimdikinden çok farklı olurdu ve O olmasaydı, yeni diye tanıttığımız bir çok müzisyen var olamazdı.

Lou Reed

27 Ekim günü kaybettiğimiz müzisyenle ilgili sizleri sıkacak bir anma yazısı yerine, satır başları ve bir ufak şarkı listesi bulunan bir bölüm tasarladık.

Tüm listeyi buradan dinleyebilirsiniz:



Velvet öncesi The Primitives ile hazırladığı The Ostrich isimli şarkı ve şarkı ile müzik tarihine giren bir terim Ostrich Guitar. (gitar akordu eadgbe'den dddddd'ye çekilir.)



1978 kayıtlı Street Hassle, bu çağın ötesinde seks, uyuşturucu ve ölüm üzerine bir şarkı.



Sweet Jane ve Perfect Day; Trainspotting ve Natural Born Killers iki dev filmle özdeşleşen iki muhteşem şarkı.





Velvet Underground and Nico albümü, özellikle Andy Warhol tasarımı kapağı ile bir çok koleksiyoncuyu peşinden koşturur. İçeriğinde kült eser Heroin ve bir çok başyapıt bulunmakta.



Luciano Pavarotti düeti Perfect Day...



Listeye alamadığımız bir çok şarkı, röportaj ve Reed'i anlatan videolar var. Ama sadece ölümü üzerine dünya medyasının verdiği tepki bile O'nun dünyada ne kadar büyük bir yer kapladığının kanıtı.

Yorumlar

Taze haberler