Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Yasemin Mori & Boğaziçi Caz Korosu

15 Aralık 2013 17:27
Yasemin Mori'yi ilk dinleyişim ve epey uzun bir zamandır, onu dinlemenin nasıl bir şey olduğunu çok merak ediyordum. Merakım da boşa çıkmadı doğrusu. Tam tahmin ettiğim gibi, konser tam anlamıyla kıpır kıpır geçti. 13 Aralık Cuma gecesi, çalışanlar için haftanın son günü ve İstanbul için yeterli soğuklukta geçen bir kış için tam bir kıpraşma zamanı. E bunun için de en uygun isim Yasemin Mori. Konserde Yasemin Mori'ye eşliği ise Masis Aram Gözbek'in şefliğini yaptığı Boğaziçi Caz Korosu yaptı. Boğaziçi Caz Korosu'nu daha önce bir kaç kez dinleme fırsatı bulmuştum. Gezi sağ olsun herhangi bir ortamda performanslarına rastlamak mümkündü. Bence ülkeye farklı ve taze bir hava kattılar. Bu kadar kirlenmiş bir ülkenin, "güzel" havalara ihtiyacı var.

Yasemin Mori'nin ikinci albümü Deli Bando'yu daha çok sevdiğimi söyleyebilirim (ayıp olmaz ise). Korhan Futacı ve Karaorkestra, bir de Boğaziçi Caz Korosu dayanışmaları, Mori'nin bu albümüne derinlik katmış gibi gözüküyor. Daha doğrusu duyuluyor. Albümdeki iniş çıkışların dengesi benim için muazzam.

Asıl soru; konser nasıl geçti? Eğlenmek isteyenler mutlaka zaman ayırması gereken bir konser. Eğer hafta sonunda enerjinizin bittiğine inanıyor veya işlerin sizin için ters gittiğini düşünüyorsanız, bir doz Yasemin Mori almanızı tavsiye ederim. Yalnız hâlâ hap versiyonu çıkmadı. Tabi bir de konserde yer alan müzisyenlerden de bahsetmek gerekiyor. Elektrik gitarda öttüren abimiz, Deli Bando'daki şarkı düzenlemelerinde de yer alan Barlas Tan Özemek. Davulda ki isim ise, 123'ün fedaisi Berke Can Özcan, Kara Orkestra'dan da grupta iki isim yer alıyor. Birisi bas gitarın başındaki Gökhan Şahinkaya, diğeri ise tuşlu çalgıları himayesi altına alan Görkem Karabudak. Trompeti üfleyen ismimiz ise özellikle Gevende'den tanıyabileceğiniz Can Ömer Uygan. Daha önce de bahsettiğim gibi, vokallerde ise şef Masis Aram Gözbek yönetimindeki Boğaziçi Caz Korosu. Yasemin Mori, Gezi'de kafasından yaralanan ve iyileşme süreci oldukça uzun süren, hatta şuanda da devam eden Lobna Al Lamii'yi de unutmadı. Aynı saatlerde de dostları Lobna için Hoşgeldin Lobna konseri gerçekleştiriyorlardı.

Gecenin sürprizlerinden biri de Yasemin Mori'nin Işığa Geldi Çocuklar adlı şarkısına animasyon klip hazırlayan Seha Can oldu. Hem ilk defa videoyu burada izleme şansımız oldu, hem de konser sonrası Seha Can'dan iki şarkı dinleme fırsatımız. Yaptığımız kısa anket sonucu sesinin gayet güzel olduğuna ve albüm yapması gerektiği konusunda karar aldık. Bu arada videonun teaserını hemen şuracıktan izleyebilirsiniz:



Bir Kaç Kendini Bilmez Seyirci

İlk defa değişik bir konser arası yaşandı. Yasemin Mori ve ekip ara için içeri gidince, şef Gözbek ve koristler (Boğaziçi Caz Korosu'nun seyircilerin içinde bulunan kısmı) iki tane parça seslendirdi. Yani konser arasında yeni bir konser. Keyfe diyecek yok! Öncelikle hepimizin metro videosu olarak bildiğimiz The Battle of Jericho şarkısını seslendirdiler. Sonrasında da ise, çalıştıkları yeni şarkılarını. Mikrofonsuz gerçekleştirilecek bu mini konser için, şef Gözbek özellikle sessiz olunmasını rica etti. 3-5 kişi ortamda okey muhabbeti çevirmeye başlamışken, uyarılar vs geldi ve ortam sessizleşti. Ancak sonrasında bir kadının, -umarım sarhoştur- "ooof çok sıkıcısınız" diye bağırması, seyircilerin tepkisine yol açtı. Bu arkadaş, bir topluluğun içinde nasıl davranacağını bırak, arkadaşına, hatta kendisine nasıl davranacağından da bir haber olduğundan eminim. Neyse, herhalde bu kendini bilmez birkaç seyirci, alkolün etkisiyle böyle bir davranış gösterdi. Mori'nin konsere devam etmesiyle seyirci iyice coştu ve istek parçalar havada uçuştu. Sanırım bu havaya girme ve bu güzel seyircilerin dayanışması, bana Gezi'yi hatırlattı. İstek parça konusunda gelip de bana sorsalar, Deli Bando'yu bir kez daha dinlemek isterdim.

Bu arada Boğaziçi Korosu'nun metro performansını da hatırlatmakta fayda var:



Yukarı bir bakıyorum da, yazı fazla uzamış. Uzun lafın kısası Yasemin Mori'yi ve Boğaziçi Caz Korosu'nun hem ayrı ayrı, hem de beraber dinlemenizi tavsiye ederim ve bu güzel dinleti için hepsine teşekkür ediyorum. Son olarak en sevdiğim parçalardan biri olan ve son albümle aynı ismi taşıyan Deli Bando.



Onur Narinoğlu. Twitter: @onarinoglu

Yorumlar

Taze haberler