Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

80'ler ruhu bitmedi! Bizzat "birinci el"den rock!

22 Ocak 2014 17:43
‘RA’ adlı grubuyla rock tarihimizde unutulmaz tat bırakan Sabih Cangil ikinci solo albümüyle selamlıyor bizleri.

Müzik üretim dünyasını takip eden gerçek dinleyicilerin günümüz müziği hakkında dile getirdiği en önemli konulardan bir tanesi, 80’li yılların tadını yeni üretilen yapımlarda alamayışlarıdır. Hayatın akışı içinde her şeyin bir yere evrilmesi ile birlikte müzik de bu değişimden payını almıştır. O günlerin tadını vermek adına yapılan prodüksiyonlar eskilerine benzer olsa da aynı lezzette değildir. Bunun en önemli nedeni bu tadı vermeye çalışanların o günleri yaşamamış olması ya da o heyecanı yitirmiş olmasıdır kanımızca.

Sabih Cangil bu yüzden önemli bir yerinde duruyor rock müziğimizin. Sırtını dayadığı şey o günlerin heyecanı ile ürettikleri sağlam müzik. Bozulmamış bir kulak, temiz bir iç dünya, yalın bir müzik olarak özetleyebiliriz sunduklarını. Albüm hakkında söylenebilecek ilk şey, şarkıların farkında olmadan defalarca dinlenebiliyor olması. Bu bile iyi müziğin sırrını veriyor bize bu albüm hakkında. Sanatçının kendisi albümü şöyle anlatıyor:

Aslında insanlar kendilerini diğerlerine sundukları şekilden ne kadar da farklılar? Kapalı kapılar ardında, zihinleri çevreleyen duvarların içinde kara kaplı defterlere yazılmış nice ince hesapları var? Bu duvarları aşamayıp hiçbir zaman karşılıklı dile getirilememiş ne aşklar var? Başkalarında ve kendimde görüp de görmemezlikten geldiğim ince hesaplar “farkındayım” albümünün konusu kısaca”.Titiz ve uzun bir çalışma süreci, iyi seçilmiş besteler, yine önemli yol arkadaşlarının içten eşlikleri. Gür Akad, Tibet Ağırtan, Kenan Vural, Zeynep Serpen vokalleri ile, Erhan Akhan, Tanju Eren, Eser Taşkıran, Levent Candaş, Levent Gülsün, Akın Eldes enstrümanları ile omuz veriyor sanatçıya.
“Farkındayım” albümünün bir diğer önemli özelliği de, yalnızca albüm
olarak kalmayıp, önümüzdeki günlerde sahnede canlı olarak izlenebilecek olması. Başka bir deyişle yalnızca bir stüdyo albümü değil, yaşayarak hayatımıza katılacak renkli anların da habercisi aynı zamanda.



Albüm, Ütopya Müzik etiketi ve İMM dağıtımıyla raflarda yerini alıyor.

Yorumlar

Taze haberler