Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Sırmalı "Ah Bir Ataş Ver" İçin Dünyada Bir İlk

12 Mart 2014 16:44
Gölcük Donanma Komutanlığı, Türk denizcilik tarihinin en acı kazası olan Dumlupınar Denizaltısı’nın Çanakkale Boğazı’nda çarpışma sonucu batmasıyla şehit olan 81 denizciye adanan klip için kapılarını ‘Sırmalı’ isimli bir rock müzik grubuna açtı. Sırmalı, denizcilerin en çok sevdiği “Ah bir ataş ver” türküsüne denizaltı ve fırkateynde klip çekti.

DEVLET ve Opera Balesi Sanatçısı tenor Oğuz Sırmalı ve gitarist Deniz Sayman’ın birlikte kurduğu “Sırmalı” Rock müzik grubu 2013’te “Gençlik Rüyası” albümü çıkarttı. İlk klibi ise Dumlupınar Denizaltısı’nda şehit olan 81 denizciye adamak için “Ah bir ataş ver” parçasına çekti. Klibin anlam kazanması için ise mekân olarak Donanma Komutanlığı seçildi. Bunun için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan izinler alındı. Gölcük Donanma Komutanlığı’nda denizaltılarda platform kuruldu. Gür Denizaltısı’nın içinde, Salih Reis Firkateyni’nin üzerinde ve Cerbe Denizaltısı anıtının önünde çekimler yapıldı.

Klipte İsveç’in Ankara Büyükelçisi Lars Wahlund ile Emekli Subaylar Derneği paşaları da kısa roller aldı. Grubun solisti Oğuz Sırmalı, şehit olan denizcilerin hikâyelerini bugün bile okuduklarında ve dinlediklerinde gözlerinden yaş geldiğini belirterek şunları söyledi:

DENİZALTIDA İLK KLİP
“Hikâyelerinde denizcilerimizin en çok ‘Ah bir ataş ver’ türküsünü sevdikleri söyleniyor. Rock grubu olmamıza rağmen o günü canlandırmak, şehitlerimizi anmak ve unutulan şehitlerimizin hatıralarını yaşatmak için böyle bir türküye klip çektik. Bunun anlamlı olması için de denizaltı ve savaş gemilerini tercih ettik. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı da bize kapılarını açarak yardımcı oldu. Dünyada ilk kez bir denizaltıda klip çekildi. Şehitlerimizin hatıralarını yaşatmakta biraz katkımız olursa ne mutlu bize.”

81 denizciden ACI VEDA AKDENİZ’de yapılan NATO tatbikatına katılan Dumlupınar Denizaltısı, Gölcük’e dönmek için yola çıktı. Çanakkale Boğazı’na giren denizaltı, 4 Nisan 1953’de Nara Burnu açıklarında Naboland şilebi ile çarpıştı. Boğaz’ın sularına gömülen denizaltıda 81 denizci şehit oldu.

Yorumlar

Taze haberler