Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler

Yeni albüm: Kaiser Chiefs - Education, Education, Education and War

24 Nisan 2014 14:03
Britanya gerçekten de ayrıcalıklı bir yer.. müzisyen üretme adına. Müzisyen olmamama rağmen yıllardır gıpta ile karışık kıskanıyorum. Yine benzer hislerle dolu olduğum bir gün, 2005'de, Last fm uygulamasının tavsiye motoru, "sen bunu seversin" diye karşıma grubu ve debut albüm Employment'dan "Oh My God" şarkısını çıkardı. Klasik ne kadar kalıp varsa kullanıp değişik bir iş çıkarmış olduklarını düşündüğüm grubu takibe aldım. Employment bence iyi bir birikimin sonunda çıkmış iyi bir indie rock albümü idi.

Takip eden 2007 tarihli "Yours Truly, Angry Mob" albüm aslında beklediğim değişikliği yani daha çizgi dışı hali yansıtmadığı tersine daha sıradan mainstream hale kaçtığı için grubu takip etme şiddetimi düşürdüm :)

Bu yıl baktım ki eğitime kafayı takmışlar.... :)



Education, Education, Education and War, ekibin davulcu değişikliği sonrası çıkardığı ve grubun 5. stüdyo albümü olma ünvanında olan albümleri. Çıtayı yükseltmiş oldukları ön fikri ile albümü dinlemeye başladım. İlk 3 şarkıda, yabancının "Obscure" dediği çizgi dışı ama zevkli görünen istediğim havayı soludum. Sonra tekrar eden bir yapı ile şarkılar dizilmeye başladı. Sonrası her ne kadar sıradan seyretse de, vasatın üzerinde dinlenebilir bir 46 dakika sunmuş grup bize.

2 single var çıkan albümden an itibariyle. Albüm değerlemesi yapan ortamların verdiği notlar genelde ortalama, vasat seviyesinde. Söylemeden geçilmez; Adalı populer grupların şansı olan bir Brit kayıt kalitesi tabi ki var ve ayırıcı.

Bana göre en iyi şarkılar "Misery Company" ve "Cannonball"



Keyifli Dinlemeler ..

Grupla ilgili daha detaylı bilgi için:
Web
Spotify
Youtube
Facebook
Twitter

GaRaJiçin yazan:
Turgut Taneli
[email protected]

Yorumlar

Taze haberler