Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Yeni albüm: Artı90 - Discopunk

4 Haziran 2014 15:20


Artı90 enerjisiyle kabına sığamayan Tuncay Kalelioğlu ve Murat Çapraz ikilisinin müziği gidebileceği maksimum noktalara taşıma arzusu ile 2005 yılında İzmir’de kurulmuştur. Adının +90 oluşunun sebebi ülkemizin alan kodu olmasının yanı sıra grubun müziğe global bakışıdır.

Artı90 klişelerden hoşlanmayan müzik anlayışı içerisinde DISCOPUNK isimli 10 şarkıdan oluşan ilk albümünü Haziran 2014'de yayınlayacaktır. Albüm 2004 yılında çıkardığı solo albümünün ardında aktif olarak prodüktör ve ses mühendisi kimliğiyle faaliyet gösteren Bora Uslusoy’la birlikte yaklaşık 1 yıl süren titiz bir çalışmanın sonucunda tamamlanmıştır.

Albümün mastering aşaması Capitol Records bünyesinde bulunan Grammy ödüllü ses mühendisi Evren Göknar tarafından tamamlanmıştır. Albümün yapımcı şirketi Aykut-Seden Gürel'in sahibi olduğu İrem Records olmuştur.

Artı90 2008 yılında düzenlenen Miller Music Factory müzik yarışmasında cover kategorisinde ‘’Seven Nation Army-Holocoust’’ cover'ı ile 2.olmustur. Ayrıca albümde de yer alan ‘’Ne Güzel Bir Rüya’’ ensturmantal yorumuyla 2013 yılında Halıcı Beste yarışmasında finale kalmıştır.

Artı90 İzmir’de yıllarca birçok barda ve konserde sahne alarak canlı müziğe farklı bir enerji katmış, coverları ile kendisinden söz ettirmiştir. Dungeon, Kybele, Bios, Opus, Beri Blues isimli klüplerde seyircisiyle buluşmuştur.

Albümün çıkış parçası ve ilk klip şarkısı "Popüler İhanet"tir. Şarkının klibi yönetmen Ulaş Beşoklar tarafından çekilmiştir.

Web
Facebook

Arti90 - DISCOPUNK
Tum sarkilarda;
Soz-Muzik: ARTI90
Vokaller: Tuncay KALELIOGLU
Gitarlar: Murat CAPRAZ
Davul / Bas / Synth Programlama, Kayit, Edit, Miks, Produktor: Bora USLUSOY
Mastering: Evren GOKNAR (Capitol Studios)
Diger performanslar;
Klavye: Kubilay AKDEMIR (Goster, Tantana)
Bas Gitar: Soner KIRGIZ (Goster, Tantana)
Bas Gitar: Bora USLUSOY (Bana Guvenmedin Mi?, Gor, Tantana-Bridge)
Elektrik / Akustik Gitar Solo: Bora USLUSOY (Populer Ihanet, Ne Guzel Bir Ruya, Jasmine)
Egg Shaker: Tuncay KALELIOGLU (Jasmine)
Motor: Harley Davidson Iron888 (Bana Guvenmedin Mi?)

Yorumlar

Taze haberler