Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler

Dream Theater Konser İzlenimleri - 31 Temmuz 2014

1 Ağustos 2014 14:47
Dream Theater Konseri - 31/07/2014 - Küçükçiftlik Park - İstanbul

1992 tarihli Images And Words albümü ile tanıştım Dream Theater ile, daha önce birçok kere ülkemize gelmelerine rağmen ilk defa dün gece izleme imkanı bulabildim. Açıkçası Mike Portnoy’dan sonra Mike Mangini’nin gruba katılması tanıdığım ve sevdiğim Dream Theater’dan farklı bir grup dinleyeceğim endişesine kapılmamı sağladı. Portnoy’un grupta çok farklı bir yeri olduğunu sanırım hepimiz biliyoruz ama Mangini de çok tehlikeli bir davulcu :) bunu daha önce Kevin Moore’un ayrılığında da hissetmiştim ama Jordan gibi bir efsanenin gelmesi grubu yavaşlatmadığını hepimiz gördük.

Lafı gevelemeden dün gece yaşadığım atmosferi sizinle paylaşayım 
Küçükçiftlik park’ta sonunda düzgün bir ses ile konser izlemiş oldum. Lütfen kimse kusura bakmasın Roger Waters konserinde eşik o kadar yukarılara çıktı ki, kolay beğenemiyorum artık. Teknik olarak tartışılmaz bir grup Dream Theater, konserde albüm soundu ve kusursuzluğu ile çaldılar. Bu tabi inanılmaz bir disiplin sonunda elde edilen bir başarı. Turnenin son ayağı olmasına karşın 3,5 saatlik inanılmaz bir performans izledik. Beraber gittiğim müzisyen arkadaşlarımın hepsi konserden sonra bir kere daha düşünmüştür diyebilirim, tahminen tabi...

Bir gitarist olarak Petrucci’ye inanılmaz soundu ve tuşesi karşısında bir kere daha saygı duydum. En ufak bir entonasyon hatası dahi olmadı,

James Labrie zaten efsane bir vokal,

John Myung Amerika doğumlu olmasına rağmen klasik bir çekik gözlü ve Mangini ile çok iyi anlaşmışlar.

Jordan her eve lazım bir beyin, 360 derece dönüp aşağı yukarı oynayan klavye standi ve kullandığı wireless controller ile yaptığı sahne şovu muhteşemdi.

Mike Mangini normalde bir efsanedir, ama bir efsane gruba girmek kolay değildir. Çünkü gruplar başarılı oldukları kadroları ile tanınırlar. Bu bir formüldür, formül bozulduğunda başka bir hal alır. Bu yeni hal de Dream Theater’a yakışmış.

GaRaJ için yazan
Emre Şen - facebook - twitter


Video: Hakan Aydınay

Konserin parça listesi
Kaynak: setlist.fm

Act 1:
False Awakening Suite
The Enemy Inside
The Shattered Fortress
On the Backs of Angels
The Looking Glass
Trial of Tears
Enigma Machine
(drum solo by Mike Mangini)
Along for the Ride
Breaking All Illusions

Act 2:
The Mirror
Lie
Lifting Shadows Off a Dream
Scarred
Space-Dye Vest
Illumination Theory

Encore:
Overture 1928
Strange Déjà Vu
The Dance of Eternity
Finally Free
Illumination Theory
(Outro)

Yorumlar

Taze haberler