Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Magazin

Can Güney'le yeniden

23 Ekim 2014 17:23
AYNA grubundaki performansları ile tanıdığımız Can GÜNEY uzun bir aradan sonra sahnelere geri dönüyor… CAN GÜNEY PROJECT adlı grubu ile verdiği yoğun konser programının ardından, solo kariyerine ara vererek AYNA konserlerinde aktif sahne alan Can GÜNEY.
Can GÜNEY BAND adını verdiği Rock grubu ile sahnelere geri döndü…

9 Ekim Perşembe gecesi Kadıköy SHAFT Rock-Jazz-Bluess Club’da verdiği konser ile sahnelere geri dönen Can GÜNEY’in konserine katılanlar arasında Ogün Sanlısoy,Barış Manço’nun menajerlerinden Melih ERDEM gibi isimlerde vardı.

1971 de İstanbul'da dünyaya geldi..ilk enstrumanı mandolinle 7 yaşında tanıştı..15 yaşında gitara olan sevgisi çıkacağı uzun yolun başlangıcı oldu. Askere gidene kadar olan döneminde pek çok mekanda sahne aldı ve eşlik müzisyenliğini geliştirdi. Bu dönemdeki baterist dostu Merih Tahir Cihan'la ilk rock grubu Cry'ı kurdu,bu grup kısa sürede çok sayıda konserler verdi.Askerliğin başlaması ve bitişi grubun yolarını ayırmasıyla sonuçlandı.

Vatani görevin bitmesiyle profosyonel çalışmalara ağırlık veren Can güney,pek çok sanatçı ve müzisyen dostuyla sahne çalışmalarında bulundu. (Ayna,Grup Vitamin,Harun Kolçak,Şevval Sam,Fatih Kısaparmak,Sibel Alaş,Grup Turkuaz,Aslı Omağ,Yonca Lodi,Ümit Sayın,Zeynep Dizdar,Zeynep Türkeş.....)

1996 yılında dostluğu eski yıllara dayanan Erhan Güleryüz'ün solisti olduğu Ayna grubu projesinin temel taşlarından biri oldu.O yıllardan bugüne kadar devam etmekte olan bu vefalı ve özel proje Can Güney'in vazgeçilmez emeklerinden biridir.Ayna grubu dışında çalışmalarını devam ettiren Can Güney Project, virtüözite içeren parçaları coverlamaktadır.Bunun beraberinde Can Güney Band ile türkçe rock yaparak bar çalışmalarında bulunan Can Güney yakın zamanda siz müzik severlere sunmak istediği bir albüm çalışması içerisindedir....

Can Güney Konserleri için gakorganizasyon.com

Yorumlar

Taze haberler