Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Magazin

Arthur Lipner geliyor

20 Kasım 2014 01:25
Talking Sticks adlı belgeselinde Grammy ödüllü ünlü vibrafon sanatçısı Garry Burton ve efsanevi caz sanatçısı Mike Mainieri ile doğaçlama çalışmalar yapan dünyaca ünlü Amerikalı caz perkusyonisti Arthur Lipner, 30 Nisan'da Türkiye'ye gelecek.

Birçok eseri film müziklerinde ve radyolarda çalınan ünlü sanatçı Arthur Lipner'ın, 1996 yılında yazdığı "The Vibes Real Book' adlı kitabı, caz vibrafon hakkında yazılmış en geniş kapsamlı çalışma olarak biliniyor.

İzmirli vurmalı çalgılar sanatçısı ve öğretim elemanı Lerzan Tuncer ile İzmir ve İstanbul'da gerçekleştirecekleri etkinliklerde cazseverler ile buluşacak olan sanatçı, müzikseverlere güzel bir deneyim yaşatacak.

Birçok ülkede Workshop'lar düzenleyen Arthur Lipner, İzmir ve İstanbul'daki çalışmalarının yanı sıra, "Talking Sticks' adlı belgeselinin Türkiye lansmanına katılacak ve sonrasında Lerzan Tuncer ile kayıt için stüdyoya girecek. Kompozitör Onur Nurcan tarafından yazılan ve ilk defa Aralık ayında İzmir Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde, Lerzan Tuncer ve Japon marimba sanatçıları Takayoshi Yoshioka-Reiko Shiohama'nın kurduğu "Marimba Trio' grubu tarafından seslendirilen eserlerin vibrafon ve marimba enstrümanlarıyla yorumlanacağı stüdyo kaydının, Türkiye'de ilk olacağı belirtildi.

Yorumlar

Taze haberler