Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler

'' Dokuzbeş - Titreşim EP '' Ankara'nın yeni Hard Rock Hikayesi

18 Ekim 2019 08:56
2016 yılında kurulan Ankara'lı Hard Rock grubu 2017 yılına geldiğinde yaşanan zorunlu ayrılıkların ardından Cihan İspanoğlu(gitar/vokal), Gültekin Ünal(solo gitar/geri vokal), Batuhan Doğu Alkaya(davul) ve Furkan Alkaya (bas gitar) ile kemik kadrosunu oluşturup Ankara’da bir dizi konserin ardından eldeki şarkıları düzenlemeye ve kendi imkânları ile kaydetmeye karar verdi.

‘’ Ortada besteler değil, sözler vardı ‘’

Grubun gitaristi Gültekin Ünal’ın gözünden Titreşim ‘’EP’’ bir garajdan çıkıp başka bir ofiste ruh bulan ve Cihan İspanoğlu’nun çatı katında son bulan hikayesi böyle başlıyor.

2018 yılını bir yandan lokal barlarda konser vererek, bir yandan İspanoğlu’nun çatısına kapanarak geçiren grup, 4 kişi olarak başlanan kayıt sürecini Furkan’ın bir süre ortadan kaybolması ve Batuhan’ın askere gitmesi ile 2 kişi tamamladı dersek yersiz olmaz. Sonrasında aralarında çıkan ama tatlıya bağlayan kavgaların ve gürültünün şekillendirdiği sound için grubun tanımı ise ‘’Amatör, Samimi ve Güçlü ’’.

Ep, grubun düzenlemelerine halen devam ettiği 14 şarkıdan 5 tanesini dinleyiciye sunuyor.

‘’Rüzgarın Sesi’’dinleyici için özgürlüğü giden bir yol iken, ‘’Sen Kimsin’’ 21.yüzyıl insanının aptal ekranlara olan bağımlılığından, gösteriş budalalığından ve yitirilen özden bahsediyor. Gidenin ardına yazılmış iddialı bir ballad olan ‘’Hiç Gitmedin’’ sözlerini bütünü ile yansıtan bir solo ile son buluyor. Kederlerin İlacı üyelerin müzikal köklerinden ‘’heavy’’ ögeleri yansıtırken şarkının sözleri ve vokal melodisi oldukça özgün bir harman ortaya çıkarmış. Ep’nin son şarkısı ise yerinde duramayan, sağa sola zıplayan melodik bir punk ‘’Yok Ama Yok’’.

EP sonrası albüm çalışmalarına ve ara ara konserlere devam etmeyi planlayan Dokuzbeş, kendi imkânları ile çıktıkları bu yolculuğa ait ilk TİTREŞİM ’ leri tüm samimiyeti ve yalınlığı ile cilasız bir şekilde yayınlıyor.

Ankara'nın soğuğundan, grisinden ve isinden nefes çekmiş, 3 yılın ve 4 kişinin önce şarkılarla sonra birbirleri ile kavgasından vücut bulup şekillenmiş, küçük bir odaya sığmayıp isyan etmiş, ticari bir kaygı gütmeden gaini kökleyen bu ruhu paylaşmak ve destek olmak için link sizlerle.

https://open.spotify.com/album/5ZyRWW2m8IoRTeU0KxCJuH

Yorumlar

Taze haberler