Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler

İstanbul'lu Synthwave Müzisyen İlker Kadıköylü Yeni Albümü Cosmic Dust'ı yayınladı.

9 Aralık 2022 11:49
1980’lerin müziği denildiğinde hemen hemen herkesin yüzünde sıcak bir gülümseme yayılır. Özellikle o dönemin unutulmaz film ve oyunlarının müzikleri bugün hala hafızalardaki yerini koruyor. İşte ilk olarak 2000’li yılların ortasında ortaya çıkan synthwave müzik, 2010 yılından sonra gittikçe daha popüler hale gelmiştir. Üretilen müzikler genellikle 1980’li yılların bilim kurgu, video oyunları, aksiyon ve korku filmlerinden ilham alınarak yapılan bu müzik türü adını ise Synthesizer adlı müzik aletinden almaktadır. Retro fütürizm yapımlarında sıklıkla duyduğumuz müzik türü olduğu için de aynı zamanda cyberpunk olarak da bilinmektedir.

İlk başlarda internette niş bir müzik türü olarak ortaya çıkan synthwave müziğin ülkemizdeki temsilcilerinden birisi olan Rek'N Liaz ise müziğin saf sihir halini sunuyor. İstanbul’lu sanatçılarımızdan biri olan Rek’N Liaz sahne arkasındaki ismi ise İlker Kadıköylü’dür. Müzik hayatına 2006 yılında gitar çalarak başlayan sanatçı, grunge rock ve metal müzik türünde vokalist olarak çeşitli yerlerde sahne aldı. Şu anda ise çok yeni bir müzik türü olan synthwave müzik türünün önde gelen isimlerinden birisi olma yolunda hızlı adımlarla ilerlemektedir.

12 Temmuz 2021 tarihinde “Beginning” adlı single ile hareketli ve etkileyici bir giriş yapan sanatçı daha sonrasında ise 1 Ekim 2021’de çıkardığı “The Phase of Acquainting” adlı single ile yaptığı müziğin zamansız olduğunu ve her yaştan synthwave tarzını seven kişiye hitap edebildiğini gösterdi. 7 Şubat 2022 tarihinde “Nebula M-42” dinleyiciler ile buluştu ve yüksek bir dinlenme sayısı yakaladı. En son yayınladığı single “Peanut Dreams” ise 24 Mart 2022 tarihinde piyasaya çıktı.

Rek’N Liaz, 23 Temmuz 2022 tarihinde "Cosmic Dust" adlı içerisinde 5 şarkı bulunan yeni EP albümünü dinleyicilerine sundu. Albümde "Arcade Planet, Pt.1", "Waves of Stars", "Evrenin Sonu" gibi şarkılar dikkat çekti. "Waves of Stars" parçası beğeni toplayarak, İngiltere'nin elektronik müzik,synthwave temalı Sine FM adlı yerel radyosunda müzik radyo yayımcısı George Joplin tarafından yayınlandı.

Sanatçı her çalışmasında en ince ayrıntılara dahi dikkat ederek parçaların her saniyesini kıymetli kılıyor, yeni projelerini dinleyicilerine sunmak için sıkı bir şekilde çalışmaya devam ediyor..



İnstagram: https://www.instagram.com/reknliaz/

Web: https://linktr.ee/ReknLiaz

Spotify: https://open.spotify.com/artist/2fyZcfmXYm80HPre7nJMER?si=oPVqIfPLSr24AUOC5dd7fw

Yorumlar

Taze haberler