Tuluyhan Uğurlu Tuluyhan Uğurlu, Anadolu tarihini müzik ve görüntülerle anlatıyor Zaman: 15 Aralık 2004 Çarşamba Mekan: Resim Heykel">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Tuluyhan Uğurlu @ Resim Heykel Müzesi Konser Salonu - Ankara

8 Aralık 2004 00:00
Sahnede: Tuluyhan Uğurlu
Tuluyhan Uğurlu, Anadolu tarihini müzik ve görüntülerle anlatıyor
Zaman: 15 Aralık 2004 Çarşamba
Mekan: Resim Heykel Müzesi Konser Salonu - Ankara
Fiyat: 25YTL
Bilet: biletix.comİndirimli toplu alımlar ve ayrıntılı bilgi için: Ayşe Engez: 0532 610 48 95

Antik Kentler Piyanonun Hükmü Altında

Piyanist Tuluyhan Uğurlu, yaz aylarında antik kentlerde seslendirdiği ve büyük ilgi gören çalışması “3 Altın Kentin Anahtarı: Hattuşa Tuşba Truva” yı Ankara’da ilk kez sergileniyor. Uğurlu bu son eserinde müzik ve görüntülerle dinleyicisini antik dünyanın derinliklerinde gezdirirken, Anadolu’da yaşayan üç büyük uygarlığı farklı bir açıdan anlatıyor. Eserin bölümleri şöyle:

Bin Tanrılı Kent: Hattuşa. Bu bölümde Anadolu’nun ilk büyük devleti olan Hitit uygarlığı tanıtılıyor. Bin yıllar öncesi müziklerinde bağlamayı kullanan ve bunu kabartmalara kazıyan Hititler’le bugünün Anadolu’su arasında bağlantılar kuruluyor.

Yüksek Dağların Kralları: Güney Doğu Anadolu’da Van yöresinde kurulan Urartu uygarlığı Anadolu’da bin yıllar önce GAP projesini başlatan ve bugün yaptıkları su yolları ve gizli dağ yolları ile hala ayakta kalabilen, madencilikteki başarıları ile günümüz kadınlarının takılarında önemli izler taşıyan büyük bir uygarlık.

Hile ve İhanetle Yıkılan Kent: Eserin 3. bölümünde Truva ve Anadolu’nun ilk büyük lideri Hektor’un hikayesi Homeros’un ünlü İlyada destanından alınan metinler ve Rönesans ressamlarının tablolarıyla anlatılıyor.

Hektor’un İntikamı ve Çanakkale Destanı: Eserin bu en can alıcı bölümünde Hektor’un intikamını alan Fatih Sultan Mehmet ve Truva’dan 3000 yıl sonra yine batılı müttefiklerin istilasına uğrayan Çanakkale’nin değişmeyen kaderi hümanist bir bakışla ele alınıyor. Bölüm Atatürk’ün düşman askerlerine bile “uzak diyarların kahramanları” diye hitabeden o unutulmaz sözleriyle noktalanıyor.

Son Söz: Ve eserin finali. Tuluyhan Uğurlu Anadolu’nun bu üç uygarlığını anlattıktan sonra eserini Anadolu’dan dünyaya gönderilen üç anahtar sözcükle bitiriyor: Eşitlik, Özgürlük, Kardeşlik.

Yorumlar

  • Biz Türkiyeliyiz.Bunu kendi bütünleştirici cümleleri ile anlatan,[eşitlik, özgürlük,kardeşlik] müziğin bütünleştirici etkisini dalga dalga hissetdiğimiz ender insanlardan bir tanesi.Tarih kokuyor ,biz kokuyor,Atatürk kokuyor,resitallerinde.Başarılarının devamını dilerim.
    Üye
    neslihangüzel
    Tarih
    30 Haziran 2005 00:00
  • Türkiyenin dört bir tarafında hangi hazineler varsa gizli kalmış,bunları gören, bize kendi yorumuyla anlatan,kendini kaybetmemiş kültürünü çok iyi tanıyan.Türk tarihine ve milil değerlere farklı bir yorum katan piyanosu ile,Atatürkçü bir o kadar da radikal bir insan.Seni tanıdığım için çok şanslıyım.
    Üye
    neslihangüzel
    Tarih
    29 Haziran 2005 00:00
  • tuluhan uğurlu benim için özel bir yeri olan tek sanatçı .anadolu motifleriyle piyanoyu birleştirerek ortaya çıkardığı harika eserleri insanı batı ve doğu arasında bağ kuruyor.istanbuldada istiyoruz o nu seni çok seviyorum :))))))ankaraya mı gitsem acaba?????onu sevenler her zaman özeldir................
    Üye
    kendimce
    Tarih
    9 Aralık 2004 00:00
  • Tuluyhan Uğurlu , Türkiye de , ucra yerlerde , müthiş konserler veren , TV programlarında izlediğim kadarıyla , içinde parıldayan bir güneş barındıran , çok değerli bir sanatçı.Ankara 'da gereken desteği bulur diye düşünüyorum.
    Üye
    Serpent_King
    Tarih
    8 Aralık 2004 00:00
Toplam 4 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler