Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Magazin

Aksanat :: Renovasyon - Restorasyon

18 Ekim 2002 00:00

Akbank Kültür Sanat Merkezi, bir yıldır devam eden renovasyon ve restorasyon çalışmalarının ardından, 15 Ekim 2002 tarihinde yeni yüzü ile kapılarını sanatseverlere açtı.

Büyük bir revizyon için Kasım 2001 tarihinde sanat dünyamızdan izin alan Aksanat, Akbank Kültür Sanat Merkezi - Beyoğlu adı altında tamamen yenilenmiş ve etkinlikleriyle daha canlı ve daha interaktif bir yapıya dönüştürülmüş olarak yeni bir döneme başladı.

Akbank Kültür Sanat Merkezi, yeni dönemdeki faaliyetlerine, 15 Ekim - 19 Ekim tarihleri arasındaki açılış haftası boyunca sürdüreceği güçlü bir program ile başladı. Akbank Kültür Sanat Merkezi, açılış süresince gerçekleştireceği halka açık programının yanısıra, aynı programı akşamları ise davetlileri için yineleyecek.

Açılış Haftası Boyunca

Akbank Kültür Sanat Merkezi’nin açılış programının en önemli etkinliklerinden, Adnan Çoker’in katkılarıyla Mustafa Ata'nın "Vlam" adlı resim sergisi 23 Kasım tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak. Açılış haftası süresince Akbank Kültür Sanat Merkezi’nde "Vlam" adlı resim sergisinin yanısıra, şair Sunay Akın ile söyleşi, Tenor Ömer Yılmaz, soprano Hande Tuncer ve piyanist Fügen Serbest'in canlı konseri Opera Aryaları, dünyaca ünlü dans sanatçımız Zeynep Tanbay'ın gösterisi ve Prodüksüyon Tiyatrosu'nun sahneleyeceği "Tek Kişilik Şehir" adlı oyun, izleyicilere kültür ve sanat dolu renkli günler sunacak.

Her Katta Ayrı Sanat

.Akbank Kültür Sanat Merkezi’nde plastik sanatlar alanında yapılacak çalışmalar bundan böyle giriş katı ve birinci kat olmak üzere toplam 450m2’lik bir alanda sergilenecek. Bu mekanlarda gelenekselden geleceğe, ulusal ve uluslararası sergiler yer alacak.

.İkinci katındaki 135 kişilik çok amaçlı salonunda ise, tiyatro, canlı konser, panel, söyleşi, dia gösterileri, konferanslar ve DVD gösterimleri gerçekleştirilecek.

.Özgün Baskı Atölyeleri’ne üçüncü katta yer veren Akbank Kültür Sanat Merkezi’nde, Sinan Demirtaş, Nuri Kuzucan ve Ferhat Özatar gözetimindeki serigrafi ve litografi atölyelerinde her ay bir sanatçıya ait eserlerin baskıları yapılacak.

.Akbank Kültür Sanat Merkezi, müzik dinleme odası, kütüphane ve cafenin bulunduğu dördüncü katında, yaklaşık 1400 CD’den oluşan koleksiyonu ile başta klasik müzik olmak üzere, caz ve film müziklerinden örnekler sunacak.

.Akbank Kültür Sanat Merkezi, altıncı katını ise Dans Stüdyosu’na ayırdı. Zeynep Tanbay'ın çalışmalarını sürdürdüğü stüdyoda, "Zeynep Tanbay Dans Projesi" çalışmalarının yanısıra, workshoplar, açık provalar, söyleşiler, video gösterimleri ve genç koreograflarla çalışmalar gibi etkinlikler yer alacak.

Genç Sanatçılara Fırsat

Çağdaş ve ilginç projeleri ile kültür sanat dünyasında daha iddialı bir yer edinecek olan Akbank Kültür Sanat Merkezi, değerli sanatçılarla işbirliğinin yanısıra, atölyeleri ile geleceğin sanatçıları olan gençlere yeni fırsatlar yaratacak.

Akbank Kültür Sanat Merkezi, Beyoğlu binasındaki faaliyetlerinin yanısıra, Akbank Oda Orkestrası, Akbank Caz Festivali, Prodüksiyon Tiyatrosu, Akbank Çocuk Tiyatrosu ve Akbank Yayınları gibi Akbank’ın kültürel ve sanatsal etkinliklerini de üstlenecek.

Kaynak: ntvmsnbc.com

WEB :: Aksanat

Yorumlar

Taze haberler