Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Eurovision 2005‘e Türkçe Şarkı Emri

10 Aralık 2004 00:00

Eurovision şarkı yarışmasında 2003 ve 2003 yılında tarihte ilk kez İngilizce bir şarkı ile yarışan ve bir birincilikle bir dördüncülük elde eden Türkiye Eurovision 2005’te Türkçe bir şarkı ile yarışacak.

T.R.T. Genel müdürü Şenol Demiröz’ün aldığı kararla açıklanan Eurovision 2005 şarkı yarışması şartnamesine göre Türkiye Ukrayna’daki yarışmaya eskisi gibi Türkçe bir eserle yarışacak.

Öte yandan T.R.T. yönetiminin aldığı bu yıl ki Eurovision şarkı yarışmasına Türkçe şarkıyla katılacağız açıklamasına Türk Dil Kurumu bir basın açıklaması ile karara katıldığını ve alınan kararın çok doğru bir karar olduğunu söylerken müzisyenler yine eski yıllardaki duruma düşeriz yorumunu yaptı.

Gözcü gazetesinin haberine göre müzisyen Garo Mafyan “Bu T.R.T’nin tasarrufunda olan bir olay: Bu yıl böyle uygun görülmüş.Tabii ki İngilizce olması avantaj .Bunun yararını geçen yıl ve bu yıl gördük.Çok başarılı olduk.Ama bu yıl Türkçe olacakmış , olsun bakalım , zararı tamamen kendimize olacak” yorumunu yaparken Eurovision şarkı yarışmasında “Every Way That I Can” ile birincilik elde eden Sertab Erener “Bence Türkçe şarkıyla yarışırsak eski günlerdeki başarısızlığa geri döneriz” yorumunu yaptı.Öte yandan efsanevi gurup M.F.Ö.’dan Fuat Güner “ İngilizce’ye Avrupalı’nın kulağı daha yatkın , biz nasıl Norveç’çe dinlemekten rahatsız oluyorsak , o insanlar da Türkçe’den rahatsız olur” yorumunu yaptı.

Yorumlar

  • Sedamerve, 2003'ten once derece yapamadigimizi belirtmis ama yaniliyo 99 yilinda "DINLE" adli Turkce parca ile 3. olmustuk. Bu seneki parcanin bir seye benzedigini soyleyemem ama 99 yilinda ki DINLE isimli parcada ayni derecede kotu bir parcaydi.
    Sonucta 99 dan sonra sarki secimini juri yerine, insanlar telefonla yapmaya basladi. Ve avrupada ki Turkler sayesinde Turkiye 3. olmustu bunu unutmayalim. Yani ayni durum gene tekrarlanabilir!!!
    Üye
    Kanyon
    Tarih
    13 Mart 2005 00:00
  • bu ne ya neredeyse 25 yıldır eurovision a giriyoruz ve 2003 senesinden önceki senelerde hiç bir derece bile yapamadık adam gibi çünkü hep şarkılarımız türkçe ydi ya avrupa türkçe şarkıdan ne anlar ya Sevtap erener 2003 yılında yabancı bir şarkı söyledi ve birinci olduk gecen senede 4 sırada olmamız bile çok iyiydi diğer yıllarla kıyasladıgımızda

    t.r.t. ne karışıyo ya kesin bu sene kazanamıcaz millet ne yapsın turkçe şarkıyı bütün adaylar ingilizce şarkı biz turkçe şarkı bir de sanki dünya da çok popülerde
    ben sevtap erener in sözlerine katılıyorum “Bence Türkçe şarkıyla yarışırsak eski günlerdeki başarısızlığa geri döneriz
    çok haklı ya birde turk dil kurumu ne karışıyo

    SİNİRLERİM ÇOK BOZULDU BU HABERİ GÖRÜNCE NE YAPALIM BEKLEYİP GÖRECEZ VE %99.9 BAŞARISIZ OLACAGİMİZ KESİN
    Üye
    sedamerve
    Tarih
    30 Aralık 2004 00:00
  • bu yarışma dünya çapındaolan bir yarışma.burda müzik konuşur.geçen yıllarda yapılan türkçe şarkılarla elde edilen başarı ortada ingilizce şarkılarla elde edilen başarı ortada.tartışmaya bile gerek kalmıyor.türkçe bir şarkı eurovision da başarı elde edemez.neyse bunu t.r.t bir türlü anlamıyorsa bizlerin yapacağı bir şey yok.bekleyelim ve görelim...
    Üye
    missManson
    Tarih
    15 Aralık 2004 00:00
Toplam 3 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler