Christian Lindberg Cem Mansur yönetimindeki Akbank Oda">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Christian Lindberg @ İstanbul

14 Aralık 2004 00:00
Sahnede:
Christian Lindberg
Cem Mansur yönetimindeki Akbank Oda Orkestrası
Zaman, Mekan:
15 Aralık 2004 Çarşamba Cemal Reşit Rey Konser Salonu - Harbiye - İstanbul
16 Aralık 2004 Perşembe Halk Eğitim Merkezi - Kadıköy - İstanbul
Fiyat: 13YTL 11YTL
Bilet: biletix.com

20. yüzyılın en önemli virtüözlerinden Christian Lindberg, ‘Kuzeyden’ başlıklı konserler serisinde çalacak. İsveçli tromboncuya, şef Cem Mansur yönetimindeki Akbank Oda Orkestrası eşlik ediyor. 13 Aralık 2004 — Uluslararası bir dergisinin yaptığı oylamada, 20. yüzyılın en önemli ‘nefesli sazlar’, virtüözleri sıralamasında Louis Armstrong, Miles Davis ve Dizzie Gillespie ile birlikte ilk beş arasında yer alan trombon ustası Christian Lindberg Türkiye’deki ilk konserini 14 Aralık’ta Sabancı Üniversitesi’nde verecek.

Cem Mansur’un yönetimindeki Akbank Oda Orkestrası Aralık ayı konserlerinde Kuzey Avrupa’da 19. yüzyılın sonlarında iyice hareketlenen müzik yaşamına ışık tutarken, gerçek bir dünya yıldızını da konuk ediyor.

İsveçli tromboncu Christian Lindberg’in solist olarak katılacağı konserlerde E.Grieg, Albrechtsberger, Lindberg ve Sibelius’un eserleri seslendirilecek.

Lindberg, ünü klasik müziğin sınırlarını aşan bir sanatçı. 70 kadar konçertonun ilk seslendirilişini yapmış ve dünyanın önde gelen orkestraları ve müzisyenleriyle en önemli merkezlerde sık sık konserler veren bir virtüöz. Sanatçı bu konserde kendi eserlerinden birini de seslendiriyor: ‘Arabenne’, eski Kudüs kentinin etkisi altında yazılmış, sanatçının duyarlılığını ve inanılmaz teknik becerisini yansıtan son derece cazip bir müzikal şiir.

Beethoven’in kompozisyon hocası (bir süre İsveç sarayında da görev yapmış olan) Albrechtsberger, 18. yüzyıldan günümüze kalmış ilk trombon konçertosunun bestecisi.

Norveçli Grieg ve Finlandiyalı Sibelius, tek başlarına ülkelerinde bir klasik müzik ekolünü hiçten var etmiş iki deha. Grieg’in, yine Norveçli olan İbsen’in ‘Peer Gynt’ oyunu için yazdığı iki parça ve en güzel şarkılarının düzenlemeleri olan ‘Ağıtsal Ezgileri’ bestecinin atmosfer yaratmadaki ustalığının güzel örneklerinden.

Jean Sibelius, yaşamının son 35 yılı boyunca tek nota yazmamış olmasına rağmen, tarihin en üretken bestecilerinden. Yaylı sazlar için yazdığı ‘Rakastava’ (Sevgili) efsanesi, kuzey folklorunun izlerini taşıyan ‘Suite Champetre’ ve törensel ihtişamıyla ‘Andante Festivo’, bu alanda verdiği en sıcak, melodik ve şiirsel şaheserlerinden.

Kaynak: ntvmsnbc.com


Yorumlar

Taze haberler