Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

TÜRKİYE RAP YARIŞMASI-3 Tarihi Belli Oldu!

18 Aralık 2004 00:00

Tarih: 17.11.2004 Saat: 11:54
Barikat Türkiye hiphop tarihini yazmaya devam ediyor. TÜRKİYE RAP YARIŞMASI-3 / MİCROPHONE CONTROL için kesin tarih belli oldu. Yarışmaya yine Kadıköy ev sahipliğini yapıyor. 17 Aralık 2004 Cuma günü saat:18.00'da, Kadikoy Halis Kurtça Kültür Merkezi(Göztepe / Merdivenköy)’nde gerceklesecektir.


Tüm rapperların katılımına açık yarışmanın, -şimdilik- katılım koşulları ve merak ettiğiniz tüm ön bilgilerini sunuyoruz sizlere.

AMAÇ :
MİCROPHONE CONTROL / Türkiye Rap Yarışması, birilerini diğerlerine üstün kılmak değil; Türk Hiphop Rap camiasında uzun yıllardır süregelen tek seslilik nedeniyle, kendini tekrardan öteye gidemeyen üretimsizliğe, yaşanan kısır döngüye son vermek, yeni seslere, yeni rapperlara yol açmak, Türkçe rap’e renk katma amacını taşımaktadır.

KATILIM KOŞULLARI :
1- Yarışma tek kategoride yapılacaktır. Bu nedenle adaylar Türkiye Rap Yarışması’na, grup veya bireysel olarak katılabilirler.
2- Türkiye Rap Yarışması’na katılabilmek için, daha önce bandrollü bir albümü yayınlanmamış olması gerekiyor.
3- Daha önce, herhangi bir toplama albümde yer almış olan, veya solo albümü yayınlanan kişi ve gruplarla feat yapan rapperlar Türkiye Rap Yarışması’na katılabilirler.
4- Adaylar, Türkiye Rap Yarışması’na tek bir şarkıyla katılabilirler. Bu şarkının daha önce hiç bir bandrollü albümde yayınlanmamış olması zorunludur .
5- Türkiye Rap Yarışması’na katılan şarkının altyapısında diledikleri sample kullanabilir.
6- Toplama albümde yer alacak şarkılar da kullanılacak bu sample, telif hakları yasasına uygun olması gerekir.
7- Türkiye Rap Yarışması’na katılan şarkının altyapılarının kullanım hakları adaylara ait olmalı. Vokaller Türkçe ağırlıklı olmalı; içeriğinde küfür kullanılmamalı.
8- Yarışmaya katılacak olan rapperların, yarışmanın yapılacağı tarih, yer ve saatte sahne almak üzere hazır bulunması gerekir.
9- Türkiye Rap Yarışması’na katılmak isteyen adaylar, kendilerini tanıtacak ayrıntılı bir yazısı ile [email protected] email adresine başvuruda bulunabilirler. Ancak bu başvuruyu, Talia Productions’a yolladığınız şarkınızın cd dosyasına ek olarak, yazılı olarak da yapılabilirsiniz.
10- Türkiye Rap Yarışması’na katılmak istediğiniz şarkının kaydını, Türkiye Rap Yarışması tarihinden bir hafta öncesine dek, Talia Productions: Osmanağa Mah. Üzerlik Sok. Yavuz Apt. No: 10 Kat:3 adresine ulaşacak şekilde yollamanız gerekir.
11- Yolladığınız audio cd ile birlikte, kendinizi veya grubunuzu tanıtan ayrıntılı bir info ve şarkı sözleri ile size ulaşabileceğimiz adres, ev ve cep telefonunuzu hazırladığınız yazılı bir dosya ile eklemeyi unutmayın.
12- Yasal işlemler için nüfus kagidi ve ikametgah adresi de gerekmektedir.
DEĞERLENDİRME :
Türkiye Rap Yarışması’nda, sahne alacak rapperlar için değerlendirmeyi, etkinlik günü, özel jüri ve geceye katılan seyirciler birlikte yapacaktır.
Değerlendirmenin %60’ özel jüri, %40’ı ise geceye katılan seyirci yapacaktır.
Sonuçlar, yarışmanın hemen sonrasında, özel jüri tarafından açıklanmasının ardından ödüller sahiplerini bulacak.
Değerlendirmeyi yapacak jüri, rapperların müzikal alt yapısı, vokal tekniği, sahne hakimiyeti, şarkı sözleri gibi unsurlar dikkate alarak yapacaktır.

SONUÇ :
Türkiye Rap Yarışması’nda birinci olan kişi veya gruplar, birincilik ödülünün yanı sıra, Talia Productions tarafından yıl boyunca menejerlik ve ücretsiz basın danışmanlığı hizmetiyle desteklenecektir. Mayıs 2005 yılında yayınlanacak olan bandrollü bir toplama albümde 3 şarkıyla yer verilecektir. Alt yapısı kendisine ait olan bu 3 şarkının vokal kayıtları, mix ve mastering Talia Productions tarafından sağlanacaktır. Solo albümünün yayınlanması konusunda destek verilecektir. Yıl boyunca düzenlenecek tüm konserlerde sahne alma imkanı verilecektir.
1- Microphone Control-3 Türkiye Rap Yarışması’nda dereceye girenler rapperlar, 1-Mayıs 2005 tarihinde yayınlanacak olan bir bandrollü toplama albümde yer alacaklardır.
2- Talia Productions’un yıl boyunca düzenlediği tüm organizasyonlarda sahne alma imkanı verilecektir.

Yorumlar

Taze haberler