Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Cahit Berkay & Jerry Rıck Ortak Albümde Buluşuyor !

12 Ocak 2005 00:00

Anadolu rock akımının önde gelen temsilcilerinden ’’Moğollar’’ın kurucularından Cahit Berkay ile Blues müziğinin dünyaca ünlü ismi Philadelphia Jerry Rick, ocak ayında ortak albüm çıkaracak.

"Efes Pilsen Blues Festival 15" in İzmir durağında, organizasyona katılan sanatçılar konser öncesi basın toplantısı düzenledi.

Geçen yılın ardından festival nedeniyle bu yıl ikinci kez Türk dinleyicilerle buluşan Philadelphia Jerry Ricks, organizasyonun ardından İstanbul’a yerleşme kararı aldığını hatırlatarak, yaptığı müziği bugüne kadar "geleneksel" olarak adlandırdığını, ancak gelecekte kararının bir sonucu olarak "Anadolu Blues’u" deme noktasına gelebileceğini söyledi.

Türk müziği ve insanıyla ilk karşılaşmasının, aslında geçen yılki festivalin öncesine, Avrupa’da yaşadığı yıllara ve Balkanlar’da yaptığı çalışmalara dayandığını anlatan Philadelphia Jerry Rick, "Ama, Türkiye’ye gelince, bu daha etkileyici bir boyut kazandı ve ilgimi artırdı" diye konuştu.

Philadephia Jerry Rick, geçen yılki heyecanla yeniden Türkiye’ye gelmeye ve Türkiye’ye yerleşmeye karar verdiğini, festivalde birlikte sahne aldığı Cahit Berkay ile birlikte çalışmanın da ilginç ve heyecan verici olduğunu belirtti.

Festivalde bu yıl ilk defa gerçekleştirilen bir projeyle Philadelphia Jerry Ricks ile sahne alan ’’Moğollar’’ın kurucularından Cahit Berkay, festivalde yer alan tüm sanatçıların alanlarında "son derece etkin ve dünya çapında tanınan isimler" olduğunu söyledi.

Jerry Ricks ile festivalden önce 8 gün birlikte çalışma fırsatı bulduklarını ve dünya görüşleri ile söylemlerinin birbirine olan yakınlığını gördüklerini anlatan Cahit Berkay, "Bu nedenle ocak ayında Jerry ile ortak bir albüm yapmaya karar verdik. Bu albümde, Anadolu’nun çeşitli yörelerinden ve Amerika dolaylarından izler bulabileceksiniz" dedi.

Bu arada, festivalin tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında sanatçılara "Irak’ta yaşananlara ilişkin görüşlerinin" sorulması, rahatsızlık yarattı.

Sorunun yöneltildiği Charles Baty-LittleCharlie ve Mighty-Sam McClain, "bunların politik konular olduğu ve 11 Eylül saldırıları ve ardından yaşananların birbirine geçmesi nedeniyle doğru duruşu belirlemenin güçleştiği" şeklinde geçiştirirken, Cahit Berkay yöneltilen sorunun "haksız" olduğunu ifade etti.

Basın mensuplarına, "muhataplarının dünya çapında isim yapmış önemli müzisyenler olduğu" uyarısında bulunan Cahit Berkay, "Hepiniz için söylemiyorum ama bu soruları ülkemizdeki pop müziği temsilcilerine de sorup açık açık cevap almanızı isterim" dedi.

Yorumlar

Taze haberler