Girls Against Boy Zaman: 23 Şubat 2005 Çarşamba Mekan: Vox - Taksim - İstanbul Fiyat: 20YTL Amerikan alternatif rock’ının en özgün">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Girls Against Boys @ Vox - Taksim - İstanbul

4 Şubat 2005 00:00
Sahnede: Girls Against Boy
Zaman: 23 Şubat 2005 Çarşamba
Mekan: Vox - Taksim - İstanbul
Fiyat: 20YTL

Amerikan alternatif rock’ının en özgün topluluklarından, seksi prensler Girls Against Boys Vox sahnesinde.

Fugazi, Make-Up gibi bir çok efsane topluluğu barındıran Washington DC’den çıkan Girls Against Boys’un kökleri bir taraftan İngiliz post-punk topluluklarında (The Fall, Joy Division, Killing Joke) bir taraftan da Amerikan hardcore’unda ( Hüsker Dü, Black Flag, Minor Threat) yatıyor.

1992 yılında ilk albümleri ‘Tropic of Scorpio’yu çıkaran grup ardından birbirinden başarılı üç albümü ( Venux Luxure, Cruise Yourself, Home of GVSB) üç yıl içerisinde Touch and Go şirketinden piyasaya sürebildi. Bu başarı bir çok plak şirketinin peşlerinden koşmasını sağladı. Sonic Youth, Jesus Lizard, Pavement ile büyük turneler yapan Girls Against Boys en sonunda Nirvana’nın şirketi Geffen ile anlaşıp hayranlarını hayal kırıklığına uğratan ‘Freakonica’yı çıkardılar.

Yaptıkları hatadan hemen dönüş yapan topluluk , Şikago’lu şirket Jade Tree’den geçmiş dönemi hiç aratmayan, halen formda olduklarının ispatı olan albümleri ‘You Can’t Fight..’ı 2002 yılında çıkarıp kendilerini koyu hayranları olarak belirten Intrerpol, Yeah Yeah Yeahs, Radio 4 gibi yeni topluluklar ile sahne aldılar.

Metropol hayatındaki gariplikleri, duygusal hayatın labirentlerinde çaresiz kayboluşları mesafeli fakat içten bir dille anlatan Scott Mc Cloud’ın çizdiği resimlerde, şehrin neon ışıklarının puslu, tekinsiz ama bir o kadar da çekici atmosferi hakim. Konuşur gibi vokalleriyle, maçoluklarından vazgeçemeyen fakat zayıflığından avlanacağını bilen erkeklerin, hery şeyi bilen ama mutsuzluktan kurtulamayan kadınların hikayelerini anlatıyor Scott Mc Cloud.

23 Mart akşamı Vox sahnesinin sağında kızlar, solunda erkekler ortada ise Girls Against Boys. Tavsiye olunur.

Yorumlar

  • dün akşam gittim. çok güzeldi! great presence on stage, rocked the crowd. fazla kalabalık değildi ama ve onlar için biraz üzüldüm.
    Üye
    atrueamazon
    Tarih
    24 Şubat 2005 00:00
  • Şimdi gördüm, inanamadım. Hiç haberim yoktu, pek büyük bi gruptur kendileri. Gidemediğim için çok üzüldüm :(
    Üye
    Pin-up
    Tarih
    23 Şubat 2005 00:00
Toplam 2 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler