Fingthing Zaman: 11 Şubat 2005 Cuma Mekan: Indigo - Taksim - İstanbul Fiyat: 28YTL - 18YTL Bilet: biletix.com">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Fingthing @ Indigo - Taksim - İstanbul

8 Şubat 2005 00:00
Sahnede: Fingthing
Zaman: 11 Şubat 2005 Cuma
Mekan: Indigo - Taksim - İstanbul
Fiyat: 28YTL - 18YTL
Bilet: biletix.com

2004 yılında çıkardıkları "...And The Big Red Nebula Band" isimli albümleri ile büyük bir çıkış yakalayan Ninja Tune sanatçısı Fingathing, 11 Şubat Cuma gecesi hem elektronik, hem de hip-hop sevenlere uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir gece yaşatmak üzere İndigo'da olacak.

Stüdyoda iki, sahnede üç kişiden oluşan Manchester'lı Fingathing, son dönemlerin en gözde Ninja Tune topluluklarından biri. Aynı zamanda enstrumantel hip-hop akımının en başarılı öncülerinden biri olan grup, son senelerde güç kaybeden Ninja Tune tarzının yeniden gözde hale gelmesinde önemli bir rol oynuyor.

Sahnede Peter Parker (aka Dan Baxter) mikserle ve turntable'larla uğraşırken, topluluğun diğer elemanlar Sneaky ise double bası ve Chris Drury görselleri ile harikalar yaratıyor. İkili aslında çok uzun zamandır ön planda olmasalar bile bir çok projede ve albümde yeteneklerini ünlü isimlerle paylaştılar. Sneaky, Mr. Scruff'ın efsane şarkısı olan ve baslarıyla insanın içini titreten ‘Get A Move On'da double bası ile kendini gösterdi. Mr. Scruff'ın bir sonraki albümü olan "Trouser Jazz"da da basıyla harikalar yarattı. Peter Parker ise ilk olarak 1997'deki DMC Mixing Championships'de ikinci oldu.
Rae & Christian'ın konserinde beraber sahne düzeni yaparken tanışan ikiliyi ilk olarak Mark Rae keşfetti. Son albümleriyle iyice tanınan ikili, bir çok müzik otoritesinden de oldukça olumlu eleştiri aldı. Müziklerini yaparken Q Bert, Frank Zappa, Marvin Gaye, Black Sabbath, Stan Lee ve Ron Carter gibi bir çok isimden ilham alan topluluk özellikle sahne performansları ve hareketli parçalarıyla uzun süre hafızalardan silinmeyecek.

Yorumlar

Taze haberler