Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Eurovision :: Erdinç Tunç - Rimi Rimi Ley

12 Şubat 2005 00:00

Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye Finali, 11 Şubat Cuma akşamı yapıldı.

Ukrayna'da düzenlenecek 50. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi Erdinç Tunç'un Rimi Rimi Ley adlı parçasıyla Gülseren temsil edecek. TRT tarafından düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye Finali'nde, Türkiye'yi yarışan 7 eser arasından Erdinç Tunç'un Rimi Rimi Ley şarkısıyla Gülseren'in temsil etmesine karar verildi.

Yorumlar

  • Bekçinin notu: Eurovision 2005 Türkiye Temsilcisi Rimi Rimi Ley isimli parçanın bestecisi Erdinç Tunç'un kişisel olarak rencide olduğunu belirtmesinden dolayı bu yorum yayından kaldırılmıştır.
    Üye
    erdinç
    Tarih
    21 Mayıs 2005 00:00
  • Bence TRT'nin yaptığı bu türlü bir şarkı seçimi eskiye gittiğinin bir göstergesidir. Tamam ısmarlama şarkı da çok iyi bir yöntem değil ama başarı da ortada. Bu güne kadar seçme şarkılarda ne kadar başarı elde edilmişki?.. Ancak sonuncuya yakın bir sonuç... Oysa geçen iki sene Eurovision'da o güne kadar yaşanmamış bir başarı elde edildi. TRT'nin yaptığı uygulama bir yana seçtiği şarkı da bir garip. Böyle bir şarkıyla nereye gideceğimizi sanıyorlar acaba??.. Cumartesi günü hepimize sabır diliyorum..
    Üye
    doruque
    Tarih
    20 Mayıs 2005 00:00
  • hint müziği ezgileriyle yapılmış bi parça,danslarda dahil olmak üzere , genelde avrupa özentisi olurduk bu senede doğudan gidiyoruz demek ki.ben şans vermiyorum bu parçaya...
    Üye
    MYTHSOUL
    Tarih
    20 Mayıs 2005 00:00
  • Rimi Rimi Ley rezaleti bence TRT'deki kadrolaşmanın açık kanıtıdır. Bu rezaletin mimarı olan jüri üyelerine de en derin sevgilerimi (!) gönderiyorum.
    Üye
    Archimed
    Tarih
    19 Mayıs 2005 00:00
  • şimdiden herkeze cumartesi günü olucak rezaletten dolayı geçmiş olsun diyorum...........
    Üye
    therapyyy
    Tarih
    19 Mayıs 2005 00:00
  • sıralamaya bile giremez bu şarkı...jüri üyelerini salondan kaçırtıp diskalifiye olacak.Gülseren midir nedir o da gitsin önceden söylediği pavyona alla alla ne işi var avrupalarda...rezil çok ezik bi durum...
    Üye
    Redburn
    Tarih
    18 Mayıs 2005 00:00
  • Sark1y1 her duydugumda degistiriyorum ,biz kendi sark1m1z1 sevmezsek avrupa nas1l sevecek........
    Üye
    tayraa
    Tarih
    17 Mayıs 2005 00:00
  • müptelaaa olmu$ a$kIm bak a$kIna teey teeeyy...
    allam bu ne korkunç, kabus evet kabus!!! gibi
    lütfen biri beni dürtsün ve uyanayIm!!
    Üye
    Eva
    Tarih
    15 Mayıs 2005 00:00
  • bu şarkıyı birinci yapmayan insanlıın sonunu düşünemiyorum valla.kesin birinci olcak bu kız.ama listeyi ters çevirince tabe:)))
    Üye
    Feanor__86
    Tarih
    14 Mayıs 2005 00:00
  • rezalet.... yazıklar olsun!!! bu kadarına tahammül etmek olası değil...
    Üye
    metaligirl
    Tarih
    2 Mart 2005 00:00
  • Yahu bizimle dalgamı geçiyor bu devlet. Şu bizi temsil etmesi için gönderdiği parçaya bi bakın hele. Hem halk, hem devlet rezil rüsva olacak vallahi. Bu kadının yerine, İbrahim Tatlıses'i gönderip, 2 tane uzun hava okutsalar dünya yerinden sallanır. İşte devletimizin sanat anlayışı...
    Üye
    urfageceleri
    Tarih
    1 Mart 2005 00:00
  • sertap ortalığı yıktı geçti , athena ortalığı salladı geçti , rimi rimi ley avrupa yayın birliği üyesi ülkelerde soğuk duş etkisi yapacak sanırım. bu saçmalık sanırım dünyanın en büyük kitlesel kamera şakası. lütfen birileri bize ikinci opera rezaleti yaşatmasın.
    Üye
    mastersound
    Tarih
    25 Şubat 2005 00:00
  • tek kelimeyle rezalet
    Üye
    Forever_ROCK
    Tarih
    22 Şubat 2005 00:00
  • Rezil olacağız
    Biri bunları durdursun
    39000 kişiye soruluyor sonuç %93 hayır halkın desteğini almayan şarkı ve şarkıcı
    Üye
    acar060
    Tarih
    22 Şubat 2005 00:00
  • kazanabiliriz belki ,küçük bi ihtimal.belli olmaz.ama bence insanlar rimi rimi ley e takılıyolar bu ne demek diye düşünüp bu şarkıya karşı çıkıyolar.bence iyi bi sahne şovuyla kazanabiliriz ya da şöyle söyliim ilk10 a girebiliriz.ayrıca bi hatırlatma yapiim,hani sezen aksu şu ünlü şarkıcının şöyle bi şarkısı vardı,"şinanay da yavrum hopa şinanay....."e ona kızıyosunuz buna da kızın o zaman!
    Üye
    leefanı
    Tarih
    20 Şubat 2005 00:00
  • yok abi eurovision a mor ve ötesi falan olmaz ki bende adamları çok seviyorum (Atena nasıl oldu peki demeyin) oldu da ne oldu derim gerçi süper başarıydı ska bir parçayla katılam ya da bunu topluma kabul ettirmekti neyse bu parçaya dönecek olursak fazla diyecek bir şey yok dünya da tek evrensel olan şey müzik ve kendimizi nasıl tanıtıyoruz kimlere tanıttırıyoruz??
    Üye
    wishmaster666
    Tarih
    20 Şubat 2005 00:00
  • hiççççççççç begennmedimmm sondan 1. oluruzz.....
    Üye
    beto
    Tarih
    19 Şubat 2005 00:00
  • bu ne bea!! valla bu sene katılsak dedik bizde.. çok sesli, bol vokalli bişiler yapsak.. ama kareografi falan yetişmez boşuna kasmayalım.. zaten sertabla athena sonrası yine profesyonel, adı duyulmuş adamlar olur dedik.. yanılmışız .. ama katılmadığımız için pişman oldum diyemem.. belli ki tanıdık olayı baskın olmuş bu seçmede. kasıpta gireymişizde şansımız yokmuş zaten.. Allah Türk milletine sabır versin ne diyim..
    Üye
    xena
    Tarih
    19 Şubat 2005 00:00
  • ne biçim şarkı bu böyle
    türkiyede yapılan çok güzel şarkılar besteler var böyle dandik ve salakça bir şarkıyla oraya çıkmak rezillikten başka bir şey değil bence
    bu ne ya....trt de cozuttu iyice....
    Üye
    altearate
    Tarih
    18 Şubat 2005 00:00
  • Rimi rimi ley, TRT nin yalan rüzgarı kıvamlı bir macerasının ürünü gibi geldi bana, ama hepsi bir yana bence athena gibi formatı ucuz muzik mantıklı bir gurubun bile katılmasının ardından -ki for real dan da nefret etmiştim- rimi rimi ley şunu temsil ediyor, siz pop ta katıldınız, sonra türkiyede ki ucuz rock mantığında katıldınız, şimdide sıra rimi rimi ley gibi ...oktan ama bizim milleti temsilen sayılan(?) bir şarkıda, yaa politika olsun istemiyorum ama şarkı sanki büyük millet meclisinin onayından geçmiş gibi geldi bana:), işte sıra muzikte, düzeltilmeye çalışılan herşeyin önündeyiz sloganının en ritmik hali bence rimi rimi ley, biz en iyisi bizim kontorülümüz dişinda olup bitenleri şimdilik göz ardı edip aslında bu işler nasıl yapılır onu insanlara göstermenin yolunu bulalım, bu kadar eleştiriyosak kaliteli muziğin ne olduğunu insanlara göstermek lazım, bu yüzden şimdilik rimi rimi ley eurovision için ideal, avrupa bizi daha ne kadar yanlış tanıyabilir ki...
    Üye
    myarwen
    Tarih
    18 Şubat 2005 00:00
  • Ben açıkçası şarkının o kadar da kötü olmadığını düşünüyorum. Ama bundan çok daha önemli olan bir başka şey var. Neden şarkının iyi mi, kötü mü olduğu üzerinde bu kadar tartışılıyor ki? Siz hiç Eurovision'da gerçekten iyi olduğu için birinci seçilen parça gördünüz mü? Artık herkes biliyor ki Eurovision sadece politik boyutu bile müzikalitesinin önünde fersah fersah yer alan bir noktada duruyor. Dahası oylama tele-voting şeklinde. Sadece Almanya'daki gurbetçilerden bile 12 tam puan gelir. :P
    Yani bana kalırsa şarkıyı yerin dibine sokmanın hiçbir anlamı yok...
    Üstelik darbuka kullanmak gibi bana göre hoş bir tercihte de bulunmuşlar. Biraz etnik boyutu olmuş şarkının bu sayede. Ayrıca düzenlemede bazı değişikliklere gidileceği de söyleniyor. Belki daha iyi hale gelebilir böylece.
    Yapılan bir işi eleştirmeden önce ondan daha iyisi olup olmadığına da bakmak gerekir. Eldeki en iyi seçenek buysa (ki tekrar ediyorum, bence şarkı hiç de "çok kötü" olarak kategorize edilecek düzeyde değil) ona biraz destek çıkmak, nasıl daha iyi hale getirilebileceği üzerinde düşünmek gerekmez mi?
    Bir de neyi eleştirip, neyi eleştirmeyeceğini bilmek gerek bence. Yani burada eleştirileri okuyorum, artık işi abartıp şarkıyı söyleyen Gülseren'in zayıflaması gerektiğini bile söyleyenler olmuş. O kadar uzun boylu da değil hani. Eleştirinin bile sınırı olmalı. Bir kişiyi dış görünüşü yüzünden nasıl eleştirisiniz?
    Biraz sağduyu...
    Üye
    doc
    Tarih
    18 Şubat 2005 00:00
  • Ben şarkıyı geçtim kıyafetler orta çağ maskeli baloları gibiydi.

    Özellikle de birilerinin o ablaya balık etli olduğunu hatırlatmalı.

    Bir de unutmadan mümkünse dans etmesinler...
    Üye
    atak
    Tarih
    17 Şubat 2005 00:00
  • heyy heeeeeeeeeeeeeeyyyyy diye girince, ben de, hani ya da benim 50 direm pastırmam diycek sandım,,,,, o bile daha güzel olurdu be yaaaaaa........
    Üye
    ahmetyılmazer
    Tarih
    17 Şubat 2005 00:00
  • :)))))))))))))))bu nasıl şeydir böyle...Zati yurovizyon denen şeyin kendisi iğrençlik üzerine kurulmuş birşey...Çok fazla kafa yormaya gerek yok ingilterenin 1 puan aldığı yarışma bu yarışma...Onun için bu şarkıyla katılmayalım şununla katılalım demek çok saçma...Az gelişmiş ülkeler kendini teselli etmek için böyle yarışmaları kaale alıyorlar..Durum bu...bu parçayla katılmamız aslında ne kadar büyük olduğumuzu gösterir:)))çok gelişmişliğimizi...
    Üye
    LeoBrower
    Tarih
    17 Şubat 2005 00:00
  • arkadaşlar hepinize katılıyorum.. özellikle de mail kampanyasıyla ilgili olan kısma! bu işe bir dur diyelim! gerekirse katılmayalım ya bu şarkıyla katılmaktan çok çok iyidir!
    mail bombardımanına başlayalım derim ben! [email protected]
    hoş bu ülkede bir şeylere tepkini koyarak başarıya ulaştığın görülmemeiştir ama denemeye değer! rimi rimi ley!?!'e değer...
    Üye
    queLLer
    Tarih
    17 Şubat 2005 00:00
  • sertap erenerin yorumu okuyunuz ;

    Şarkıyı dinlediğini ifade eden Erener, “Çok büyük şans görmüyorum. Öğrendiğim kadarıyla biraz değişiklik yapmak istiyorlarmış. Biraz oynanacak, belki biraz daha derlenip toparlanacak. Eurovision’da ben öyle ciddi bir başarı beklemiyorum. İnşallah olur ama görünen köy de kılavuz istemez” şeklinde konuştu.
    Erener bir soru üzerine, ‘Rimi Rimi Ley’i seslendirecek Gülseren hakkında hiçbir şey duymadığını belirterek, “Amatör bir isim. O yüzden de çok ciddi bir profesyonel yorum, performans beklemek de yanlış olur” dedi.

    :))
    Üye
    thriller
    Tarih
    17 Şubat 2005 00:00
  • yazık diyorum sadece...
    Üye
    leeryan2911
    Tarih
    17 Şubat 2005 00:00
  • Bir arkadaş yorumunda şarkıyı ,yemek sonrası tuvalete gidiş ve sifonu çekiş parçası olarak tanımlamış:)Aynen katılıyorum:) Bu ne rezilliktir,kepazeliktir,..Bu şarkıyı hangi şahsiyetler seçti,hangi düşünce yapısıyla seçtiler anlayamıyorum bir türlü.Bizi bırak sonuncu seçmeyi,Eurovision'un kapısından bile sokucaklarını zannetmiyorum bu parçayla.Artık kapıdan döndüklerinde bu millete neyi nasıl açıklayacaklarınıda düşünsünler bir zahmet çünkü orada temsil edicekleri millet biziz.Böyle kepazelik olmaz ya!
    Üye
    ezaa
    Tarih
    16 Şubat 2005 00:00
  • şarkının bestecisi bile çıkıp "kimse beğenmesin kardeşim naapalım elimizde olan bu, bu sene böyle katılıcaz" dedikten sonra kimsenin yorumuna gerek yok zaten :))
    Üye
    stellar
    Tarih
    16 Şubat 2005 00:00
  • harbiden delirdim bnce. bu kadar saçma bu kadar aptal bi şarkı olamaz ya. nası seçildi anlamıyorum. yani sööleebilceem tek şe işte türk halkının zewki.. acaba hangi akla mantıa uyarak seçildi!! bn derimki trt'ye itiraz etmeliiz we kesinlkle bu şarkıla katılmamız engellenmeli!!!!!!!!!!!!!!!!
    Üye
    homelessjulian
    Tarih
    16 Şubat 2005 00:00
  • bence bu şarkıyı seçenleri, yazanları, besteleyenleri ve söyleyeni öldürelim..

    merak etmeyin bize hiç bir şeycik olmayacağı gibi üstüne madalya bile alabiliriz...
    Üye
    oqz
    Tarih
    16 Şubat 2005 00:00
  • alah belasını versınn one bıcım sarkıı olee soleyenıde besteleyınıde dınleyınıde onu secen zıhnıyetınde ta ......................... tobe tobeeeeeeeeeeee aksam aksam kotu kotu konusturuyolarr lan tıtıreme geldı banaa hırırrrrrrrrrrrrr
    Üye
    scuba_pro
    Tarih
    16 Şubat 2005 00:00
  • geçmiş olsun :))
    Üye
    thriller
    Tarih
    16 Şubat 2005 00:00
  • evet ya abi..mail atalım,imza topluyalım daha da olmadı kendimizi trt binasına zincirleyelim..amabu angutlar ondan da anlamazlar..birde 130 parça arasından mı ne elemişler..elenmiş hali buysa...yazık...
    Üye
    hi-hat
    Tarih
    16 Şubat 2005 00:00
  • eurovision komedi yarışmasıysa derece çıkaracağımız kesin. bu jüriler nereleriyle dinliyolar bu şarkıyı anlamıyorum. Önce de bahsedildiği gibi trt ye maille protesto edelim.
    Üye
    guardofheaven
    Tarih
    16 Şubat 2005 00:00
  • "en boktan şarkı yaz" 2005 e yolla rimi rimi ley cebine gelsin! ehuehue dünyanın en kötü şarkısınuı yapmakta bi başarıdır arkadaşlar alkışlayalım bence :)
    Üye
    queenemre
    Tarih
    16 Şubat 2005 00:00
  • ooof of! ne denir bilmem ki...
    oryantalimtrak bi abla çıkmış bi şeyler dio ama sözleri o kadar anlamsız ve saçma ki...uyuşmuyo bile.tren gelir hoş gelir ley ley limi limi ley gibi bi şey bu!!!
    bizi rezil etmelerini engellemenin bi yolu yok muuuuu???!!!
    Üye
    wishne
    Tarih
    16 Şubat 2005 00:00
  • Hiçbirşey söyleyeliyorum,
    şarkıyı dinlemek istediğimde önce avazım çıktığı kadar bağırmak istedim, sonrada ağlasammlı bea diye düşündüm karar veremedim...

    Bence bi mail kampanyası filan başlatılması lazım türkiye genelinde trt karşıtı, çünkü daha şarkılar kesinleşmedi eurovision nezhinde, ve birşeyler yapılabilir diye düşünüyorum..
    Üye
    SLayraCkEr
    Tarih
    16 Şubat 2005 00:00
  • "eurovision tarihimizin en berbat şarkısı..çok lafa gerek yok.
    sertap erener tadına doyulmaz yemek gibiydi...
    Athena hmm..nefis bir tatlıydı üstüne.
    aha bu şarkıda o yemeğin tuvaletteki sonudur.
    sifonu çekebilirsiniz. "
    Üye
    sazbendoo
    Tarih
    16 Şubat 2005 00:00
  • bad bad bad...
    Üye
    XZANDER_x_X_x
    Tarih
    16 Şubat 2005 00:00
  • Bu adının anlamı bile olmayan şarkı, Türk Pop Müzik tarihine kara leke olarak geçecektir. TRT nin rezilliklerinin ne ilk'idir ne de sonuncusu. İzzet Öz ve Sezen Cumhur Önal gibi halkın güvendiği isimler bile sırf TRT ye yaranmak(Tek para kazanabildikleri yer orası) için TV de şarkıyı övüyorlar. Yazık. Üzülüyorum. 47 yaşındayım ve bugüne kadar eurovizyona giren şarkılar içinde Operadan sonra en berbat şarkıdır.
    Üye
    İLHAN
    Tarih
    16 Şubat 2005 00:00
  • bu sadece rezillik umarm seneye zenna katilir.çok iyi besteleri var çocuklarin en sevdiim amatör grup.onlar kazanirdi ya bu ne boyle :) Söylicem onlara bi dahaki seneye aday olsunlar
    Üye
    Yaprak
    Tarih
    15 Şubat 2005 00:00
  • 3 dakıka önce atv haberde izledim Gülseren gibi tanınmayan birinin eurovision a katılmasındaki sebebi bahis olarak görüyolarmuş... ve bu bahis olayında da ali turgut denen ve eurovision a kimin katılacagını onaylayan biriymiş
    gülseren gibi hiç duyulmamış bir kişi Ali Turgut denen adamın bir tanıdıgı oldugu için yarışmaya katılmasına izin vermişler

    ayrıca sanat camiası bu RİMİ RİMİ LEY den herkes gibi şikayetçi
    özellikde Sertab Erener de bu şarkıyı begenmeyenlerden ve röportajında 'bu sene hiç ümitli egılım 'dedi

    anlıyacagınız herher şikayetçi bu şarkıdan fakat ŞARKIYI AZ DA OLSA REMİXLEYİP SÖZLERİNİ DEĞİŞTİRECEKLERMİŞ:)

    eehh bu da iyidir ama biraz degişiklik degılde şarkıyı kökünden degiştireler süper olur:)
    ya da bu sene yarışmaya katılmama gibi birşey de olabilirmiş(allah ım umarım öyle birşey olur bizde rezil olmayız)

    not:ben tv nin yalancısıyım:=))
    Üye
    sedamerve
    Tarih
    15 Şubat 2005 00:00
  • rezillik!bıraksalar da halk seçseydi.
    Üye
    buuçakuçuomuya
    Tarih
    15 Şubat 2005 00:00
  • eger o ilk üce girelim o ödülü bile hak ettigimizi sölicek adamın veya bi kişinin alnından öperim tras olur diomya meyhanede bile ilk 3 e giremez ders olsun kesin sonun cu olsun bu sarkı şimdiden diliyorum utansınlar bidaha kimsenin karsısına cıkmasınlar
    Üye
    anti_ex
    Tarih
    15 Şubat 2005 00:00
  • kontürpiye arkadaşımız alay ediyor...,bunu anlayan olmadı mı şimdi??hay allahım!!?!

    tormentor666>"nane nane"..ahahuahuhaha,süper!
    Üye
    ADIO
    Tarih
    15 Şubat 2005 00:00
  • böyle bir şey gerçekten olmuş olamaz.. bu rüyadan kabustan da öte bir şey arkadaşlarr.. inanılmazzz...!!!! yani insanın aklına da gelmiyor değil dış tehditler(!) hani.. (e insan manyamış olmalı ki bu yazdıklarımı düşünebilsin..) e napalm be kardeşim manyağa çevirdiler bizi şu şarkıyla yanii..!!!!
    Üye
    J_Rudess
    Tarih
    15 Şubat 2005 00:00
  • yaw rim rim ley ne ayak anlamadım ne oldugu belirsiz bi karı cıkmıs dansöz gibi omuzları falan titriyo bu eurovision degilde kumkapıda yine bi meyhanede olsa bu sarkı yine birinci gelemz jüri de trt 1 işi bıraksın karbuz satsın secmece yapıolarya iyi anlarlar :)
    Üye
    anti_ex
    Tarih
    15 Şubat 2005 00:00
  • sonuncu olmamak için dua edelim arkadaşlar..
    Üye
    electrozmen
    Tarih
    15 Şubat 2005 00:00
  • ''nane nane''ile katılsaydık eminim daha iyi bi derece alırdık!!!
    Üye
    tormentor666
    Tarih
    15 Şubat 2005 00:00
  • gerçekten geçmiş olsun.kaybettik.sertab erener ve athena dan sonra gerçekten kötü oldu ama ne yapalım işte iş işten geçti...
    Üye
    Typhon
    Tarih
    15 Şubat 2005 00:00
  • kontürpiye ;
    özenti kulaklar senin duymadığın donları duyuyor.. eminim özenti dediğin adamlar bundan daha iyi etnik(!) ve popu harmanlarlar. bu kadar insan beğenmediyse otur bi düşün ben nerde hata yaptım diye. bana ilk msn'de dedi bi arkadaş rimi rimi ley diye bi şarkı ile katıldığımızı. şaka yapıyor zannettim. şaka gibi ya =)
    Üye
    Yiaa
    Tarih
    15 Şubat 2005 00:00
  • hepinize katiliyorum (kontürpiye haric), ama aslinda sevinmemiz lazim cünküüü eurovison 2006'da daha iyi olacaz, nedenmi? Daha kötü bir sarki olamazda ondan
    Üye
    Lindsay
    Tarih
    15 Şubat 2005 00:00
  • O şarkı ne kardeşim .Ne ses ne söz ne de müzik var.Sanırım juriyi pazardan getirmişler.O şarkı olsa olsa Banu Alkanın şarkılarına rakip olur.Hayatımda böyle saçmalık görmedim.Tam bir fiyasko şarkıyı dinlediğimde beynim durdu.
    Üye
    arkabahce
    Tarih
    15 Şubat 2005 00:00
  • Bu çok önemli bir yarışma olmasada bizim için artık namus meselesi olmuştu kardeşim.her yarışma sonrası salak salak şarkılar yüzünden utanmaktan milletçe karınlarımıza ağrılar girer olmuştu.sonra ne olduysa trt şarkıların ingilizce olmasını düşündü (ya da boşluğuna geldi) ve şarkı yapması için demir demirkan gibi bi adama seslendi ve sonuç:1. lik.nedir şimdi bu yapılan milliyetçilikmi? Anlaşılan arkadaşlar karnımıza yine kramplar girecek...şimdiden geçmiş olsun
    Üye
    desparado_
    Tarih
    15 Şubat 2005 00:00
  • ya gerçekten belki de bizim bilmediğimiz durumlar olabilir, neden böyle sectiklerini bilmiyoruz.ama bence de ne sesler ne sanatçılarımız var. örnek veremem ama birsürü, onlardan biri bizi türkçe sarkıyla temsil etseler daha iyi olurdu.yeni seslere şans tanınmalı fakat boyle bi organizasyonda cok sacma ya.
    ayrıca eskiden ben de cok karsıydım ama artık anlıyorum, ingilizce evrensel bir dil ve ingilizceyle daha başarılı olunacağı kesin.
    Üye
    f_sword
    Tarih
    15 Şubat 2005 00:00
  • Ya nasıl iştir anlamadım. Bu jüri, bu insanlar sağır mı?
    Tamam çok fazla önemsediğimiz bir müzik olayı değil ama bu kadar da aşağılamamak lazım bu ülke insanını.
    Yani elemelere 7 veya 8 (tam olarak hatırlamıyorum) şarkı katıldı hiç birinin elle tutulur bir yanı yoktu.Nasıl seçilmiş bu insanlar bu şarkılar yani zaten çok bişey beklemiyorduk ama bu kadar da rezil değil be kardeşim.
    Ve aynı zamanda TRT 'nin şarkıyı bir BACH eseri kıvamında bir müzik seçilmişçesine sevinçli ve gamsız bir tavırla anons etmesi asıl bizi üzen şeydi ki TRT 'nin hala kaliteli müziğe kucak açtığını biliyoruz.
    Ne diyelim üzülerek söylüyorum ki utanç verici bir durum inşallah bir daha böylesine kötü eserler böylesine kötü besteler yarışmaz. Çünkü katılan eserlerin hepsi kötü olduğundan 1. şarkı da maalesef KÖTÜNÜN İYİSİ olmak durumundadır...
    Üye
    ifrit
    Tarih
    15 Şubat 2005 00:00
  • neden böyle diyorsunuz arkadaşlar,bence etnik ile popu çok iyi harmanlamışlar ve ortaya bu güzel eser çıkmış,
    özenti kulaklarınız bunu anlasaydı şaşardım,kesin ilk üçe gireceğiz bundan adım gibi eminim
    Üye
    kontürpiye
    Tarih
    15 Şubat 2005 00:00
  • şaka gibi ile girseydik daha iyiydi he!
    Üye
    albecha
    Tarih
    15 Şubat 2005 00:00
  • Bencede bu "$arki" çooook komik. $arkiyi geçtim Gülserenin dansi dahada beter Rimi Rimi Ley diye diye omuzlarini titretmesi, bizi rezil etmek için bundan iyisi olamaz!!
    Üye
    Direm
    Tarih
    15 Şubat 2005 00:00
  • komedi yaa..eheh cok eglendim ama tabi diplomasi adina uzuluyorum..artik kibris bile kurtaramaz bizi heh
    Üye
    cynical
    Tarih
    15 Şubat 2005 00:00
  • cümle aleme madara olucaz, bize bi taraflarıyla gülücekler,dalga geçicekler bu nası şarkı diye.ve bizden kimse ağzını açamıycak,,, çünkü herşeyi hakediyo olucaz.
    BİZ BUNU HAKEDİYORUZ!
    Üye
    grand_azur
    Tarih
    15 Şubat 2005 00:00
  • yanlız olaya bakın ha rimi rimi mi rey midir nedir leylim ley diye biturku vardı ona ewrim geçirtilmiş bi şarkı acayip komik
    heralde eurovisionda milleti güldürüp oy alacağımızı düşünüp bu sarkıyı(sarkı demeye şait lasım).ya milleti güldürmek bukadar önemliyse bari ata demirer i sokalım bu yarısmaya ben girsem bi şans var ama bu kadınla olmaz bu iş.taaaaaaaa m.ö. modlarından almışlar günümüze uyarlamaya çalışmışlar ama olmamış.
    Üye
    evanescence16
    Tarih
    14 Şubat 2005 00:00
  • arkadaşlar sizden benım gibi düşünüyosunuz bendensiniz yani:)
    vallahi çok hoş ve komık şeyler yazmışsınız yorumlarınızı çok zevk alarak okudum:9

    ama sonunda mahalesef rezil olcaz yarışmada bari hiç katılmayalım daha iyi:)
    resmen dünya üstümüze gülecek:(
    TÜRKİYE ini karizması sıfır olcak anlayacagınız:(

    bu arada queLLer yorumu çok hoş yapmışsın:)
    okurken gülmekten koptum:)
    Üye
    sedamerve
    Tarih
    14 Şubat 2005 00:00
  • Türkçe şarkıyla katılcaktık hani? RİMİ RİMİ LEY ne demek? bilen beri gelsin...
    Üye
    gozde_francis
    Tarih
    14 Şubat 2005 00:00
  • "opera" daha güzeldi...
    Üye
    almora_
    Tarih
    14 Şubat 2005 00:00
  • abe tarık mengüç şakşukayla katılsaydı bari.madem kendilerini rezil etmeye bu kadar meraklılar...
    Üye
    feyzasal
    Tarih
    14 Şubat 2005 00:00
  • evet kardeş kesinlikle katılıyorum..daha adi bişey olamaz..etnik yapcaz diye saçmalamışlar...bi çizgi yükselmişti ama tekrar 10 yıl öncesine döndük...bravo valla bu kadar zevksiz insanı nası bi araya getirmişler....
    Üye
    hi-hat
    Tarih
    14 Şubat 2005 00:00
  • eurovision tarihimizin en berbat şarkısı..çok lafa gerek yok.
    sertap erener tadına doyulmaz yemek gibiydi...
    Athena hmm..nefis bir tatlıydı üstüne.
    aha bu şarkıda o yemeğin tuvaletteki sonudur.
    sifonu çekebilirsiniz.
    Üye
    gokhankalafat
    Tarih
    14 Şubat 2005 00:00
  • İğrenç bir şey, sonuncu olursak şanslıyız. Geçen sene Athena bile daha iyiydi. Bildiğime göre sanırım Türkçe. Şarkı yerine geğirme efekti verseler daha iyi olurdu. Anlamıyorum, bu Türkiye neden şu pop dedikleri mide bulandırıcı ve iğrenç gürültüden vazgeçmiyor? Hepinize katılıyorum. Umarım yeniliriz ve "türkçe pop" dedikleri yine yenilir...
    Üye
    maiden-umut
    Tarih
    14 Şubat 2005 00:00
  • sanırım bu şarkı yüzünden seneye eurovision'a katılamayız...yazık,bu şarkıyı yapanlara yazık,bu şarkıyı seçenlere yazık,bi de bize yazık-dinlemek zorunda kaldığımız için-...
    Üye
    nixus
    Tarih
    14 Şubat 2005 00:00
  • kabus gibi... tarihimizde bir kez daha sıfır çekmek varmış eurovision'da ne diyim
    Üye
    corinne
    Tarih
    14 Şubat 2005 00:00
  • buna şarkı demeye bin şahit lazım!!!!!! şarkımtırak!!! ne o öyle lümü lümü leyin avrupa birliği kriterlerine uydurulmuş hali mi? bunu seçen adamların kulakları yok mu? yoksa nereleriyle dinleyipte karar veriyorlar? ya ben gerçekten inanamıyorum ya gerçekten...
    galiba trt oturdu düşündü: "hmmmm ülkeyi nasıl rezil ederiz? buldum, hadi rimi rimi rey diye şarkı yapıp kendimize elalemi güldürelim!
    milliyetçilik iyidir dilimizi kültürümüzü yaşatalım ama abidik gubidik şarkıların vesilesiyle değil!!!
    seneye katılacağımız şarkının adını buldum : gaydırı guppak trt nasıl nasıl edeyim senin elinden şiki şiki bumtri lay!
    Üye
    queLLer
    Tarih
    14 Şubat 2005 00:00
  • bu şarkı dereceye girerse boğaz köprüsünden atlarım,keşke bende katılsaydım,orta kulak rahatsızlığım olduğu için sanırım rahat rahat kazanırdım,gerçekten iğrenç ve anlamsız bir şarkı,belkide jüri türkçe şarkı diye tutturanlara iyi bir ders vermiştir
    zaten karakterli bir müzisyenin türkçe şarkı tartışmalarından sonra bu organizasyona katılmayacağı belliydi
    GUNSNROSES dinlemeye devam,
    Üye
    kontürpiye
    Tarih
    14 Şubat 2005 00:00
  • Şu ana kadar dinlediğim en kötü pop parçalarından birisiydi. Zorlukla sonunu getirebildim. Böyle kötü ve anlamsız sözleri nereden bulduklarını, bu kadar amatör bir düzenlemeyle bu işe nasıl cesaret edebildiklerini, sahnede o kadar yapmacık olmayı nasıl becerebildiklerini, en kötüsü kendilerini dinleyip dinlemediklerini, görüp görmediklerini çok merak ediyorum.

    Fikrimce Eurovision, bir kazanıp kaybetme konusu değil, "biz de varız" konusudur. Özellikle ben "sedamerve"nin tersine parçanın Türkçe olmasını destekleyenlerdenim. Ama bu kadar antipatik insanların bizim gibi sıcak kanlı bir toplumu temsil edeceklerini düşününce ... :(

    Daha da kötüsü önümüzdeki günlerde yapılacak konuşmalar, röportajlar, talk show'lar filan gözümün önüne geliyor. Şükür ki televizyonda CNBC-E diye bir kanal var. Hızlıca bütün rahatsızlıklardan kurtarıyor insanı.
    Üye
    wogon
    Tarih
    13 Şubat 2005 00:00
  • yaaa inanmıyorum ya bu ne abicim?çocuk şarkısı mı bu?
    rimi rimi ley de ne demek birisi açıklasın lütfen!!
    şarkı hangi dildeki? neden bütün ülkeler ingilizce şarkı söylüyoda bir biz söylemiyoruz ne güzel sevtap erener ingilce şarkı söylemişti ve eurovision da Türkiye bir ilk yapıp İngilizce şarkıyla hemen 1. olmuştuk
    sonradam Athena nın ingilizce şarkısıylada yıne de bence başarı yaparak 4. olmuştuk ne güzel derecelerdi bunlar!

    Türkiye ingilizce şarkı söylemeden derece yapıcagina hayatta inanmıyorum YAZIK BE YAZIK!
    HEM TÜRK DİL KURUMU NE KARIŞIYOR YA?
    turkçe şarkı olmadan olmazmış kazanmamz o kadar küçük bir ihtimal ki:(

    UMARIM KAZANAIRLAR VE BEN BU DEDİKLERİMDEN PİŞMAN OLURUM(tabi ki kesin kazanamıcaz SADECE GERCEKLER NE YAZIKKİ:(
    Eurovision Şarkı Yarışması nı sabırsızlıkla beklıyorum.......
    ayrıca neden ülkemizdeki ünlü kişiler katılmıyor bu yarışmaya mesela MOR VE ÖTESİ katılsaydı ve türkçe şarkı söyleseydi daha çok şansımız olurdu
    neyse ben bu işe karışmıyım NE HALLERİ VARSA GÖRSÜNLER!
    zaten sinir ettiler beni!
    Üye
    sedamerve
    Tarih
    13 Şubat 2005 00:00
  • Şimdiden kaybettik...
    Üye
    Smarty
    Tarih
    13 Şubat 2005 00:00
Toplam 77 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler