Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Flütle Tango

20 Ocak 2003 00:00

Dünyaca ünlü flüt sanatçısı Şefika Kutluer, sevilen tango melodilerini dünyada ilk kez senfoni orkestrası eşliğinde flüt ile seslendirdi.

Kutluer, "Tango Goes Symphony" adlı CD ile ilk kez klasik müzik dışı bir çalışmaya imza attı. Aranjelerini ünlü müzisyen Peter Breiner'in Kutluer için yaptığı bu CD’de birbirinden ünlü tango eserleri, çok ilginç sürprizlerle süslenmiş olarak seslendirildi.

Daha önce Beatles Go Baroque albümüyle dünyada satış rekorları kıran Peter Breiner'in Kutluer'le birlikte hazırladığı CD'nin, Türkiye'nin tanıtımı için de çok önemli bir araç olduğu ifade edildi. Dünya çapında "sihirli flüt" olarak nitelendirilen Kutluer'in Razumovsky Senfoni Orkestrası eşliğinde kaydettiği CD’de, orkestrayı Breiner yönetti.

Uluslararası dağıtımı Naxos firmasının yaptığı CD'ye ilişkin görüşlerini açıklayan Arjantinli tango uzmanı Mario Safier, çalışmayı çok güzel bulduğunu belirterek, "Uluslararası sanatçıların genellikle çalmadığı bazı önemli eserlerin de müthiş güzellikte çalınmış olması Arjantin’den çıkmış bir tür olan Tango'nun bir hayranı ve uzmanı olarak beni özellikle çok memnun etmiştir" dedi.

Safier, şunları kaydetti: "Mükemmel bir flütçü tarafından seslendirilen ve senfonik renklerle bezenmiş Tango Goes Symphony, yeni tango dinleyicileri yaratmak için iyinin de çok ötesinde harika bir CD olmuştur. Bu projenin tango dinleyicisi olmayan bir kitleye bile tangoyu sevdirecek bir proje olduğuna inanıyorum. Bana göre bu eser gerçek bir zaferdir ve umarım Kutluer ve Breiner başka tango CD'leri de yaparlar."

Kaynak: ntvmsnbc.com

Yorumlar

Taze haberler