İstanbul Calling Zaman: 25 Şubat 2005 Cuma Mekan: Balans - Taksim - İstanbul Fiyat: 20YTL Bİlet: biletix.com">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

İstanbul Calling @ Balans - Taksim - İstanbul

21 Şubat 2005 00:00
Sahnede: İstanbul Calling
Zaman: 25 Şubat 2005 Cuma
Mekan: Balans - Taksim - İstanbul
Fiyat: 20YTL
Bİlet: biletix.com
Program
dEmian :: 22.00 – 23.00
Lava :: 23.00 – 00.00
K-Project :: 00.00 – 01.00
Coldhouse 2.0 :: 01.00 – 02.00
Spacecake :: 02.00 – 04.00
Şehrin etnik – elektronik sesleriyle görsel bir deneyim...

Her şey İstanbul’da yaşayan çeşitli sanatçıların kendilerine özgü ve bugüne kadar gün ışığı görmemiş, İstanbul’un görsel ve işitsel atmosferini yansıtacak orijinal eserlerinin ilk kez bir konsept albüm çatısı altında toplanmasıyla başlamıştı.

İstanbul Calling daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış, çoğu bu proje için üretilmiş yepyeni parçalardan oluşması albümün başarısındaki en büyük etken olmuştu. Yabancı müzik listelerinde 33 hafta ilk 10’da yer alan, 36 hafta boyunca D&R’ın en çok satanlar listesinden inmeyen İstanbul Calling yurtdışında da büyük ilgiyle karşılanmıştı.

Albümün ikincisinin 2005 yazında Türkiye ile aynı anda dünyanın birçok ülkesinde piyasaya çıkması beklenirken, İstanbul Calling geceleri de yeniden start alıyor!

İstanbul Calling Nights, 25 şubat 2005 Cuma gecesi, yaptığı yatırımlar ve İstanbullu müzikseverlere sunduğu dünya standartlarıyla çok konuşulmaya başlanan yepyeni bir mekanda devam ediyor: Balans Music and Performance Hall.

İstanbul Calling’in bu ikinci gecesinde sahneyi dönüşümlü olarak dEmian, Lava, K-Project, Coldhouse 2.0 ve Spacecake paylaşacak.

Herkesin kendi İstanbul’unu anlatacağı İstanbul Calling geceleri düzenli aralıklarla gerçekleşmeye devam edecek. İstanbul’un eski ve yeni görüntüleri, teknolojinin sağladığı en son imkanlar kullanılarak, Vjing, visual video art, 2D, 3D animasyon, lazer ve çok ekran destekli görsel tasarım gibi teknikler aracılığıyla dev ekran ve plazmalardan müzikle buluşacak ve ortaya bambaşka bir gece çıkacak. İstanbul Calling gecesinin görsel anlamda ortağı ise ABSTRE. 2001’de bir VJ kolektivitesi olarak kurulan ABSTRE Klasik prodüksiyon-post prodüksiyon kabiliyetlerinin yanı sıra canlı performansları ve bu konudaki teknik altyapısı ile şimdiden Türkiye'nin "yeni medya" alanında en kaliteli şirketlerinden.

İstanbul aşıkları, İstanbul’u yeni keşfedenler, dönüp dolaşıp İstanbul’a gelenler, İstanbul’un sesi kulaklarından, tadı ağızlarından eksik olmayanlar...

Yorumlar

Taze haberler