Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

El-i Mouse Tutan Yetenekler :)

6 Şubat 2003 00:00
Bilkom A.Ş tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "i-CAN Film ve Müzik Yarışması"na katılımlar başladı.

Amacı, sanatın teknolojinin getirdiği olanaklardan yararlanmasını sağlamak ve bireysel yaratıcılığı destekleyerek yeni yeteneklerin ortaya çıkmasına fırsat tanımak olarak açıklanan yarışma eli ‘mouse' tutan herkese açık. "Kısa metrajlı film" ve "beste" yarışması birincilerine verilecek ödülse otomobil.

Bilkom Genel Müdürü Tijen Mergen, "Türk insanının içinde gizli kalmış bir yaratıcılık var. Pek çoğu hiçbir zaman keşfedilemiyor. Eli mouse tutan herkesin katılabileceği bir yarışma düzenlemeye karar verdik. i-CAN işte bu amaçla film ve müzik ile uçabilenlerin yarışması olarak ortaya çıktı" diye konuştu.

Son Katılım 19 Mayıs

Yaratıcı gençleri profesyonel hayat ile tanıştırmayı amaçladıklarını söyleyen Mergen, yarışmada dereceye gireceklerin jürideki ünlü isimlerle çalışma imkanı bulacaklarını belirtti. Geçen yılki ilk yarışmanın büyük ilgi gördüğünü, Türkiye dışında 18 farklı ülkeden katılımın gerçekleştiğini ve 1060 eserin yer aldığını vurgulayan Mergen, bu yılki yarışmada son katılım tarihinin 19 Mayıs 2003 olduğunu, sonuçların açıklanacağı final gecesinin ise 5 Haziran 2003 tarihinde gerçekleştirileceğini söyledi.

Birincilik Ödülü Otomobil

Mergen, bu yılki yarışmada üçüncüye yurtdışı seyahati, ikinciye Apple Film ve Müzik Stüdyosu, birinciye de Tofaş'tan Fiat Palio araba ödülü verileceğini belirtti. Mergen, bu yılki jüride yer alan isimler arasında Okan Bayülgen, Meltem Cumbul, Sinan Çetin, Serdar Erener, Melih Kibar, Tarkan ve Mercan Dede'nin bulunduğunu sözlerine ekledi.

18 yaşın üzerindeki herkese açık olan ‘i-CAN Film ve Müzik Yarışması'na katılacak film ve müzik eserlerinin "quick time" formatında olması ve cd ile veya yarışmanın web sitesi üzerinden internet ortamında Bilkom'a ulaştırılması gerekiyor. Yarışmanın katılım koşulları ve başvurular için, i-can.bilkom.com.tr internet adresinin kullanılabileceği kaydedildi.

Kaynak: ntvmsnbc.com

Yorumlar

Taze haberler