Crimson Curtains'ın rock-metal tarzında 3 parçalık ilk demo çalışması "Fall of Mirrors" Ankara Zoo Stüdyosunda kaydedildi.">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Demo :: Crimson Curtains

2 Mart 2005 00:00

Ankara'lı grup Crimson Curtains'ın rock-metal tarzında 3 parçalık ilk demo çalışması "Fall of Mirrors" Ankara Zoo Stüdyosunda kaydedildi.

Kayıtları bilgisayarınıza indirebilmek için aşağıdaki linklere sağ tıklayarak hedefi farklı kaydet'i seçin!


Madness of Messiah
March of The Death

Yorumlar

  • baba gusel muzık ama biraz daha yumusak olursa ses keskın ama muzık cok yuvarlama.ama aletler ıyı kullanılmıs hepinisin yuregıne saglık.aynen devam beyler:))
    Üye
    STReNGeR
    Tarih
    8 Mart 2005 00:00
  • selamlar ;

    sansar yanlış yere yazdın sanırım, burayla alakası nedir ?
    :))

    shaqrath processor-mixer efektleri kullandık. kanalları "cubase"e aktarıp düzenledik ama bilgisayardan çok diğer teknik ekipmanlar üzerinde çalışıldı. fazla da bir efekt yok "scream" vokaller üzerinde. "echo" kattık, sağ ve sol kolonlardan eşit ve yüksek derecede "master" la birlikte kayıda aldık. tabi mikrofonun ve düzeneğin kalitesi de ço köenmli ama yine de pek bir şey yok aslına bakarsan.
    Üye
    cc_baran
    Tarih
    7 Mart 2005 00:00
  • su vokal olayindan aydinlatsana biraz beni=) bende scream yapiyorum banada efekt lazim heraldE=) prosesor mu kullandin yoksa program efektmi soylede bizde 1 yapalim=) www.everlost.org
    Üye
    Shaqrath
    Tarih
    7 Mart 2005 00:00
  • Selamlar ;

    Nothing Filled Land, March of The Death, Madness of Messiah isimli üç parçanın sözleri GaRaJ söz-nota bölümüne eklenmiştir.
    Üye
    cc_baran
    Tarih
    7 Mart 2005 00:00
  • Selamlar ;

    Söylediğim gibi yapılan eleştirilerin üslubu benim için önemli değil. Verilmek istenen mesajı alır ve ona göre yolumuzu çizeriz.
    Müzikal açıdan çok şey değişti, esas olan benim yapmak istediğim işi yapmış, yazmak istediğim sözü yazmış olmam ki bu hep böyleydi ve hep böyle devam edecek.
    Ortada bir kayıt var, geçen senenin bir çalışması, önünüze getirdiğim şey hakkında ki yorumlarınızdan bir şeyler almalıyım. Ön yargıdan dolayı fazlaca yanlış ve yıkıcı şey de söylendi ama ben esas olanı almak istedim ve inanın harici beni hiç ilgilendirmedi. Yapmak istediğim şeyi yapıyorum ve tüm bu süreçten sonra nelerin çıktığını da sizinle paylaşmak adına kayıtların bittiği gün tekrar burada olacağım.

    Shaqrath vokallerde efekt kullanıldı :)

    İlginiz için teşekkürler.
    Baran Öztürk.
    Üye
    cc_baran
    Tarih
    7 Mart 2005 00:00
  • arkadaşlar bu forumdaki (veya herneyse) fikir savaşını başlatan kişi olarak güzel olmuş,iyi olmuş,bence kötü,tarzındaki yorumları
    yorum yazanların çatışmasına dönüştürmek deyildi amacım Jack Sparrow eleştirmenlerden nefret ettiğini söylerken aslında kendiside hoşuna gitmeyen bi takım şeyleri eleştirdiğinin farkında deyil eleştirmek doğal bir tepkidir yıkıcıda olsa genelde yapıcıdır önemli olan dozudur ben bu müziği ilk olarak eleştirmeseydim şu anda bu sayfada düşünerek yazılmış dolu yazılar deyil benden önceki gibi iyi kötü güzel aman ne hoş tarzı yazılar olacaktı...
    herkezi yorum yapanları deyil ortadaki müziği eleştirmeye davet ediyorum...
    Üye
    sansar
    Tarih
    6 Mart 2005 00:00
  • scream vokalde efekt kullandınızmı? boyle cikmasi imkansizda=) vokal olduum icin soruyorum=)
    Üye
    Shaqrath
    Tarih
    6 Mart 2005 00:00
  • Arkadaşlar.. Benim karşı olduğum bişi vardır oda sanatın eleştrilmesidir... Elimden gelse bütün sinema, resim, müzik v.b. sanat dallarının eleştrimenlerini ve eleştirenleri bu dünyadan def ederdim.. Sanat dışa vurumdur.. Sanat yok cart olmuş yok curt olmuş diye yorumlanamaz.. Beğenmezsen dinlemesin.. Fikir beyan edebilirsin beğenmediğini söliyebilirsin ama klavyenin başında oturup hiçbirşey yapmadan adamların emek katarak yaptıkları şeyleri bu şekilde karalayamassın...

    Demoyu yapan arkadaşlar ;
    Devam edin bence ilerde çok daha başarılı işler yapacağınızı umuyorum... Henüz yaşınızı felan bilmiyorum ama 18 - 23 arası için bu çalışma gayet iyi.. Gerçi şarkılar beni biraz rahatsız etti ama zamanla bu şarkıların düzeleceğine inanıyorum...
    Üye
    JackSparrow
    Tarih
    6 Mart 2005 00:00
  • Selamlar ;

    Arkasında duracağım bir iş olduğuna inanıyorum, başlangıç ve deneyimlerimizin ilki için hiç de fena olmayan bir kayıt oldu. Tekdüzelik, matlık ve benzeri sorunlar hakkındaki yorumlar olumlu ve yerindedir, biz bunun farkındayız ama bundan sonraki çalışmalar için yolun başlangıcı olacak bu kayıtlar o zamanki koşullar ve emekleri karşılayacak cinsten, bu da bizim hoşumuza gidiyor. Daha öncede söylediğim gibi bu geçen senenin kaydı. Kayıt nasıl yapılır, parçalar nasıl oturur, neye ne şekilde eleştiriler gelir, neler yapmak lazımdır gibi bir çok sorunun cevabını gösteren bir giriş olarak görüyorum bu demoyu ve bundan yıllar sonra da beklediğim yere gelirsem "yolun başındaki şey buydu, bu benim yarattığım ilk şey" deyip gülümseyebileceğim bir çalışma olduğuna inanıyorum.
    Bugüne geldiğimiz süreç ve sıradaki çalışmalar hakkında bilgiler vermiştim bir önceki yazımda, bulamadığınız her şeyi bulabileceğiniz ve "evet, bu şekilde oldu" diyebileceğiniz işler olacak onlar, yapılan her çalışmadan haberiniz olacak ve yine yorumlarınız beklenecek.
    Bu tatlı bir tecrübe ve yüzümü güldüren bir iş olmuştu, "olmuştu" diyorum çünkü bugün çok daha farklı ve çok daha geniş bir yerdeyim, maddi imkanlar dahilinde çok güzel çalışmalarla tekrar burada olacağım.
    İlgi gösterdiğiniz ve düşünceleriniz ışığında bana yol alma imkanı sunduğunuz için çok teşekkür ediyorum.

    Çok yakında tekrar görüşeceğiz.
    Baran Öztürk
    Üye
    cc_baran
    Tarih
    6 Mart 2005 00:00
  • arkadaşlar öncelikle uğraşlarınızı tasdik ediyorum bunu söyliyeyim,fakat kendiniz de fark etmişsinizdir ya da edemediniz mi bilmiyorum ama parçalarınızı sonuna kadar dinlemek için çok çaba sarfetmek gerekiyor,yinede dinledim.ben size şunu söyliyeyim bundan üç,beş on sene sonra geriye baktığınızda bu parçaları biz yaptık deyip,yaptığınız işten memnun kalabilecek misiniz? bunu kesinlikle art niyetle söylemiyorum ama gerek kayıt,vokal ve parçanın melodisi tekdüze nin üzerine çıkamamış.biraz çıtanızı yükseltmenizi öneririm,eğer imkanlar darsa genişlemesini bekleyin daha kaliteli şeyler ortaya çıkartın,o zaman ben kendi adıma söz veriyorum ilk destekçilerinizden biri ben olacağım:)
    Üye
    MYTHSOUL
    Tarih
    5 Mart 2005 00:00
  • şu an bu dinlediğime çok uzak bişey yapsamda,işallah herşey istediğiniz gibi olur.çünkü bu tarz bi iş yaparak ayakta kalmanın ne kadar zor olduğunu gördüm yaşayarak.ki gayet de iyisiniz.parçalar hariç bu imkanlarla yapılan bir kaydın acımasızca eleştirilmeye açık olduğunu düşünmüyorum.yolunuz açık olsun
    Üye
    yalnız
    Tarih
    5 Mart 2005 00:00
  • Selamlar ;

    Eleştirileriniz için tekrar teşekkür ediyorum.

    Bakın ben zaman ve mekan koşulları hakkında bilgiler vererek üzerimde nelerin olumsuz etkiler bıraktığını ve beni nelerin zorladığını aktardım sizlere. O zaman için durum buydu, ben oydum. Benimsediğim, sevdiğim, en azından heyecan duyduğum bir çalışma oldu. Bu arada tekrarlıyorum demo 2004 Mayıs ayında tamamlandı. Aldığım yorumlar genelde olumluydu, eleştiriler ise aynı yöndeydi ve dikkat ederseniz bu aynı yönde olan eleşirilerin yararlı olduğunu ima ettim. Yani bana söylenen her şeyi iyi dinliyorum ve belleğime kazıyorum, nasıl bir şeyler beklendiği konusunda aydınlanıyor ve sonraki adımlarımı buna göre atıyorum. GaRaJ Forumlarında müzik bölümünde ilgili topic'e girip orada verilen grup röportajı link'ine tıklayın. Ben orada şunu söyledim, "Fall of Mirrors" demosu benim için hiç de fena olmayan bir başlangıçtı ve Ankara'da bir çok etkinliğin kapısını açtı. En azından bu işle ilgili olduğuma dair bir belge oldu elimde ve iyi kötü bir şeyleri geliştirmek için kendi yolumda umut beslemeye başladım. Aradan uzun bir süre geçti ve ben gitar müziğine ağırlık verip solo üzerine besteler üretmeye başladım ve ikinci grubum "Kayıp Kukla" ile de Türkçe bir takım projelere giriştim. Bar grubum "Origami" ile ise yorum çalışmaları yaptık. Klasik gitar ustası, dünya çapında dereceler almış bir arkadaşımla da daha akustik ve senfonik bir projeye başlayacağız. Yani gördüğünüz gibi elimde çok fazla iş var ve bunları biriktirmeden her birini zamanında bitirip kayda sokacağım.
    Malmsteen ve Troy Stetina sololarını yorumladığım bir ev kaydı yapıp onu da yine sizlerin önüne getireceğim.
    Bunlardan biri bile size fena olmayan bir müzisyen gösterir umarım, tabi dediğim konuşmakla değil üretmekle kanıtlanacak işler bunlar.
    Eleştirileriniz doğru ve iyi yöndedir, üslup derdim değil ben orada yazılmak istenene bakar ve alacağımı alırım, bu açıdan tekrar teşekkür ediyorum.
    sansar kayıtlarını dinlemek isterim, istanbul'da bir ton işim olacak şimdiki çalışmalarımla birlikte, yani orası bana uzak değil :)

    Teşekkür ediyorum.
    Baran Öztürk.
    Üye
    cc_baran
    Tarih
    4 Mart 2005 00:00
  • sansara katılıyorum, bence bu eleştirileri daha çok dikkate al
    Ben de daha 15 yaşımdayken demo yapmıştım kendi grubumla, ve o zamanlar bilgisayarla kayıt ortamı da yoktu, bariz sıkıntılar çektik, seni anlayabilirim bu konuda ama şunu unutmayınki;
    -Demo çıkarıcaksanız insanların önüne "eleman yoktu, imkan kısıtlıydı" gibi şeylerle hiç gelmeyin, herkesten de anlayış beklemeyin.Birisi o müziği dinliyorsa bunları göz önüne almak zorunda değil.
    Demonun amacı bakın ben böyle müzik yapıyorum demekse, ya hep ya hiç kuralına oyna.Arkasında sonuna kadar durduğun işler çıkar.
    Son olarak bu kısıtlı imkanlarla ortaya çıkan şeyi ben de beğenmedim.
    Daha çok çalışmalısın Baran
    Saygılar
    Tolgacan
    Üye
    burnout
    Tarih
    4 Mart 2005 00:00
  • sevgili Baran Öztürk kardeşim bu müziğe önem verdiğin sayfayı dolduran ve yorum olayına bana cevap verme niteliği katan yazından anlaşılıyor...
    evet itiraf etmeliyimki çok acımasız bir eleştiri mesajı yazdım sözlerimin hala arkasında olsamda senin gibi iyi niyetli ve demosunu çıkarmış olmanın arifesinde bir mutluluk yaşayan arkadaşın çalışmasına tüm garaj takip edenlerinin gözü önünde bu kadar sert bir eleştiri yağdırdığım için sonradan heleki bu mesaj üzerine üzülmedim diyemem...
    anlattıklarını çok taktir ettim emiynim çok daha başarılı demolar hatta albümler çıkartacak kapasiteye sahipsin aslında...
    kayıt imkanları konusuna gelince dostum sana bir tavsiye...
    emin ol kendi imkanlarınla yapabileceğin kaydın daha iyisini ancak milyarlar harcayarak yurtdışında yapabilirsin. yani türkiyedeki herhangi bir stüdyoda kendi imkanlarınla ulaşacağın kaliteyi emin ol aşamazsın artı zananın ve paranda sana kalır çok uzun izzahlara giremicem çünki sayfalar alır neyse...
    kendi kayıtlarımı sizinle paylaşmak isterim keşke her eleman sizin gibi bilinçli olsa ama eleştirilerimi dikkate al derim...
    önünüz açık olsun başarılar dilerim...
    Üye
    sansar
    Tarih
    4 Mart 2005 00:00
  • Selamlar ;

    Öncelikle tüm yorumlar için çok teşekkür ediyorum, türkçe parçalarımız prova aşamasında, yakın bir zamanda kayıtlar başlayacak ve bitiminde burada yerini alacaktır.

    Sevgili sansar eleştirin için sana da teşekkür ediyorum. Asla hakaret olarak almayız, eleştiri olmazsa bir adım dahi atamayacağımızı biliyoruz. Doğru ve olumlu eleştirilerin yanında çok yanlış görüşler de ileri sürmüşsün.

    Bir çalışmanın her hangi bir tarzı karalaması gibi bir durum olamaz, tarzının en kötü örneği olarak gösterebilirsin ancak, karalamak ve insanları bu tarzdan soğutmak her hangi bir çalışmanın, özellikle de amatör bir grubunun demo çalışmasının harcı değildir.
    Bizler uzun yıllar önce, öyle ki daha ağzımız süt kokarken, abilerimiz sayesinde heavy metalle tanıştık. O zamanlar rock adına Ankara'da bulabildiğimiz her kasedi, fanzini alır ve gerek radyo gerek televizyonda yayında olan her rock programını büyük bir hevesle dinler,izlerdik. Zamanında İngiltere'de yaşamış olmamın getirisi olan ingilizcem, benim bu tarzı liriksel ve felsefi olarak kaynağından yani orijinalinden öğrenmemi ve ilerletmemi mümkün kıldı. Rock, metal ve türevleri adına üretilen her eseri ve gelişmeyi büyük ilgiyle takip ettim. Bir süre sonra da entrüman çalmaya, bu işin eğitimini almaya ve bir şeyler üretmeye başladık. Bu açıdan bakacak olursan benim bu tarzı lekeleyecek işler çıkarmam zor. Bir sınıflandırma yapmak istemediğim için "rock-metal tarzında" ifadesini kullandım. Müzikalite açısından şahsi görüşüm olumsuz olan bu çalışmanın güzelliği ise görecelidir. Bu işi bırakmamı söyleyen ve bunun dinlediğimiz tarza yanlış yansıdığı düşünen bir insanın gerçekten başarılı olması gerekiyor. Haricindeki eleştirilerin göz önünde bulundurulacak cinsten.
    Bu 2004 Mayıs'ına ait bir çalışma ve ilk kayıt deneyimimiz. Söz-müzik bana ait, elektro gitarları-bas gitarları ve vokalleri o zamanki eleman eksikliğinden dolayı ben üstlendim, yalnızca bir arkadaşımın ikinci gitarlarda büyük yardımı dokundu. Kısacası demoya ait her şey benimdir, tek başına bu işe kalkışmak, özellikle profesyonel bir kayıt stüdyosunda iyi kötü her eleştiriyi önceden göğüslemek büyük cesaret ister ama bu müziğe olan tutkum, hevesim ve iyi kötü bir şeyler üretip beğenilere sunma isteğim korku ve kompleksleri yenip ortaya atılma azmi aşıladı bana.
    Tüm bunları yazmamın sebebi çok açık. Ben tek başımaydım ve elbette şimdiye oranla müzikal olarak çok yetersizdim. Ama tüm bunları dert edineceğime, üretmekten korkup köşeme çekileceğime, karamsarlık kostümü giyip hiçbir şey için bir "start" vermeden öylece bazı şeylerin ayağıma gelmesini bekleyeceğime bir önce kafa yormayı ve "hele iyi kötü bir başlayalım, gerisi elbet gelir" demeyi daha uygun buldum.
    Prodüksüyon zayıf çünkü ben bir öğrenciyim ve maddi imkanlarım sadece bu kadarına yetti. Aranje ve yazım için ise o zaman daha iyisini yapacak düzeyde olmadığımı, daha iyi birinden yardım alamadığımı ve işin sadece kendi beynimden çıkmış olması için doğallığına bırakmak gerektiğini söyleyebilirim ki bu da kayıtta yakaladığın kusurların da güzel bir cevabı olacaktır.
    Ses konusuna gelince önce eleman eksikliği, sonra zaman problemi ve daha sonra kendi parçalarımı kendim söylemek isteyişim vokali benim yapmama yol açtı. Brutal kolay değildir ki benim orada yaptığım şey tam anlamıyla brutal olmuyor zaten. Duygusuz ifadesi için ise anarşist ideolojiyi temel alan ve metafiziksel imgelem kullanılan şarkı sözlerinde ne tür bir duygu yoğunluğu gösterebilirdim bilemiyorum.
    Yaratıcılık için ise şunları söyleyebilirim ; o zamanki müzik bilgim, çalışmalarım bu kadarını mümkün kıldı, maddi sıkıntılar ve öss sınavı maratonunda bulunan bir öğrenci için fena saymadığım bir çalışma çıktı ortaya yine de. Rifflerin, aralardaki "clean" partisyonların hoşuma gittiğini söylemekle birlikte genel gidişatın matlığını o zamanki olumsuz faktörlere bağlıyorum. Her türlü zorluğa rağmen bir şeyler için uğraş veren, en azından bir başlangıç için kayıt ve yazım tecrübesi edinen bizler ileride temsil edeceğimiz tarzı karalamak, lekelemek gafletine asla düşmeyiz.
    Tekrar söylüyorum müzikal açıdan yaptığın eleştiriler yerinde ve olumlu ve ortadaki kayıttan çok bu işe gönül verip kalkışanlara saldırman pek de hoş olmadı.
    O zamandan bugüne geldiğimiz süreçte parça yazımı ve gitar tekniği adına oldukça fazla şey kazandım, gitar hakimiyeti konusunda muamma yaratmayacak kadar inandırıcı olmak isterim ama bunun yolu konuşmak değil üretmektir ve demodan sonra ürettiklerimiz istemediğiniz fazlalıkta solo, komplike aranje ve çok çeşitli riff içerecektir. Maddi imkanlar el verdiği sürece burada olacak ve çok yönlü çalışmamızı sizlerin beğenilerinize sunacağız.

    Tekrar tekrar çok teşekkürler.
    Baran Öztürk.
    Üye
    cc_baran
    Tarih
    3 Mart 2005 00:00
  • Açık olmak gerekirse çok başarısız bir çalışma bi sefer çok amatörceydi... bu ve bu gibi heavy metal ve rock tarzını karalayan çalışmalar artık yapılmasın diyorum... brutal vokale karşı olsamda iyi bir brutal vokale şapka çıkartabilirim ama bi şarkı ancak bu kadar düz ve duygusuz söylenebilirdi... iyi vokallik yalnızca detone olmamak deyildir gitarlara gelince hiçbir atraksyon yok müzikallik adına hiçbir değer içermiyor... zaten solodan eser yok bari kayıtta kusursuz çalsanız bikaç bariz hata fark ettim... hatta ön yargılı davranmamak için parçayı iyice dinledim daha ilk dinleyişte sonunu zor getirdim parçanın... çok sıkıcı ve yaratıcılıktan çok uzak mağlesef... lütfen bunları hakaret olarak almayın bi şekilde kendinizi geliştirebilirsiniz ama bunlar demo diye çıkarılacak parçalar bile olamaz bence parçaların aranjeleri çok basit rifler çok basit... basit ama çok keyifli melodilerde olabilir ama o da yok zaten... son sözüm dostlarım ya bu müziği yapmayın veya yalvarırım daha yaratıcı olmaya çalışın çünki bu tarzlar öyle çok yıpratıldıki daha fazla bu tarz çalışmaları kaldıramayacak ve insanlar rock tan metal den iyice soğuyacak...
    Üye
    sansar
    Tarih
    3 Mart 2005 00:00
  • Kayıt biraz ham geliyor zoo kayıtları genelde pek başarılı olamıyor
    Üye
    wreath
    Tarih
    3 Mart 2005 00:00
  • selam! tarzlarımız farklı ama bi dinliyim dedim:)
    bence gayet iyi olmuş hatta gerçekten çok iyi olmuş arkadaşlar size Ases adlı grunge grubu adına başarılar diliyorum! ama artık birde türkçe olarak deneyin ve bu tarzın türkçede yapılabiliceğini kanıtlayın bence!
    bu arada kayıtta iyi olmuş davul iyi tonlanmış.
    saygılar:)
    Üye
    bilgehan
    Tarih
    3 Mart 2005 00:00
  • clean vokal yanlisi olmama ragmen ellerine saglik diyorum.bi gurultu ancak bu sekilde kulaga hos gelebilir..size amator diyorlar ama yalan galiba.
    Üye
    cynical
    Tarih
    3 Mart 2005 00:00
  • herkes dinlesin...kayıtları çok güzel.... özellikle brutal vocallere dikkat !!! :))
    Üye
    thriller
    Tarih
    2 Mart 2005 00:00
  • Son Derece Sölüyorum Israrla Hatta Güzel Bir Şarkıları Daha Var Buraya Eklenmemiş Tabii Ama 3 Tane ŞArkı Normalde
    www.muzikpark.com
    dan indirebilirnsiniz dinleyemeye deyiyor sölim züper ;) çokta sağlam bi gruplar bu arda
    Üye
    KyakuZ_
    Tarih
    2 Mart 2005 00:00
Toplam 21 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler