Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Magazin

İzmirli Müzikseverlere Müjde

9 Şubat 2003 00:00

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV), İzmir'in ilk müzik müzesi ve kütüphanesini açıyor.

İKSEV tarafından yapılan açıklamaya göre, Alsancak Semti'ndeki bir bina restore edilerek, kültür sanat kurumu haline getirilecek. Bin 265 metrekare alan üzerinde kurulacak müzik müzesi ve kütüphanesinde değerli müzik eserleri, plaklar, kaset ve CD'lerin yanı sıra, değerli notalar ve müzik kitapları da bulunacak.

Daha önce İş ve İşçi Bulma Kurumu'nun kullandığı binanın intifa hakkının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan alındığı, binanın aynı zamanda vakıf merkezi olarak da kullanılacağı kaydedildi.

Bin 265 metrekare alan üzerinde kurulacak müzik müzesi ve kütüphanesinde değerli müzik eserleri, plaklar, kaset ve CD'lerin yanı sıra, değerli notalar ve müzik kitapları da bulunacak. Müzik eğitimi alan gençler, müzikologlar ve müziğe ilgi duyan vatandaşlar da buradan yararlanabilecek.

Kütüphanede bulunan eserleri dinlemek isteyenler için plak, kaset ve bantların dinlenmesini sağlayacak, gramofon, pikap ve makaralı teyp gibi cihazların da bulundurulacağı, özel dinletilerin de gerçekleştirileceği bildirildi.

Kaynak: ntvmsnbc.com

Yorumlar

Taze haberler