Glenn Hughes Zaman, Mekan, Fiyat: 1 Nisan 2005 Cuma , Çankaya Venue - Şili Meydanı - Ankara, 28YTL 2 Nisan 2005 Cumartesi , Yeni Melek Gösteri">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Glenn Hughes & The Lizards @ Ankara & İstanbul

4 Mart 2005 00:00
Sahnede:
Glenn Hughes
Zaman, Mekan, Fiyat:
1 Nisan 2005 Cuma , Çankaya Venue - Şili Meydanı - Ankara, 28YTL
2 Nisan 2005 Cumartesi , Yeni Melek Gösteri Merkezi - Beyoğlu - İstanbul, 38,5YTL - 28YTL
Bilet: biletix.com

Glenn Hughes

1952, İngiltere doğumlu GLENN HUGHES, müzik hayatına TRAPEZE isimli grupla başladı ve 1973 yılında belki de hayatının teklifini alır: DEEP PURPLE'da çalmak! Dünya gençliğinin arayış içerisinde olduğu 1968 yılında ortaya çıkan ve kitleleri peşinden sürükleyen Hard Rock müziğinin en önemli temsilcilerinden biri olan DEEP PURPLE'dan gelen bu teklifi geri çevirmeyen Hughes, gruba basgitarist ve geri vokalist olarak katılır. DEEP PURPLE'ın en önemli albümleri arasında gösterilen “BURN”, “STORMBRINGER” albümlerinde yer alır. Hatta o dönemlerde bir çok eleştirmen "DEEP PURPLE'ın solisti Glenn Hughes olmalıdır" diyerek grubun o dönemki solisti David Coverdale'i eleştirirler.

DEEP PURPLE' ın gitaristi Richie Blackmore, RAINBOW'u kurmak için DEEP PURPLE' dan ayrıldıktan sonra bir albüm daha kaydederler ve DEEP PURPLE dağılma kararı alır.

DEEP PURPLE'ın dağılmasından sonra müzik hayatına solo çalışmalar ve farklı gruplarla devam eden Hughes, BLACK SABBATH'ın "Seventh Star", GARY MOORE'un "Run For Cover", WHITESNAKE'in "Slip Of The Tongue" albümlerinde basgitarist, solist ve geri vokalist olarak yer almasının haricinde, sinema tarihinin en önemli filmlerinden biri olan HIGHLANDER(İSKOÇYALI) filmlerinin 2. bölümünde yer alan "Haunted" adlı şarkıyı seslendirir. 2001 yılında RAINBOW, YNGWIE J. MALMSTEEN ve DEEP PURPLE’ın solistliğini yapmış olan JOE LYNN TURNER ile bir araya gelen GLENN HUGHES, HUGHES TURNER PROJECT’i kurar. Bu kadro ile iki stüdyo albümü yayınlayan grup, 2004 yılı Avrupa turneleri dahilinde Ankara ve İstanbul’da iki konser veren grup Ankara’da 950, İstanbul’da da 1200 kişiye unutulmaz anlar yaşattı.

2004 yılının geri kalanını solo albümü üzerinde çalışarak geçiren GLENN HUGHES, albüm kayıtlarında RED HOT CHILI PEPPERS davulcusu CHAD SMITH ve JANES ADDICTION gitaristi DAVE NAVARRO ile çalıştı. 1 Nisan 2005 İstanbul Yeni Melek Gösteri Merkezi’nde 2 Nisan 2005 ‘de Ankara /Çankaya Venue’de konserler verecek.

The Lizards

Son zamanların yükselişte olan Hard Rock gruplarından biri olan THE LIZARDS, 2000 yılında kuruldu. Bugüne dek üç stüdyo bir de konser albümü çıkaran THE LIZARDS’ın bu kadar çok ilgi çekmesinde en büyük etken grup elemanlarının önemli isimlerden oluşması. Gitarda Patrick Klein ve basgitarda Randy Pratt gibi rock dinleyicileri tarafından ilgiyle izlenen iki elemanın yer aldığı THE LIZARDS’ta vokalleri ünlü Hard Rock grubu RIOT’un solisti Mike DiMeo üstlenirken davulun başında ise RAINBOW, RIOT ve BLUE ÖYSTER CULT gibi gruplarla yaptığı çalışmalardan tanıdığımız Bobby Rondinelli yer alıyor.

Yorumlar

  • 1974 California konserinden sonra da glenn hughes'un tek başına deep purple'a yeteceğini düşünmüştüm. yalnız değilmişim. süper bir ses.
    Üye
    fibonacci
    Tarih
    29 Mart 2005 00:00
Toplam 1 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler