Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Müzisyen Sağlığı Günleri - I @ YTÜ - Beşiktaş İstanbul

8 Mart 2005 00:00

İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Vedat Kosal Müzik Araştırmaları Merkezi ve T. Fizyoterapistler Derneği İstanbul Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan “Müzisyenlerde Kas İskelet Sistemi Sakatlıklarında Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Yaklaşımları” adlı sempozyum, 11-12 Mart 2005 tarihinde, Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Beşiktaş kampüsündeki Oditoryum’da gerçekleşecektir.

Müzisyenlerde yoğun ve tekrarlı çalışma, enstrüman değişikliği, yanlış teknikle çalma, duruş bozuklukları, bedensel ve zihinsel bütünlüğün sağlanamaması gibi nedenlerle sıklıkla sakatlanmalar meydana gelmektedir. Birçok müzisyen, doğru teşhis ve tedaviye ulaşmaktaki zorluklardan dolayı, enstrümana ara vermek veya kariyerlerini yarıda bırakmak zorunda kalmaktadır.

Müzisyenin yaşantısını tamamen değiştiren bu durum, mesleki bir gereklilik gibi görülmekte ve çoğunlukla müzisyenler tarafından doğal karşılanmaktadır.

Amacımız, iki farklı disiplin arası iletişimi arttırmak, bu sayede sakatlanmaları önleyici yöntemler ve sakatlık oluştuğunda başvurulacak uzmanlar konusunda yeterli bilgi düzeyinin oluşmasına katkıda bulunmaktır. Eğitim kurumları ve öğretim elemanlarının bu konuya dikkatlerini çekerek, eğitim programlarına yansıtmalarını ve bundan sonraki çalışmalara öncülük etmeyi ümit etmekteyiz.

Düzenleme Kurulu
T. Fizyoterapistler Derneği İstanbul Şubesi
A. Cüneyt Akgöl
Salime Yılmaz Altunbay
Hayrettin Horoz
Zübeyir Sarı

Yıldız Teknik Üniversitesi Vedat Kosal Müzik Araştırmaları Merkezi
Ruhi AYANGİL
Z. Gülçin ÖZKİŞİ

Yer: Yıldız Teknik Üniversitesi – Oditoryum - Beşiktaş – İstanbul

İletişim:
Uzm. Fzt. Salime YILMAZ ALTUNBAY
Burcu Fizik Tedavi ve Ortopedik Reh. Merkezi
Bağdat Cad. No: 342/10 Erenköy – İstanbul
Tel: 216. 363 40 90 (pbx), Fax: 216. 411 55 79
e-mail: [email protected]
Kayıt Formu ve program için tıklayın.

Yorumlar

  • özellikle davul çalmak ve davulda single ın hızlı ve kontrollü yapmanın tekniği zordur...davul çalanlar bunları yaparken kasılır ve fazlasıyla yorulur...tabi ki bunun bir teknik olayı vardır ama sakatlanmalar karşısında kimse ne yapacağını bilmez...bu konuda yardımcı olabileceklerin mesajlarını bekliyorum...
    Üye
    esenkron
    Tarih
    12 Mart 2005 00:00
  • süper. saatler boyunca ayakta, boynumuzda kilolarca ağırlıkla duruyoruz, ya da davul başında o kadar çaba sarf ediyoruz. ilerleyen yaşlarda ortaya çıkabilecek rahatsızlıklarla ilgilenecek kimseyi bulamıyoruz. aslında sadece iskelet ve kaslar değil, en çok zarar gören organlarımız, kulaklarımız ve ses tellerimiz. bu konularda da bilinçlenmemiz lazım.
    Üye
    Eja
    Tarih
    10 Mart 2005 00:00
  • Headbang yapmanın sakatlanmaya yol açabilme ihtimalini merak ediyorum. Bir riski var mı? Boyun için ya da omurga için?
    Üye
    Ktulu
    Tarih
    10 Mart 2005 00:00
Toplam 3 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler