Eden - Batu 00:30 – 02:30 Superpitcher 02:30 – .....
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Michael Mayer & Superpitcher @ Sweet Sense :: Indigo - Taksim - İstanbul

9 Mart 2005 00:00
Sahnede:
23:00 – 00:30 Eden - Batu
00:30 – 02:30 Superpitcher
02:30 – ..... Michael Mayer
Zaman: 12 Mart 2005 Cumartesi
Mekan: Indigo - Taksim - İstanbul
Fiyat:
Tam: 25YTL
Öğr:15YTL

Ayda bir düzenlenen Sweet Sense, Mart ayında müzik severlerin uzun süreden beri yolunu gözlediği iki sanatçıyı ağırlıyor. Köln elektronik müzik sahnesini şekillendiren Kompakt Records’un sahibi Michael Mayer ve yıldızlarından Superpitcher, 12 Mart gecesi tarifi mümkün olmayan bir ziyafete imza atmak için Indigo sahnesinde olacaklar.

Şu ana kadar Indigo'da ve birçok özel projede tech house, minimal house ve electro-house'un ünlü isimleriyle beraber çalan Eden ve Batu gecenin ev sahipliğini yapıyor.

Michael Mayer (Kompakt, Köln)

Michael Mayer Almanya’nın güneyinde dünyaya geldi. Normal bir çocukluk geçirdi, ne tembel ne de çalışkan bir öğrenciydi. Ailesi ona piyano dersleri aldırdı, ama o zaman bile onun ilgisi DJ’likteydi. 14 yaşından itibaren okul arkadaşlarına partilerde Pet Shop Boys, italo-disko ve dönemin hitlerinden seçtiği şarkılardan dinletiyordu. Gençliğinde birkaç ticari kulüpte çalsa da buraları sevmedi ve rave’lerde çaldı. 1992’de Köln’e yerleşti ve birkaç arkadaşıyla Kompakt isimli bir plak dükkanı ve şirketi kurdu. Techno’ya yeni açılımlar getirmek için çok çalıştılar. Özellikle Mayer vaktinin büyük çoğunluğunu ofiste geçirdi. Ama DJ’lik için her zaman vakit ayırdı. Aynı seti hiçbir zaman iki defa çalmadı, her zaman kendini geliştirmeye çalıştı. Bu yaklaşımıyla Avrupa’nın en büyük festivallerinde çalar hale geldi.

Tobias Thomas ve Reinhard Voigt ile birlikte Forever Sweet isimli projede minimal yaklaşımlarını sergiledi. Kendi adıyla da bir çok 12” yayınladı ve sayısız remix yaptı. Bunların dışında DJ mikslerinin kusursuzluğunu ölümsüzleştirmek için 5 tane miks cd’si yayınladı: Kompakt Köln Präsentiert Michael Mayer, Immer, Fabric 13, Speicher 1 ve Speicher 2. Geçtiğimiz yıl nihayet ilk LP’sini yayınladı: Touch. Acid, minimal techno, elektro, detroit ve daha bir çok kaynaktan etkilenerek yapılmış bu albüm, sanatçının ve Kompakt’ın şüphesiz en önemli çalışmalarından birisi.

Superpitcher (Kompakt, Köln)

Superpitcher (Aksel Schaufler) Almanya’nın güneyinde içine kapanık bir çocuk olarak büyüdü. 16 yaşına geldiğinde müzik toplamaya başladı; Prefab Sprout, Scritti Politti ve Roxy Music gibilerinin yumuşak seslerine tutkuyla bağlıydı. Müziğe olan ilgisinin desteklenmemesine karşı, kendi başına piyano ve gitar çalmayı öğrenip çeşitli şarkılar yazmaya başladı. Entegre olamadığını düşündüğü bu dünya ile en büyük bağlantısı müzikti.

Daha sonra, Köln’e taşınıp Kompakt’ın dağıtım bölümünde çalışmaya başladı. Burda tanıştığı insanlar onu bir çok açıdan etkileyeceklerdi. 2002’de çalışmayı bırakıp DJ’liğe ve prodüksiyonlarına ağırlık verdi.

Kompakt severler önceleri onu iki harika EP ile tanıdılar: Heroin ve Yesterday. Electro’nun tatlı vokaller ve etkileyici bassline’larla buluştuğu bu EP’ler büyük ilgi gördü. Kompakt’ın Speicher serisine de 3 defa katkıda bulunan Superpitcher, Brian Eno’nun Baby's On Fire’ına yaptığı mükemmel cover’ıyla adından çok söz ettirdi. Cesur ama kırılgan, güçlü ama utangaç, ama her şeyin ötesinde techno’da eksikliği hissedilen duygusallıkla yüklü müziği bir albümü hakediyordu. 2004’te yine Kompakt’tan yayınlanan Here Comes Love dünyanın her yerinden çok iyi eleştiriler aldı. İnsan olmak, yalnızlıktan bıkmak, umutlar ve korkular üzerine yazılmış olan bu albüm estetik yaklaşımıyla kuşkusuz 2004’ün en iyi albümlerinden birisiydi. Superpitcher’ın yaptığı sayısız remix ve harika DJ setleri ise kendi prodüksiyonlarının yanında asla küçümsenemeyecek kadar başarılı.

Yorumlar

  • muhteşem olcak bugece :)
    Üye
    misskittin
    Tarih
    12 Mart 2005 00:00
Toplam 1 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler