Jonathan Richman Zaman: 24 Mart 2005 Perşembe Mekan: Vox - Taksim - İstanbul Fiyat: 20YTL Rock dünyasının en orijinal karakterlerinden Jonathan">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Jonathan Richman @ Vox - Taksim - İstanbul

16 Mart 2005 00:00
Sahnede: Jonathan Richman
Zaman: 24 Mart 2005 Perşembe
Mekan: Vox - Taksim - İstanbul
Fiyat: 20YTL

Rock dünyasının en orijinal karakterlerinden Jonathan Richman akustik performansıyla VOX sahnesinde.

70’lerde Modern Lovers topluluğuyla, 80’lerde ise solo çalışmalarıyla yeraltı rock sahnesinin kült figürleri arasına giren Jonathan Richman, Velvet Underground’un primitif müziğinden aldığı ilhamı kendi çocuksu ruhu ve naif çekiciliğiyle birleştirerek özgün, içten bir müzik dilinin yaratıcısı oldu. İmzasını attığı birbirinden ilginç albümlerle, 30 yıldır değişmeyen anti-rock duruşu ve lo-fi tutumu Violent Femmes, Pixies, Pavement gibi önemli indie rock topluluklarını derinden etkiledi, o kadar ki Frank Black kendisi için “The Man Who Was Too Loud” isimli bir parça yazdı.

Jonathan Richman’ın yanlış anlaşılmış, terk edilmiş, hüzünlü romantiklerin yitik hikayelerini anlattığı aşk şarkılarında hep bir ironi de vardır. Richman’ın yaşamı anlamaya çalıştığı, derinde huzurlu bir ümidi de barındıran sözlerinde, kimi zaman müziğinin de önüne geçen kişiliğini her daim duyabilirsiniz. Yönetmen Farrely kardeşler de aynı şeyi düşünmüş olsalar ki “Ah Mary Vah Mary” isimli filmlerinde Jonathan’a gitarı ve arada anlattığı minik hikayelerle yer vermişler.

24 Mart Perşembe akşamı Jonathan Richman’ı sahnede karşınızda gördüğünüzde, bu esprili, samimi ve tatlı adamı çok seveceksiniz.
Richman'dan önce, New Yorklu kadın şarkıcı Erica Glyn Ayyuka grubunun eşliğinde sahne alacak. Liz Phair, Pj Harvey sevenlerin dikkat etmesi gereken yeni bir isim.

Yorumlar

  • Erica Glyn pj gibi degil, daha cok alanis i andirir olmus...
    Üye
    BLuEDaTuRa
    Tarih
    24 Mart 2005 00:00
Toplam 1 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler