Bağdat Avenue Zaman: 13 Nisan 2005 Çarşamba - 22:30 Mekan: Shaft Blues & Jazz Club - Kadıköy - İstanbul Fiyat: Tam: 10 YTL (1yerli içki dahil)">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Bağdat Avenue @ Shaft Blues & Jazz Club - Kadıköy - İstanbul

18 Mart 2005 00:00
Sahnede: Bağdat Avenue
Zaman: 13 Nisan 2005 Çarşamba - 22:30
Mekan: Shaft Blues & Jazz Club - Kadıköy - İstanbul
Fiyat:
Tam: 10 YTL (1yerli içki dahil)
Öğr: 7,5 YTL (1 yerli içki dahil)

Bağdat Avenue

5.Roxy Müzik Günleri'nde birinci olan ve aynı yıl İstanbul Caz Festivali nde yer alan Bağdat Avenue, "Müziğin içini yaşamla doldurmak, insanın özündeki duygularına dokunabilmek ve bu duyguları müzik formunda kayıt altına alabilmek" amacıyla 2000 yılıda kuruldu ve üç yıl süren çalışmalarının ürünü olarak ilk albümleri 01/10 u piyasaya çıkardı.

01/10 ile müzikseverlere özgün eserler sunan grup, ismini gizemli Bağdat kentiyle, İngilizce "cadde" anlamına gelen Avenue sözcüklerini birleştirerek oluşturdu. Kentli yaşamın batılı yüzüyle doğunun duygusal derinliğini buluşturan Bagdat Avenue, müziklerinde doğulu tınılara yer vermemekle birlikte, Türk insanının yaşamından kesitlerle bestelerini hikayelendiriyor. Bestelerdeki karakterler ise, bir "beat generation" romanı edasında kendileri için imkansızı düşleyen kaybedenlerden, olaylar karşısındaki çaresizliğine gülümseyebilenlerden oluşuyor.

Yorumlar

Taze haberler