J.R.R. Tolkien'in sinemaya uyarlanan ünlü üçlemesi ''Yüzüklerin Efendisi'', şimdi de müzikal">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Yüzüklerin Efendisi müzikal oluyor!

19 Mart 2005 00:00

Romancı J.R.R. Tolkien'in sinemaya uyarlanan ünlü üçlemesi ''Yüzüklerin Efendisi'', şimdi de müzikal olarak ilk kez Kanada'da sahnelenecek.

Yapımcı Kevin Wallace, 27 milyon Kanada Doları'na (22 milyon Amerikan Doları) mal olan müzikalin dünya prömiyerinin, Mart 2006'da Toronto'daki ''Princess of Wales'' tiyatrosunda yapılacağını açıkladı.

Tolkien'in 50 yıl önce kaleme aldığı ''Yüzüklerin Efendisi'', Shaun McKenna ve Matthew Warchus tarafından sahneye uyarlanıyor. Müzikalin 50 kişilik kadrosunun çoğunu Kanadalı oyuncular oluşturuyor.

Seyircinin kendini olayların içinde bulacağı bir gösteri hazırladıklarını ifade eden Warchus, ''Romanı, müzikal tiyatronun bilinen geleneklerine uydurmaya çalışmadık, aksine bu gelenekleri Tolkien'in eserine uyacak şekilde genişletmeyi denedik'' dedi.

Müzikalin ilk kez bu sonbaharda Londra'da seyirciyle buluşması planlanmış, ancak teknik donanımı kaldıracak sahnenin bulunamayışı nedeniyle bu seçimden vazgeçilmişti. 3-4 saat süreceği belirtilen ''Yüzüklerin Efendisi'' müzikali, Londra'da gelecek yıl sonbaharda sahnelenecek.

Kaynak:
skyturk.tv

Yorumlar

  • Helal olsun adamlara! Bir müzikal ögrencisi olarak benim en büyük hayallerimden birinin gerçeklestigini görmek heyecan verici! Ama en büyük korkum;acaba Türkiye'de böyle büyük bir gösteri nerede nasil sergilenir ya da sergilenir mi? :/ Umarim nasip olur da Londra'da ya da Montréal'de izleme sansim olur!Hayal tabi! :)
    Üye
    Elerki
    Tarih
    29 Nisan 2005 00:00
  • Valla her türlüsünü izlerim Türkiye'ye gelirse..
    Üye
    Turambar_Turin
    Tarih
    29 Nisan 2005 00:00
Toplam 2 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler