Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Magazin

Yavuz Cetin'in anIsIna News Server acILdI..

12 Mart 2003 00:00

Selam arkadasLar..

Evet, Rock ve Blues muziginin ilahLarIndan biri olan caNIm arkadasIm Yavuz'un arkasIndan onun anIsInI her zaman yasatabilmek icin butun Turk muzisyenlerinin bir araya gelebilecegi, tecrubelerini, bilgilerini aktarIP paylasabilecekleri, ogrenip ogretebilecekleri bir ortam yaratmak istedik.

News ortamlarInIn, biz bilgisayar kullanan muzisyenlerin kolayca biraraya gelebilecegi yerler oldugunu bildigimizden yine Yavuz'un anIsIna bir news server kurduk: NEWS.YAVUZCETIN.COM

Bu news serveri sadece muzisyenlerin bulustugu veya en azIndan sadece muzige ve muzisyenlere adamak istedik. Muzisyenlerin sohbet etmesi icin degisik gruplar kurduk. DolayIsI ile belki acelya ciceginize mayIs aYinda ne kadar su vermeniz gerektigi konusunda yardImcI olamayIz ama eminim ki kullandigInIz SeqUencer ProgramInda kaydettiginiz WAV dosyasInIn kalitesini nasIL arttirabileceginiz konusunda 75'i asan kullanIcILarImIzdan bir cogu bilgilerini paylasacakLardIr.

AyrIca muzisyenlerin caLIsmaLarInI kolayca bu guvenilir ortamdaki diger muzisyenlerle paylasabilmeleri icin FTP server kurduk. Bir besteniz var ama emin degilsiniz.. FTP'ye kendi adInIz altinda bir klasör aciyorsunuz, oraya UL edip, news serverda diger arkadasLara duyuruyorsunuz, boylece eseriniz dinlenmis, ama profesyonel ama amator dinleyicilerden yorum aLmIs oluyorsunuz.
"Madem yaptIK bir hayir, tut bacagInI aYIr" matIgIndan (?) yola cIkIP bir de mail server acTIK ki, isteyen kullanIcILarImIz [email protected] e-mailleri ile iletisim kurabilsinler..
Daha once belirttigim gibi su anda 75 kadar kullanIcImIz var. Ancak Turkiyede muzik yapIP aynI zamanda aktif olarak bilgisayar kullanan kisilerin bu kadar olmadIgIndan eminiz. news.yavuzcetin.com da biraraya gelelim istiyoruz.

Tabii ki ucretsiz, ne varki; bu servisi moderated yaptIK. Yani halka direk olarak acIK degil. Bazen ortamin kalitesini korunabilmesinin ancak bu sekilde gerceklestigini deneyimledik. Ancak bir kullanIcI isim ve sifresi almak gercekten cok basit. Sadece [email protected] adresine uye olmak istediginizi belirten bir e-mail atIn o kadar. Hemen size OUTLOOK EXPRESS'i news okuyabilmek icin nasIL setup edeceginizi ve username/sifrenizi belirten bir e-mail atacagIz. Bir kerelik sistemi kuracaksInIz hepsi bu. Ondan sonra bakIn bakaLIM muzisyenler bunca zamandir neler konusmuslar, neleri payLasIP, nelere gulup, neleri ogrenip, ogretmisler birbirlerine..

Siz de aramIza katILIn, payLasIn. Turk muzik ve muzisyenini ileriye goturecek tek sey bu.

FTP server, Mail serverdan sonra www.yavuzcetin.com da aramIza katiLan yine muzisyen webmasterlar tarafindan insa ediliyor. Bircogunun belki ilk caLIsmasI olacak, ancak amator ruhlarinin sanatcI kisilikleri ile birlesince ortaya guzel bir Yavuz Cetin sayfasI ortaya cIkacagIna inanIyoruz. Bu ortamIn olusturulmasInda maddi, manevi destegini esirgemeyen tum genc Turk
muzisyenlerine saygI ve sevgilerimi iletiyorum ve biliyorum ki Yavuz yukardan bize bakIP su anda "hehehe Sizi gidi RocknRollcular siziiiiiii" diyerek Blues'unu calmaya devam ediyor.

Simdi hemen [email protected] adresine bir email gonderin ki size hemen username/password ve kurulum acIKLamaLarInI gonderelim.

Yorumlar

Taze haberler