Pink Martini Zaman: 24 Mart 2005 Perşembe
25 Mart 2005 Cuma Mekan: İş Sanat Kültür Merkezi - Levent - İstanbul Fiyat: 54YTL, 43 YTL, 38 YTL">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Pink Martini @ İş Sanat Kültür Merkezi - Levent - İstanbul

21 Mart 2005 00:00
Sahnede: Pink Martini
Zaman: 24 Mart 2005 Perşembe
25 Mart 2005 Cuma
Mekan: İş Sanat Kültür Merkezi - Levent - İstanbul
Fiyat:
54YTL, 43 YTL, 38 YTL

Pink Martini ‘Sympathique’ten sonra bu kez ikinci albümü ‘Hang on Little Tomato’ albümünün Avrupa turnesi kapsamında 24-25 Mart’ta Pasion Turca işbirliği ile İş Sanat’ın konuğu oluyor.

1930’ların Küba dans orkestrası, bir Brezilya sokak bandosu, klasik bir oda orkestrası veya bir Japon kara filminde kulağa gelebilecek tınıların kozmopolitan bir pop müzik big band’inde özetlenmiş halini dinlemek şüphesiz çok farklı bir müzikal deneyim...

Dünyanın en ilginç topluluklarından biri olan Pink Martini tekrar İstanbul’a geliyor. Yaptıkları müzik bazen “salon müziği”, bazen big band pop veya bazen “kozmopolitan rumba” olarak tanımlanıyor. Aslında hiçbir klişe tanım onların yaptığı müziği ifade etmeye tam olarak yetmiyor; 1930’ların Küba dans orkestrası, bir Brezilya sokak bandosu, klasik bir oda orkestrası veya bir Japon kara filminde duyabileceğiniz tınıların kozmopolitan bir pop müzik big band’indeki ahengi...

Zaten Pink Martini’nin dünya üzerinde edindiği yüz binlerce fan, yaptıkları müziğinin harcını ne kadar doğru kardıklarının çok net bir göstergesi.

Kendilerini “dünyanın değişik köşelerinden melodileri ve ritimleri bir araya getirip modern bir formda sunan müzik arkeologları” şeklinde tarif eden topluluğun kurucu üyesi piyanist Thomas M.Lauderdale, “Bir müzik belgeseli hazırlıyor gibiyiz; dünya vatandaşları ve aynı zamanda ABD’nin müzik elçileri olarak, her zaman değişik kültürlerin dillerini, geleneklerini ve tarihlerini bilmek ve etüt etmek zorundayız. ABD’li bir grubuz, ancak zamanımızın büyük bir bölümünü Avrupa’da geçiriyoruz. En büyük amacımız, hangi kültürden olursa olsan dünya üzerinde çok geniş bir dinleyici kitlesine seslenebilmek”.

Topluluğun büyük ilgi çeken ve dünya çapında 650 bin kopya satan ilk albümü “Sympathique”ten sonra çıkardığı “Hang on Little Tomato”, yine çoğunluğu topluluk üyelerine ait olan ve çok çeşitli esin kaynaklarından beslenen şarkılardan oluşuyor; Life dergisinde 1964’te yayınlanan bir ketçap reklamından, 1950 tarihli İtalyan filmi “Anna”ya kadar çok değişik kaynaklardan beslenen albümde Fransızca, İtalyanca, Japonca, Hırvatça, İspanyolca ve İngilizce parçalar yer alıyor. Birçok Hollywood filmine tema şarkısı yapan grup yeni albümünün şarkılarını dünyada ilk defa Pasion Turca himayesinde gerçekleşen 2003 Türkiye turnelerinde seslendirmişlerdi. Türkiye’yi çok seven grup birde bu turnede çektirdikleri resimleri yeni albümlerinin kapağına taşıdılar.

Pink Martini, piyanist Thomas M. Lauderdale tarafından sivil toplum örgütlerinin gösterilerinde dinleti vermek üzere 1994’te Portland, Oregon’da kuruldu. Avrupa’daki ilk performansını Cannes Film Festivali’nde gerçekleştiren ve ardından Fransa, İspanya, Portekiz, Belçika, İsviçre, Yunanistan, Türkiye, Lübnan, Tayvan ve ABD’yi kapsayan geniş bir turneye çıkan orkestra, seçkin festival salonlarından, sigara dumanlı barlara kadar çok çeşitli yerlerde çaldı. Los Angeles, Oregon, Seattle, New Jersey, San Antonio ve Kansas City senfoni orkestralarıyla birlikte konserler de veren topluluk, 2003 yılında Frank Gehry’nin mimari şaheseri Los AngelesFilarmoni’nin yeni evi Walt Disney Konser Salonu’nun açılışını yaptı.

Kaynak: ntvmsnbc.com

Yorumlar

  • je ne veux pas travailler,je ne veux pas déjeuner,je veux seulement oublier,et puis je fume..
    :(
    Üye
    _PeReSt_
    Tarih
    26 Mart 2005 00:00
Toplam 1 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler