Greg Osby Davul: Tony Moreno Bas: Hans Glawisching Perdesiz gitar:
Kapat
..yükleniyor..
    Kapat
    İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
    Müzik Haberler Blog

    Greg Osby @ Akbank Kültür ve Sanat Merkezi - Taksim- İstanbul

    30 Mart 2005 00:00
    Sahnede:
    Saksofon: Greg Osby
    Davul: Tony Moreno
    Bas: Hans Glawisching
    Perdesiz gitar: Timuçin Şahin
    Zaman:
    8 Nisan 2005 Cuma
    9 Nisan 2005 Cumartesi
    Mekan: Akbank Kültür ve Sanat Merkezi - Taksim - İstanbul
    Fiyat:
    Tam: 12YTL
    Öğr: 7YTL
    Bilet: biletix.com

    Saksofoncu, besteci, prodüktör, ve eğitmen Greg Osby, 20 seneden bu yana, gerek kendi grupları gerekse de diğer gruplarla konuk sanatçı olarak yaptığı çalışmarla çağdaş caz müziğine çok önemli katkılar yapmıştır. Howard Üniversitesi’nde caz okuyup, 1980’den 1983’e kadar ünlü Berklee College of Music’te öğrenim gören Osby, New York’a taşındıktan sonra Herbie Hancock, Dizzy Gillespie, Jack DeJohnette, Andrew Hill, Muhal Richard Abrams gibi çok önemli müzisyenlere eşlik etti, New York yöresindeki pek çok yeni ve etnik toplulukla çalıştı.

    1985’te Jack DeJohnette’in yenilikçi grubu “Special Edition” ile turneye çıkma teklifi alan Osby, deneyselliğe açılma yönünde DeJohnette’den çok etkilendi. İlk dört Cd kaydını bir Alman firması olan JMT(Jazz Music Today) yaptıktan sonra, Cosby ünlü Blue Note Records ile sözleşme imzalamış ve 1990’dan bu yana on dört albüm gerçekleştirmiştir.

    Osby, cazın doğaçlamacı özelliğini kullanarak, sokakların nabzını tuttuğu ve bir jenerasyonun dilini yansıttığı çağdaş bir müziğe ulaşmada pek çok müziksel deneme yapmıştır.

    Tony Moreno, New York’ta yaşayan bir davulcu olup mesleğinin en çok aranan isimlerindendir. Hans Glawisching, New York’un en aktif basçılarından olan sanatçı James Moody, David Sanchez, Phil Woods gibi müzisyenlere eşlik etmiştir.

    Yorumlar

    Taze haberler