Electrelane Verity Susman: piyano/vokal/saksofon/gitar Emma Gaze: davul
Kapat
..yükleniyor..
    Kapat
    İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
    Müzik Haberler Blog

    Electrelane @ Indigo - Taksim - İstanbul

    31 Mart 2005 00:00
    Sahnede:
    Electrelane
    Verity Susman: piyano/vokal/saksofon/gitar
    Emma Gaze: davul
    Mia Clarke: gitar
    Ros Murray: bas
    Zaman: 23 Nisan 2005 Cumartesi 23:00
    Mekan: Indigo - Taksim - İstanbul

    Her şey grubun kurucu üyeleri Verity Susmen ve Emma Gaze’in, Emma’nn Brighton’daki evinde kendilerine müzik yaratacak alanı oluşturmalarıyla başladı. Grubun ilk konserleri darmadağınık bir yapı içinde gerçekleşti. Vazgeçtiler, kırıldılar ama bu ergenlik döneminde dahi Electrelane nereye gideceğini çoktan belirlemişti. Yoğun enstrüman destekli parçalar (sözler her ne kadar parçalarda var olsa da aslında birçoğu gruba göre anlam taşımıyor ve müzik arkasında saklı kalıyor) grubun müziğini daha hızlı anlatabilme çabasını kolaylaştırdı. Ayrıca Debbie’nin minimalist gitar ritimleri ve Verity’nin büyüleyici klavyesi sesi grubun tarzındaki tutarlılığı pekişmesini sağladı.

    Britpop çağının öldüğü ve Riot Grrrl hareketinin bittiği günlerde Electrelane kendi yaklaşımıyla dikkatleri üzerine çekti. Çıkış single’ları “Film Music”ten sonra “Le Song” ortaya çıktı ve grup şu anki halini aldıktan sonra (Debbie’nin ayrılma kararının ardından Mia gruba katıldı) Nisan 2001’de “Rock it to The Moon” albümü piyasaya sürüldü.

    Kazandıkları haklı başarı ve ün sayesinde with Sleater-Kinney, Death In Vegas, Broadcast, And You Will Know Us By The Trail Of Dead ve Primal Scream gibi gruplarla turneye çıktılar.
    Bu gelişmelerin devamında gelen “I want to be the President” single’ı ise arayışları sona erdirdi: Electrelane hem müzikal anlamda hem de hayatı yorumlama şekilleriyle önemli bir boşluğu doldurmuş oldu. Godspeed You! Black Emperor! ve The Velvets gibi grupların art-rocker hayranları, X-Ray Spex ve B52’s takipçisi saf popçular ve Britpop’un nasıl paketlendiğini şahit olan indie gençlik, Electrelane’nin New York’tan Tokyo’ya, Atina’dan Londra’ya kadar bütün konserlerinin biletlerinin tükenmesine yol açtı.

    Ama gerçek hayat, grubun kayıtlar için Chicago’ya taşınıp ünlü prodüktör Steve Albini ile çalışmaya başlamasıyla ortaya çıktı. İkinci albüm, Power Out 3 haftada kaydedildi ve ortaya gerçek bir şaheser çıktı. İlk albümdeki tarz biraz geride bırakılmış, vokaller eskisinden daha çok önem kazanmış ve üstüne üstlük albüm çok daha zengin bir müzikal tabana oturtulmuştu. “Power Out” çok dilli bir albüm olma özelliğiyle de dikkatleri üzerine çekti. Melodilerin işleyiş mantığına göre Fransızca, Almanca, İngilizce ve İspanyolca’nın kullanıldığı albüm, hem içinde barındırdığı geniş tabanlı felsefe hem de müzikal çeşitliliğiyle kazandığı başarının şans eseri ortaya çıkmadığını kanıtlıyor.

    Hiçbir zaman bir “stereotype” olmayacak Electrelane, albümlerindeki özgün havayı canlı performanslarında da yakalıyor. 9 Nisan’da yayınlanacak yeni albümleri “Axes” ın tanıtım turnesini İstanbul’da başlatacak grup, ilk albümleri “Rock it to the Moon” ve ikincisi “Power Out”la yakaladıkları tarzı daha ileri götürüp ve ilk kez karşılaşacağımız öğelerle yeni albümü sarsılmayacak bir tabana oturtuyor. Kısacası, 23 Nisan gecesi Indigo’da kaçırılmayacak bir konser izlenecek.

    Yorumlar

    Taze haberler