Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Darkened :: Demo Kaydı

1 Nisan 2005 00:00

Çalışmalarına Heavy Metal tarzında; beste ağırlıklı olmak üzere, beste ve cover düzeyinde devam eden Darkened grubu 2. demosunu hazırladı. 5 şarkı bulunan çalışmada 3 beste ve 2 cover yer alıyor. Davulda Önder Ay, ritm gitarda Dinçer Karadağ, solo gitarda Seçkin Öztel, bass gitarda Selçuk Bahçıvan, vokalde gruptan ayrılan Fatih Şeremet’den oluşan Darkened Grubu 2. demosunu beğeninize sunuyor. Kayıtlar esnasında türlü sorunlar yaşanmış olsa da ortaya çıkan şey bizim eserimiz ve sizlerle paylaşmak gerçekten mutluluk verici.

Değerli fikirlerinizi bizlerle paylaşmanızı bekliyoruz.
Saygılar....

Alttaki linklere sağ tıklayıp "hedefi farklı kaydet" seçeneğini kullanarak kayıtları bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Deep
Heart
Past War
The Machiner X

Yorumlar

  • zor işler bunlar
    Üye
    desireezac
    Tarih
    14 Nisan 2006 00:00
  • yaptığım açıklama tatmin edici oldu heralde...

    olayın gerçek boyutu budur arkadaşlar...
    Üye
    Darkened
    Tarih
    24 Nisan 2005 00:00
  • solo kısmındaki yerde şarkıda genel olarak bir hızlanma var...grup üyelerinin kararıdır bu sololar hızlı olsun deniyor yani solo ritmini hızlandıralım deniyor öyle olunca bateri de hızlanıyor tabi ritm gitar da da bariz bir hızlanma var ... yanlış anlaşılmasın bu baterinin hızlanmasıandan değil şarkının solo ritmini hızlandıralım düşüncesinden, ama bu kadar tepki alınca artık bu düşüncemizden ebediyen vazgeçtik ...

    saygılar...
    Üye
    Darkened
    Tarih
    17 Nisan 2005 00:00
  • şimdi madem yorum istediğiniz yazıyım dedim...aslında eleştiri yapmayı sevmem.. genel olarak yeni bi grup için iyi bi demo... çalışmanız güzel.. ancak davulcu arkadaşın biraz çalışması lazım,metronom sorunu çözülmeli.sololarda biraz daha iyi olabilirdi.... gitarlar bazen gerektiğinden fazla baskın... ne yalan söyliyim bassı duymak süpriz oluyo... vokale gelince ayrılmış iyi olmuş diyorum.. ya grup ona göre değil ya o gruba göre değil çözemedim ama doğru karar vermiş....

    genel olarak böyle bi çalışma yapmış olmanız güzel... ama madem 2. demo ve madem insan içine çıkıyorsunuz böyle daha iyi olması gerekmez miydi???????????
    Üye
    sedaa
    Tarih
    16 Nisan 2005 00:00
  • machiner x i dinledim sadece
    vokal facia, detone, zorlama, olmamıs
    baterist arkadasın atakları cok baglantısız bi butunlukleri yok yapmıs olmak icin yapmıs
    gitar teknik saglam ama solo biraz basma kalıp olmus, orjinal birsey arıyor insan, yinede gruba gore cok iyi kutlarım
    iyi calısmalar
    Üye
    Same inthe end
    Tarih
    16 Nisan 2005 00:00
  • desteklerinizden ötürü çok teşekkür ederiz corporial grubu...
    Üye
    Darkened
    Tarih
    13 Nisan 2005 00:00
  • İlk olarak hepinizi teker teker tebrikedyorum. Şarkıları çok iyi yazmışsını özellikle solo gitaristiniz, soloları baya sağlam yazmış we çalmış bateristede laf yok abicim her şey çok güzel başırılaınızın devamını diliyor ve grupça arkanızda olduğumuzu sölemek istiyorum.

    corporial.garaj.org
    Üye
    corporial
    Tarih
    12 Nisan 2005 00:00
  • abi yazık valla yazık..
    anathema ya yazık..
    deep'e yazık..
    paranıza yazık..
    bize yazık..
    (çalışın çok çalışın)
    Üye
    SydBarrett
    Tarih
    10 Nisan 2005 00:00
  • Garaj tarihinde hiçbir grubun demoları hakkında bu kadar yorum yapılmadı...Şu sayfaya baktıkça keyifleniyorum vallihi...Farkımız belli oldu şimdiden...


    =)
    Üye
    sdqantaris
    Tarih
    8 Nisan 2005 00:00
  • machiner x le deep playlistimin vazgeçilmezi oldu artıkın, :)
    Üye
    opethema
    Tarih
    8 Nisan 2005 00:00
  • vallaha arkadaşlar ben de bu şarkılarda bateristi beyenmeyenlerin müzik bilgisinden şüphe ediyorum açıkçası şarkılara ritmler çok güzel oturmuş zaten şarkılar birbirine bence benziyor baterileri de benzicek tabi ki ama bence değişik ritmlerle şarkıları hoş bir hale getirmiş baterist,past var şarkısının baterilerine kötü diyen arkadaş,yapma etme şarkının değişik yerlerinde ritmi değiştirmiş baterist bence şarkıyı güzel yapan en önemli etken olmuş o özellikle solist sözleri bitiriken bateristin değişik bir ritme geçmesi benim çok hoşuma gitti,ve şarkının genelinde de alto gezişleriyle solistin sölediği kısım çok hoş bu şarkıda diye düşünüyorum,ama bateristin gaza geldiği gerçek artık onun için de sayarak çalmalı diye düşünüyorum.
    ben gitarları hiç beğenmedim genel olarak birbirlerini tamamlayamamışlar,farklı bişeyler var kulağı tırmalıyor çok.şarkıları ben çok beğendim,hoşuma gitti,playlistime ekledim hemen melodiler harika ama daha üzerinde çalışılırsa bu şarkılar çok iş yapar diye düşünüyorum.
    ya bir de aklıma takılan bişey var past var şarkısının sonuna doğru gitarlardan biri niye duyulmuyor,yoksa ben mi duyamıyorum ya anlamadım
    Üye
    PhsyCross
    Tarih
    8 Nisan 2005 00:00
  • bence havaya girmeyin..cok calısmanız gerek..phish'in dediklerine katılıyorum..emek güzel...saygı duymak lazım..ama daha var..eksiklerinizi tamamlayıp dinlemek isterim...kolay gelsin.
    Üye
    AMOR
    Tarih
    8 Nisan 2005 00:00
  • davulcuyu begenenlerin muzik bilgisinden şüphe ediyorum. ne yapmıski yav. her sarkida asagı yukari ayni ritmi atmis. tıs tıs tak tıs tıs tak.. ayrıca metronom sorunu var. bence kotu değil ama iyi de degil. pastwar da mesela davullar kotu. neyse belki de bu muzik turune gore iyidir heralde bu davullar. basarılar.
    Üye
    Phish
    Tarih
    8 Nisan 2005 00:00
  • Kayıtlarımızla ilgilenen herkese çok çok teşekkürler...

    Garaj tarihinde hiçbir grubun demoları hakkında bu kadar yorum yapılmadı...Şu sayfaya baktıkça keyifleniyorum vallihi...Farkımız belli oldu şimdiden...

    Sadece garaj da değil çeşitli forumlarda açılan postlarda çok büyük destek alıyoruz, sağolun...

    DARKENED grubu kurulalı az bir zaman olmasına rağmen(Demo 1 aylıkken alınmıştır), bu kısa sürede başka hiçbir grubun kat edemeyeceği kadar fazla yol kat etti...

    Bazı stüdyodan ve mixerdan kaynaklanan sorunlar yüzünden kayıtların istenilen düzeyde alınamamasına rağmen bestelerimizin ve coverımızın bu kadar çok beğenilmesi bizi en çok mutlu eden olay oldu...Çok fazla sayıda insandan tebrik mesajları alıyoruz, bu bizim için büyük şeref...

    Yapılan eleştirilere sonuna kadar açığız, almamız gerekeni ise alıyoruz bu eleştirilerden hiç korkmayın, zaten bunların hepsinin biz sonuna kadar farkındayız...daha ilanı verirken son cümlede bahsettik zaten...

    Kısa zamanda büyük işler yapan DARKENED grubu yeni besteleri ve coverlarıyla sizlerin beğenisine layık olmaya çalışmaya devam edecektir...

    herkese çok teşekkürler ve saygılar ...
    Üye
    Darkened
    Tarih
    8 Nisan 2005 00:00
  • Bateristi gerçekten sağlam bu grubun !
    Üye
    cross-gen
    Tarih
    8 Nisan 2005 00:00
  • maniacx abicim geliyorum okul bitince yanına bu arada dersleri sallama iyi calıs :D babam oyar seni :)
    Üye
    JCaRLoS
    Tarih
    7 Nisan 2005 00:00
  • başarılar arkadaşlar . hoş olmuş deep.
    Üye
    kaplumbaa
    Tarih
    7 Nisan 2005 00:00
  • Şimdi öncelikle deep hoşuma gitti yani zaten sevdiğim bir şarkıdır ancak ne kadar Cover dır yani cover bir şarkıyı aynen çalmaya çalışmak mıdır yoksa bir şeyler ekleyebilmekmidir demek istiyorum.
    Onun dışında söylemek istediğim bir kaç şey daha var, her zaman için müzik yapmaya çalışan her guruba ve şahsa saygı duyarım, ama DARKENED gurubunda eleştirmem gereken bir kaç şey var sırasıyla yazayım.
    DAVULCU
    ******
    Bu arkadaş bence iyi çalmış, yani ne kadar gaz olduğunu hissetiriyor, sanki biraz metronomla çalışmalı ya da çalarken saymalı, ride ile ilgili sorun bariz ancak kayıt dan kaynaklandığı belli . Guruba yakışmış.
    Lead Gitar
    *******
    Bu arkadaş da gayet iyi bazı alakasız bandler dışında , şarkılar üzerinde biraz daha çalışsa ve tonları ile birazcık daha uğraşsa süper olur.

    Vokal
    *****
    Vokal ihtiyacını minimum seviye de karşılayacak bir arkadaş yani ayrılması iyi olmuş diyorum.

    Ritim Gitar
    *******
    Abi bence otur biraz çalış demek den başka bir şey diyemeceğim yani ne akordun tutuyo nede tonunun DEEP de çıkardığın gereksiz sesler var . bu arada ritmleride temiz değil prosesorun digitech sanırım yani temiz ritim atamıyosun ama bunu gain arttırarak kapatamazsın yani yanlış anlamanı istemem amam bunlara dikkat edersen daha iyi olur.
    Sonuç olarak iyi olabilecek bir demonun vasatın altında olmasına neden olmuş .
    Bas
    ****
    Yorum yapabileceğim kadar duyulmadığı icin bir şey diyemeyeceğim ancak duyulduğu kadarıyla kötü değil.

    yazdıklarımı eleştiri olarak algılarsanız ve dikkat ederseniz daha iyi olacağını tahmin ediyorum. yani bu en azından benim görüşüm.
    Saygılar & sevgiler.
    Üye
    pentatonik
    Tarih
    7 Nisan 2005 00:00
  • güzel yorumlarınız için hepinize teşekkürlerimi sunuyorum, gerçekten hepsi; her kelimesi çok değerli benim için, hatalarımı daha iyi görebilmek, bir daha tekrarlamamak adına, kendimizi geliştirmek adına,
    Saygılar, sevgiler..
    Üye
    maniacx
    Tarih
    7 Nisan 2005 00:00
  • Arkadaşlar,genel anlamda güzel olmuş ama dikkatle dinleyince bazı hatalar var.Gitaristler için birşey diyemem,ben gitarist değilim ama davulcu arkadaş için metronomla çalışmasını öneririm.Çünkü şarkılarda bir metronom sorunu var.Davulcu şarkıların içinde bazen koşuyor,bazen yavaşlıyor.Yani metronomu tam tutturamamış.Bazı ataklarda bu sorun daha çok kendini gösteriyor.Deep şarkısının 53. saniyesinde ritme geçerken bir karışıklık var.Tam olarak anlayamadım ne olduğunu.Kick ve trampet birbirine karışıyor gibi sanki.

    Sonuçta bu bir amatör kayıttır,elbette bu hatalar olacaktır.Burda yapılan eleştirilere kızmak yersizdir.Önemli olan bu eleştirileri dikkate alarak daha güzel şeylere imza atmaktır.Çalışmalarınızın devamında başarılar dilerim.
    Üye
    jubei
    Tarih
    7 Nisan 2005 00:00
  • Ekleme yapacaktım, yanlışlıkla kaydete bastım gecenin körü.

    Son olarak yolunuz açık olsun, daha başarılı çalışmalarla yine görüşebilmek dileğiyle. Hiçbir zaman kimse yıldırmasın sizi, kötü eleştiriler şevk, aşırı eleştiriler de gaz versin. Kendinize iyi bakın.

    Onur
    Üye
    sdqantaris
    Tarih
    7 Nisan 2005 00:00
  • Sevgili arkadaşlar;

    Bir kez daha başka yerlerde olduğu gibi bir şeyi belirtmek istiyorum. Kimse bir şeyler yapmaya çalışan insanların şevkini kıracak şekilde ağır ithamlar içeren eleştiriler yapmasın. Şunu da yine söylüyorum. Yaptıkları işleri paylaşmak isteyen arkadaşlar da biraz daha pişirmeyi beklesin eserlerini. Yapılan yorumlarla ilgi sözlerim herkese değil buradaki. Hep söylüyorum bunu.

    Kayıda gelince öncelikle şunu söyleyeyim. Ben kayıdın kalitesi hakkında yorum yapan adamın ne tip, ne tür özelliklerde ve hatta ne marka hoparlörle müziği dinleyip de yorum yaptığını merak ederim. Dinlediği hoparlör referans niteliği taşıyabilecek bir hoparlör değilse, duyması gereken şeyleri duyamaz insan ya da kaydedildiğinden daha abartılı sesler dinleyebilir. Neyse bu konu derya deniz, uzatmayayım. Piyasada 2 milyona bile hoparlör satılıyor, bunların cilalı görünmesine rağmen ne gibi özürler içerdiğinden bahsedebilirim uzunca ama neyse. Sadece elinizdeki monitörün frekans aralığını bilmeden, hoparlörün ne gibi bir malzemeden yapıldığını tartmadan ve bazı yorum yapmayın kolay kolay.

    Olması gerektiği gibi flat bir monitörle müziği dinledikten sonra kayıtla ilgili söyleyeceklerim şunlar. Başarısız bir miksaj, basın duyulmamasının sebebi bas gitaristin yanlış potans ayarları ya da yine miksajdan ve miksi yapan adamın kullandığı monitörlerden kaynaklanan bir başarısızlık. Bunun dışında davulun tek mikrofonla mikrofonlandığını sanmıyorum, zor yani ama olmaz da değil hani.

    Müzik hakkında konuşacak olursak;

    Davulcu arkadaşın ritm kulağı zayıf ki bu davul çalan bir insan için bu çok kötü. Her müzisyen için önemlidir elbette ritm kulağı ama bir grupta ana görevi ritmi vermek olan davulcu başarısız olursa geri kalan bütün kadro sallanır ki ortada zaten sallandığı. Bir de kalkıp crossta sorun yok demek yanlış, crossta da sorun var hihatte de trampette de crashde de, başlıbaşına sorun tüm davullar. Bunu dinleyip de farketmeyen insan nakulaktır zaten. Yok farkedip de ego çıkmazlarında reddi yaşıyorsa o daha da kötü, gelişemez insan. Tavsiyem evde metronomla çalışması ve ritm kulağını geliştirmesi.

    Gitarist arkadaşların yer yer ritm kaçırmasını davul kaydına bağlıyorum genel olarak. Ama daha önemli olan armoni ve gam bilgileri üzerine bariz eksiklikleri. Açıkçası ben böyle sololar atsam ve kaydetsem, kimseye dinletmek istemem bunu. Çekinirim acaip. Yine dinleyip de farketmiyorlarsa nakulaklıktan. Bazı arpejlerde de bariz armonik hatalar var.

    Bas gitarist arkadaşa çok bir şey söyleyemiyorum. Çünkü bas frekansları sonuna kadar açsam da anlayamıyorum, kayıt kötü olduğu için bütün sesler patlıyor, duyamıyorum basları. Zaten bütün kayıt bas ve mid. Tiz frekanslar sıfır neredeyse equalizer ekranında. Neyse.

    Vokalist arkadaşın ses rengi güzelmiş ve biraz çalışmayla çok daha iyi olurmuş ama ayrılmış zaten gruptan. Bir şey demeye gerek yok çok.

    Bir konu daha, eleştiriye açık değilseniz boşuna yazmayın oraya. Yazıyorsanız da kızmayın millete şu ya da bu konuda. Hatta bunun aynısını bir arkadaş da yazmış.

    Cover olayına gelince;
    Deep'in Anathema'ya ait olduğunu ben de bilmiyordum, gocunmadım da öğrenince. Dinlememişim bu şarkıyı daha önce. Anathema'yı da dinlememiş olabilirdim daha önce. Yani bu tuhaf bir şey değil, "müzik dinleyen herkes bunu bilir" demek de en hafifinden ukalaca bir tavır. Ben şimdi kalkıp bir çok grup sayarım dinlememişsindir, ayıp mı? Ama genel olarak da tavırların hoşuma gitmedi. "Sen iyi güzel konuşuyon da crossta bir hata yok" da ne acaip bir tavır öyle?

    Neyse. İyi yanlarına gelecek olursak, parçaların belli bir düzeyin üzerinde samimiyeti ve ruhu var. Ama elemanların daha çok çalışması lazım. Bir demo kaydetmek için erken değil; kayıt yapmak her zaman geliştirir insanı. Yaptığın yanlışları, hataları görerek üstüne gidersin. Şevk verir. Aynı zamanda daha iyisini yapmak için gaz verir. Yanlış olan bunu başkalarıyla paylaşma isteği. Ben bunu yapıyorum dinler misiniz demek elbette insanların iyi niyetiyle birleştiğinde ve yorum yapıldığında faydalı olur ama yine de yakınındaki insanlara dinletirsin ve bazı. Ama bunları müzikten üreten insanlara da sadece dinleyici olanlara da sunmak yanlıştır. Beğenisine sunuyorsun böylelikle, ama önce sen beğeniyor musun ki bu yaptığını? Yeterince kaliteli buluyor musun paylaşmak için? Bunları sorar insan kendine.

    Bir de şu konu var, bu 2. demomuz diyorsunuz. Websitenizde de "Müzik yapma adına senelerini vermiş tecrübeli gençlerden..." oluşan bir grup olduğunuz yazıyor. Bence bu kadar ne oldum delisi olmamalı, sonuçta sunduğunuz ortada. Bu da bana lüzumsuz bir karizma yapma gereksinimi gibi geliyor, umuyorum yanılıyorumdur, yanılıyorsam da özür dilerim.

    Son olarak hepimiz müziğin belli bir evresindeyiz. Kazanımlarımız ve eksiklerimiz var. Bunların bilincinde olarak bulunduğumuz konumu daha tutarlı değerlendirirsek, kimsenin gözüne batmayız. Yorum yapan arkadaşları da biraz daha insaf çerçevesinde davranmaya, yorum bekleyen insanları da daha tahammüllü hareket etmeye ve tutarlı olmaya her zamanki gibi davet ediyorum.

    Saygı, sevgi.

    Onur
    Üye
    sdqantaris
    Tarih
    7 Nisan 2005 00:00
  • valla ne diyeyim ki ben şimdi:)okuyorum yazılanları gülüyorum aynı anda dinlerken..şimdi beni kaale alırmısınız almazmısınız bilmiyorum ama madde madde bu arkadaşlar için görüşlerimi yazayım..
    1.davulcu arkadaşım..görüyorum ki grubun sözcüsü görevi gibi bişeyi devralmışsın.hiiiç kızma eleştirilere.metronom sorunun neşenin kepek sorunu kadar vahim.ataklar ataklar dediğiniz şeyler ise 4-5 aylık bir davulcunun rahatlıkla yapabileceği türden şeyler.bir kere bu kadar agresif olma.eleştirileri dinle..
    2.gitarist arkadaşlar..o bandler nedir öyle..ya o tiriritirltliiliii tipi şeyler??yapmayın etmeyin..provanızı kayıt etmiyorsunuz.biz bir grubuz ve bu da bizim demomuzdur diyip bişey ortaya koyuyorsunuz..bumudur elinizden gelenin en iyisi??
    3.vokal arkadaşım.içlerinde ki en sağlam adamsın.ingilizce telafuzun çok başarılı olmasa da kulak tırmalamıyor.piyasada ne vokaller var tarzanca söyleyen.james takliti yapmasan daha bi parlıyacaksın.ama bu demoyu sonuna kadar dinleyebildiysem senin hatrınadır.
    4-basgitarist arkadaşa hiçbirşey diyemiyorum..sanırım kayı yapılırken bi sigara molası falan vermiş..ortalıkta gözükmüyor.
    arkadaşlar..çalışmanızı takdirle karşılıyorum.ama bu bir demo değil..bu sadece provanıza iki mikrofon yerleştirip herkesin yaptığı gibi bir kayıttır.ha derseniz ki bu kayıtı kaale almayın ileride sağlam çalışmalarla karşınızda olacağız eyvallah o halde..bekleriz..destekleriz de.ama noolur biraz daha metronom...
    davulcu arkadaşım.herkes deep in kime ait olup olmadığını bilemeyebilir.bu bir kayıttır..bunu isteyen herkes dinleyebilir ve yorum da yapabilir.
    arkadaş sana ride duyulmuyo diyorsa duyulmuyordur.bunun seninle bi alakası var ya da yok.bize vahiy mi gelecek bu adam tek mikrofon kullanıyordu diye.
    iyi yoldasınız.ancak çok çalışmanız gerekiyor çok..size sadece başarılar diliyorum.eleştirilere kızmayın.ya da yorumlarınızı bekliyoruz diye bi cümle eklemeyin. çalışmalara devam..
    Üye
    gokhankalafat
    Tarih
    6 Nisan 2005 00:00
  • Ufak tefek hatalar affedilebilir, Nede olsa derslerden, çalışmalara fazla vakit bulamıyorsunuz. Daha çok antraman daha çok verimi artırır. Başarılarınızın devevamını dilerim. Hayat yaşamaya değer..!
    Üye
    deli_chuck
    Tarih
    6 Nisan 2005 00:00
  • deep kaydını dinledikten sonra davulcu arkadaş nasıl hala savunabiliyor kendini ilginç.. hi-hat ler vuruluşları havada uçuyor , atakların hepsinde metronom kaçıyor , cross lara microfon demiş, iyi güzel ona bişey demiyoruz , " resmen kendinden geçmiş " yorumu iyi düşününce doğru gerçekten.. ritm gitar ilk giren distortionlı ritm de bend yapmış sanırım aşırı bir detonasyon var. machinerx ise genel olarak daha başarılı denebilir kayıt ve çalım olarak , o şarkıdaki vokal ise demo içindeki en başarılı şey.
    Üye
    dave gilmour
    Tarih
    6 Nisan 2005 00:00
  • Özellikle deep coverı beni vurdu geçirdi. Bestelerde zaten gurubun ne kadar iyi olduğunu belli ediyor. şarkıları tek tek değilde gnel olarak değerlendirdiğimde başarılı bir çalışma olduğu ortaya çıkıyor bana göre. Ehh başlangıç olarak gerçekten çok iyi denilebilir, ilerde daha da iyi olacaktır tabi. Özellikle sağlam bir vokalle bu gurup tutulmaz diyorum.
    Deep'e hasta oldum yaa...
    Üye
    anathema_1990
    Tarih
    6 Nisan 2005 00:00
  • kaydı iyi bulduğumu söyleyemiceğim,vokal özellikle acaip önde,müziği bastırmış.. reverbsiz olması da çok rahatsız edici ne yalan söyleyeyim.. beste işin içine girince kaliteli bir kaydı hakediyor bence şarkılar her zaman.. başarılar..
    Üye
    achilles
    Tarih
    6 Nisan 2005 00:00
  • xeroquark,

    evet çalışmada 5 şarkı yer alıyor fakat biz buraya 4 ünü koymak istedik...

    sonuçta besteler ağırlıklı bir grubuz ve 3 beste yanına 1 cover yayınlayalım düşüncesiyle coverlardan birini seçtik ve bu da deep oldu...

    sebep sadece budur... saygılar...
    Üye
    Darkened
    Tarih
    5 Nisan 2005 00:00
  • ya deep'te bişi var.. beğenmemi engelleyen..arkadaki gitarlar sanırım ritm yapan arkadaş olabilir. bişiler uymamış, şarkı kötü duyuluyor. bu şarkıda vokaller iyi sayılır da anathema'dakinin aynısı. bence vokal kendi stilinde söylemeli şarkıları..genel olarak bir de bass çok geride... 2.kez dinliyorum..kayıt kötü sanırım evde falan kaydettiniz. (davul hariç).. vokal ve arpej yapan gitara reverb konulabilir. (varsa arttırılabilir).. davullar yerinde yalnız kayıttaki ekipmanlara dikkat. bazı crashler ve hihatler kötü duyuluyor..burada kullandıgınız ekipmanları yazsanız iyi olur..cover yapmak zor iş sürekli kıyaslanırsınız orjinaliyle.. bence bu şarkıyı tekrar kaydetseniz çok daha başarılı olabilir cover açısıdan..

    "heart" için sololar ve vokale dikkat diyorum,bariz hatalar var. onun dışında zaten sade bi şarkı güzel olmuş..ritm 1-2 yerde sallanıyor neyse toparlanıyor hemen sonra da çok kulağa batmıyor..

    machiner x pek söze gerek yok.. belki de demo daki en derli toplu şarkı olmuş..yine ufak ritm sorunları var gitarda.. davullar iyi..

    "pastwar".. vokal zorlanmış bu şarkıda..bu da derli toplu olmuş genel olarak.. yeni vokalde dikkat edersiniz..

    bir toparlayayım.. bence iyi yoldasınız. Fikirleriniz güzel melodiler hoş. Soloları tekrar gözden geçirin, ritm gitara dikkat. kaçıyor bazı yerlerde.. genel olarak bassları duymakta zorlandım benden kaynaklanıyor olabilir belki de bilemiyorum.

    7/10

    not: 5 şarkı demişsiniz 4 link var..
    Üye
    xeroquark
    Tarih
    5 Nisan 2005 00:00
  • arkadaşlar iyi iş çıkarmış gerçekten, machiner x de yardırmışlar,diğer arkadaşların belirttiği eksiklikler elbette olacak, bunlar zamanla daha kıvamına gelicek şeyler, bence şu an için gayet başarılılar, deep i de çok güzel coverlamışlar kanımca, tatsız tutsuz diyen arkadaşa sorarım, sen farklı bi tuz mu kullanıon nedir, ama tabi eleştiri iyi de olsa kötü de olsa eleştiridir ve güzeldir, daha iyiyi yapmaya sevkeder,
    darkenedd helal olsun size, aynen devam, yenileri bekliozzzzzz
    Üye
    opethema
    Tarih
    5 Nisan 2005 00:00
  • arkadaşlar 4 demonuzu da dinledim, hepsi birbirinden kallavi olmuş...gerçekten..
    hele o bataristiniz nedir öyle, adam resmen kendinden geçmiş çalarken..şu past v var çok iyi yaa oradaki elektro ve bateri ayrı bi güzelll...
    sevgiler........
    Üye
    qweR_712
    Tarih
    5 Nisan 2005 00:00
  • Bende Deep'i beğendim, insanlar Anathema'nın söylediği gibi söylese ne anlamı kalır ki zaten? Biraz yorumlamak lazım şarkıyı, adamlar da yapmış zaten yorumunu.
    Diğer şarkılarda gayet başarılı arkadaşların diğer çalışmalarını da bekliyorum.
    Üye
    wingofikarus
    Tarih
    5 Nisan 2005 00:00
  • abi bu deep'e iyi diyorsanız anathema öldükten sonra adamların kemikleri sızlar haberiniz olsun...Hele bu vokal,bi de ritmler kacmasa arada...
    Üye
    tunjoe
    Tarih
    5 Nisan 2005 00:00
  • the end arkadaşım...

    sen iyi güzel konuşuyorsun da crosslarında hiçbir problem yok şarkının bazı yerlerde ses gelmiyor yeteri kadar o da kayıttan sesi kısık kalıyor...

    ride lara gelince ride üstünde mic olmadığı için genel mic kullanıldığı için ve ziller de istanbul alchemy ziller olduğu için yayvan ses vermiyor...mic lerde dolayısıyla sesleri istenilen düzeyde alamıyor...

    şarkıların hepsinde benim en çok kullandığım aletlerden biri ride dır...

    bu açıklamalardan sonra bu eleştirini hiç yapmadın varsayıyorum...

    saygılar...
    Üye
    Darkened
    Tarih
    4 Nisan 2005 00:00
  • Müzik adına bence güzel bir olay bu tarz grupları desteklemek lazım ( piyasada binlerce denyo sanatcıyım diye gezerken ve iğrenç muzikler yaparken) ve açıkalarını uygun dilde söyleyip inançlarını kırmadan onları eleştirmek lazım bence bazı arkadaslar acımasızca eleştirmiş ama bu arkadaşlar en azından bişeyler yaptıgını kanıtlamış bu göründügü gibi kolay bir olay değil başarılarının devamını diliyorum bir şarkı olusturmak başlı başına çok zor bir olaydır yapmayan bilemez tebrikler...
    Üye
    HoLoGRaM
    Tarih
    4 Nisan 2005 00:00
  • davulcu arkadaşa sorarım ride ı yok mu acaba,neden kullanmamış,deep acaip tatsız tuzsuz olmuş,ayrıca cross larını yeniden dinlerse şarkının sanırım daha hayırlı olur..hepinize başarılar
    Üye
    The End
    Tarih
    4 Nisan 2005 00:00
  • pastwar bayaa iyi olmuş tebrik etmek lazım
    Üye
    Asilbent
    Tarih
    4 Nisan 2005 00:00
  • ben şarkıları dinleyince bende şu kanı oluştu...

    baterist grupta bayağı bir öne çıkıyor.ritmleri, kulağı, özellikle de şahane atakları bitirdi beni...grubu toparlayan adam olarak görülüyor kayıtlarda.

    ritm gitarda bişeyler var tam çözemedim onu ama ritmci daha dikkat etse şarkılar mükemmel bi hal alacak eminim.

    solo gitarist coşuyo coşmasına da ortada bişey yok.şarkılara gerçekten şahane sololar yazılabilir.machinerın solosu çok hoşuma gitti diğerleri üzerinde daha çalışması lazım solocunun.

    vokali hiç beğenmedim.adamın ruhsuzluğu, tonu vs bence iyi değil yukarda yazmışsınız ayrıldı diye wallaha iyi olmuş daha iyi bir vokal bulabilirsiniz.

    DEEP e bariz hasta oldum.manyak çalmışsınız abi.özellikle bateristin o atakları ve ritmcinin riffi deiştirmesi çok güzel oturmuş şarkıya.delirdim dur bidaha dinleyecem...

    uzun lafın kısası şarkılarınız gerçekten çok güzel beyler, deep zaten manyak manyak!!! önünüz çok açık gelecekte çok iyi bir grup olacağınız ise bariz

    çalışmalara aynen devam özellikle sizlerden yeni besteler bekliyoruz
    Üye
    cross-gen
    Tarih
    4 Nisan 2005 00:00
  • yukarıda çalışmada 2 cover olduğu yazılı ...

    bunlardan biri deep...

    zaten deep in de anathema nın olduğunu müzik dinleyen herkes bilir...

    ki arkadaş da eminim deep in cover olduğunun farkındadır...
    Üye
    Darkened
    Tarih
    4 Nisan 2005 00:00
  • Beyler dinlediğiniz Deep .. herşeyi ile Anathema' ya ait.. bunu bilmeden yorum yazanları kınıyorum..(Darkness, sizin de bilgilendirmenizi beklerdim açıkçası)

    vokale reverb falan koysaydınız..

    yinede güsel olmuş..başarılar tebrikler devamını beklyirouz
    Üye
    furious
    Tarih
    4 Nisan 2005 00:00
  • Deep harbihoşuma gitti. MAchinerx te hatalar olmasa çok daha güzel olabilir. Taktir ettim arkadaşlar. Çalışmalarınızın devamlılığını diliyorum
    Üye
    MRdeath
    Tarih
    4 Nisan 2005 00:00
  • Çok iyi şarkılarınız var, Deep ise mükemmel olmuş, size hayran kaldım. Hemen playlistime ekledim. Dinlemeyen varsa dinlesin. Çok şey kaçırıyorsunuz.İçmeye devam
    Üye
    PhsyCross
    Tarih
    4 Nisan 2005 00:00
Toplam 42 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler