Pete Lockett - vurmalı çalgılar Tarık Tüysüzoğlu - perküsyon
Kapat
..yükleniyor..
    Kapat
    İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
    Müzik Haberler Blog

    Pete Lockett @ Babylon - Tünel - İstanbul

    1 Nisan 2005 00:00
    Sahnede:
    Global Percussion Night
    Pete Lockett - vurmalı çalgılar
    Tarık Tüysüzoğlu - perküsyon
    Serdar Pazarcıoğlu - keman
    Zaman: 7 Nisan 2005 Perşembe - 21:30
    Mekan: Babylon - Tünel - İstanbul
    Fiyat:
    Masa: 20YTL
    Ayakta: 15YTL
    Öğrenci: 10YTL
    Bilet: biletix.com

    Peter Gabriel, Björk, Bill Bruford, David Torn, Jon Spencer Blues Explosion, Snead O’Connor, Zakir Hussain, Nitin Shawney, Pet Shop Boys, Beth Orton, Trans-Global Underground, Adrian Sherwood, Luke Vibert, Suga Babes, Londra Filarmoni Orkestrası ve daha niceleri…

    Multi-perküsyonist Pete Lockett’in verimli ve kapsamlı çalışmalarını özetlemek için birlikte çalıştığı müzisyenlerin adlarını sıralamak bile yeterli olabilir.
    Dünyanın her köşesinden enstrüman ve perküsyon çeşitlerine kendisini adayan Pete Lockett her tür müzikle kucaklaşan bir yetenek. Hint çalgıları, Ortadoğu ve Latin perküsyonlarında yeteneğini konuşturan Lockett, İrlanda, Nijerya, Batı Afrika ve Japonya’ya has enstrümanlarla da haşır neşir oluyor. Lockett’in geniş koleksiyonunda kendisinin özel olarak geliştirdiği vurmalı çalgılar ise ayrı bir yer tutuyor. Pop-rock, avangarde ve serbest caz, funk, etnik, folk, blues ve deneysel çalışmalarda etnik müzik aletlerini kendi kültürel ortamları dışında bambaşka müzikler içine eğreti şekilde değil mükemmel uyum içinde oturtması Pete Lockett’in başarısının sırrı. Stüdyo çalışmaları, albüm kayıtları, festivaller ve canlı konserler ile müziğin her alanında kendisini ispatladı.

    Film müziklerine de el atan Lockett, Bond serilerinden Die Another Day, Tommorrow Never Dies, The World is not Enough için müzik yaptı. City of Angels, The Insider, The Bone Collector, Moulin Rouge, The Quiet American, Snatch ve birçok reklam müziği Pete Lockett’in yeteneğinden payını aldı. Londra’da The Royal Academy of Music’te ders veren Lockett, Rhythm dergisi tarafından en iyi perküsyoncular arasına seçildi. Nefes kesecek Babylon performansında Lockett'e yetenekli Türk müzisyenler eşlik ediyor.

    Yorumlar

    Taze haberler