Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Beck's Big Band

2 Nisan 2003 00:00
Tarih: 11 Nisan 2003 19:30
Yer: İş Sanat Kültür Merkezi
Bilet Fiyatlar:15M - 12M - İnd:10M
biletix.com

Yöneten: Aycan Teztel, piyano & trombon

Şenova Ülker, Elmar Azimov, Erkut Gökgöz, Halil İbrahim Işık - trompet

Hakan Çimenot, Gökay Gökşen, Berna Sağdıç, Doğan Aykon, Eray Zikguş - trombon

Levent Altındağ, Yuriy Ryadchenko - tenor saksofon
Yahya Dai, Serdar Barçın - alto saksofon
Barış Özer - bariton saksofon
Ercüment Ateş - gitar
Volkan Hürsever - kontrbas
Ozan Musluoğlu - bas gitar
Erhan Akhan - vurmalı çalgılar
Volkan Öktem, Emir Özoğlu - davul

Konuk Sanatçılar:
Fatih Erkoç - vokal & trombon
Neşet Ruacan - gitar
Tuna Ötenel - piyano
İmer Demirer - trompet
Sibel Köse - vokal
Aşkın Arsunan – piyano

Beck’s Big Band'in kuruluşunu Aycan Teztel şöyle anlatıyor: “Hollanda ve Amerika’da bulunduğum yıllarda çeşitli Big Band'lerde yer aldım, inanılmaz keyifliydi. Özellikle de önümüzde Randy Brecker gibi bir dünya devi çalarken aldığım hazzı kelimelerle anlatamam. O dönemlerden beri aklımda hep bir Big Band kurma fikri vardı. Türkiye'de sayıları az da olsa, birbirinden değerli, dünya çapında caz müzisyenleri; onların yanı sıra, yetişmekte olan genç yetenekler var. Tam bunları nasıl bir araya getirebilirim diye düşündüğüm bir dönemde Efes Pilsen’den 2002 Mayıs ayında pazara sunulacak Beck's lansmanı için bir grup kurma önerisi almamla birlikte Beck's Big Band'in temelleri atılmış oldu. Beck's sponsorluğunda, İstanbul'da 5 adet konser verdik. Bu konserlerin arasında Temmuz ayında Herbie Hancock, Michael Brecker ve Roy Hargove konserinin "after-show"u da vardı.

Solist trompetçimiz Şenova Ülker'in bu oluşuma her aşamada büyük katkısı oldu. Repertuar çalışmaları esnasında yakın dostum Ömer Göksel bir öneride bulundu: "Türkiye'de çok iyi bir caz dinleyicisiyle beraber aslında cazı sevebilecek, ama caz müziği tanımlamasından ürken geniş bir kitle de var. Siz bu dünya müziğini sadece sanatsal bir yaklaşımla değil, her iki dinleyici grubunu da kucaklayacak bir tarzda sunmalısınız." Bu doğrultuda repertuarı sanatsal değeri yüksek, ama aynı zamanda dinlemesi kolay, keyifli eserlerden oluşturduk.

Beck’s Big Band 20 kişilik geniş bir kadrodan oluşuyor. Dünya çapında usta müzisyenlerin yanı sıra, genç kuşağın yeni değerlerini de bünyesinde barındırıyor. Fatih Erkoç, Neşet Ruacan, Tuna Ötenel, Aşkın Arsunan, İmer Demirer ve Sibel Köse’nin de konuk sanatçı olarak gruba katılmalarıyla adeta bir müzik milli takımı oluşmuş durumda!”

Yorumlar

Taze haberler