Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Magazin

Sinead O’Connor’dan Veda

27 Nisan 2003 00:00

Sahnede Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 2. Jean Paul'un resmini yırtarak dünyanın tepkisini çeken 36 yaşındaki İrlandalı şarkıcı Sinead O'Connor, müziğe veda ediyor.

O’Connor, sinead-oconnor.com adresli internet sitesinde yayınlanan mesajında, Temmuz ayından itibaren müziğe veda edeceğini belirtti, bu tarihten sonra "ünlü" biri olmayacağından ve "sıradan" bir yaşam sürmek istediğinden, özel hayatına saygı duyulmasını istedi.

Veda Belgeseli

Sinead O'Connor'un, emekliye ayrılmadan önce belgesel niteliğinde "Goodnight, Thank You. You've Been a Lovely Audience" adlı bir DVD'yi piyasaya süreceği kaydedildi.

DVD'de O'Connor'un eski şarkılarıyla geçen yıl çıkardığı "Sean Nos Nua" albümünden parçaların yer alacağı belirtildi. O'Connor'un bağlı olduğu Vanguard Yayıncılığın sözcüsü Lellie Capwell, mesajı doğruladı.

Kadın Şarkıcılara Öncülük Etti

Sinead O'Connor, son yıllarda kronik yorgunluk sendromu rahatsızlığı nedeniyle Avrupa'daki birçok konserini iptal etmişti. Liz Phair'den Courtney Love ve Alanis Morissette'e kadar çok sayıda değişik tarzlara sahip kadın şarkıcının önünü açan İrlanda doğumlu O'Connor, kötü bir çocukluk geçirdi. Annesi babası boşanan, gençliğinde Katolik okulundan kovulan ve hırsızlık yapan ünlü şarkıcı, In Tua Nua grubunun bateristiyken bir düğünde keşfedildi. Sinead O'Connor’un ikinci albümü "I Do Not Want What I Haven't Got", 1990'lı yıllarda şarkıcıyı müzik listelerinin başına oturttu. İrlanda'da Katolik kilisesini sert bir dille eleştiren O'Connor, sahnede Papa'nın resmini yırtınca dünyanın tepkisini üzerine çekmişti.

GRJ :: Sinead O'Connor
Kaynak: ntvmsnbc.com

Yorumlar

Taze haberler