Tolga Burkay Ankara kökenli bir müzisyen, yıllarca Ankara">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Yeni Albüm :: Tolga Burkay

20 Nisan 2005 00:00
Anadolu Rock adı altında yaşanan elektro arabesk devrimine karşı Sek Rock... Tolga Burkay'dan

Tolga Burkay Ankara kökenli bir müzisyen, yıllarca Ankara barlarında Volkan Öktem, Hakan Caneroğlu gibi müzisyenlerle müzik yapmış, şarkı söylemiş, gitar çalmış ama yorulmuş, bar müzisyenliğini "işin fahişeliği" olarak görmeye başlamış ve bir süre sonra evine geldiğinde eline gitar almak istememiş, sonunda bırakmış barlarda çalmayı.

Sonra şarkılarını biriktirip kafasındaki albümle Müzik Mahsulleri Ofisi'ne gelmiş. Müzik Mahsulleri Ofisi de tüm ekibiyle albüme soyunmuş. 6 ay süren yoğun bir düzenleme ve kayıt aşamasından sonra albüm Nisan 2005 ortalarında müzikseverlerin beğenisine sunuluyor.

Yapımcılığını Emrah Aydoğdu ve Okan Ulusoy'un üstlendiği albümdeki şarkıların düzenlemeleri Can Alper'e ait. Yine Rock severlerin aşina olduğu müzik adamlarıyla çalışılmış albüm kayıtlarında.

340 m/sn (ses hızı) isimli albümde kasette 12 şarkı, CD'de 13 şarkı var. Şarkıların hepsi hayata dair öyküler anlatıyor. Zaten Tolga Burkay da bunu "Öykü yazmayı severim, şarkı yazmayı da severim, öykü gibi şarkı yazmayı daha çok severim" diyerek onaylıyor.

Albüm sunumu için "Sek Rock" tanımlaması "Anadolu Rock" adı altında elektro arabesk devri yaşanırken, gerçek Rock bir albümün gelişini vurgulamak için seçilmiş.

Pink Floyd'la, Deep Purple'la, Eric Clapton'la büyüdüyseniz, Tolga Burkay'ı seveceksiniz. Küçücük ve kocaman sözler söylüyor. Dertleri var, tutkuları var ve bunu dinleyenlere aktarmayı başarıyor.

Albüm alırken tek şarkıya para veriyor olma hissini yaşatmayacak bir albüm, bütünlügü var ve baştan sona dinlenebiliyor, e; hayırlı dinlemeler!

Yorumlar

  • 2005'de dinlediğim en iyi albümlerden biri. mutlaka dinlenilmeli. dinlerken bu şarkı güzelmiş, a bu şarkı güzelmiş diyorsunuz kendinize. birkaç şarkıyı ilk dinlediğimde beğenmemiştim. lakin 2-3 defa daha dinledikten sonra en sevdiğim şarkı onlar oldu.
    Üye
    skiptomylou
    Tarih
    29 Temmuz 2005 00:00
Toplam 1 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler