Infected Mushroom Zaman, Mekan: 4 Mayıs 2005 Çarşamba Hayal Kahvesi - İnönü - Eskişehir 6 Mayıs 2005 Cuma Saklıkent - Bakanlıklar -">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Infected Mushroom @ İstanbul & Ankara & Eskişehir

21 Nisan 2005 00:00
Sahnede: Infected Mushroom
Zaman, Mekan:
4 Mayıs 2005 Çarşamba Hayal Kahvesi - İnönü - Eskişehir
6 Mayıs 2005 Cuma Saklıkent - Bakanlıklar - Ankara
7 Mayıs 2005 Cumartesi Studio Live - Beyoğlu - İstanbul

İsrailli Erez Eizen ve Amit Duvdevani (Duvdev)’den kurulu Infected Mushroom ismini daha önceden çaldıkları punk-rock grubundan almış. Erez çok küçük yastan itibaren klasik müzik eğitimi almış. Duvdev de ilk olarak müzik hayatına piyano ile başlamış, ardından new wave, punk-rock gruplarında yer almış. Gruba yeni eklenen Erez Netz, İsrail’in önde gelen rock gitaristlerinden, 80’li yıllarda başlayan kariyeri inanılmaz virtüöz tekniği ve soloları, birlikte çaldığı müzisyenler ile İsrail’deki Rock müziğin kilometre taşlarından olmuştur.

Onlar sadece psy-trance stiliyle değil yaratıcıklarıyla da anılıyorlar. İsrailli grup klasik parçalarla yetinmeyip birkaç basamak atlayarak hırçın, çılgın ve asidik tınılara yer vererek normların üstüne çıkmışlar, işitsel bir özgürlük yaratarak trance içindeki yolculuklarına tüm hızlarıyla devam etmişlerdir.

İkilinin parçaları metalik bir aromanın şekillendirdiği sert trance görünümünde, hafif karanlık ve hırçın bir hava taşımaktadır. Infected Mushroom, akustik, elektrik gitar ve ses sapmalarını kullanarak ve bunları acid tonları, hafif melodik kırılmalar, durmak bilmeyen ritim ve davullar, sesler arsında süzülen meleksi vokallerle elde ettiği kombinasyonla psychedelic trance ve freestyle elecronica sınırlarının ötesine geçmektedir. Şu var ki, müziklerdeki vurgunun asilliği, stil ve efektlerin baştan sona parlak birleşimiyle ortaya çıkmaktadır. İkili yan yana çalınan derin bas ve çılgın davullarla, mükemmel bir şekilde denenen ses çarpmaları, ses burkulmaları ve çevresel seslerle ağır bir funkadelik atmosfer yaratıyor. Yeni eklenen rock gitar etkisi ile müziğin çok daha sert hissedildiği bir bütünsellik oluşturuyorlar.

1991 yılında tanıştıkları trance müziğiyle hayatları tamamıyla değişen bu ikili önceleri “Shidapu & Duvdev” olarak birkaç single yayınladılar. Ardından Infected Mushroom, Yoyo Records etiketiyle iki albüm piyasaya sürdü. Önce “The Gathering” ve ardından 2000 yılındaki “Classical Mushroom” ile yeni dönem trance müziğin en önemli isimleri arasına girmeyi başardılar. Eizen ve Duvdev daha önceden aldıkları klasik müzik eğitiminin etkisiyle piyanonun, klasik gitar soundunun, keman ve canlı perküsyonların sample ve dans ritimleriyle bir araya geldiği bir müzik ortaya çıkardılar. Üçüncü albümleri “B.P. Empire” ile yine klasik, funk ve psychedelic gibi farklı müziklerin elektronik tınılarla oluşturduğu bir füzyon yarattılar. Dördüncü olarak çıkan albümleri olan “Converting Vegetarians”i çıkardılar. Trance ve Freestyle türünde çift CD den oluşan albüm, müzikseverleri, tınıların ve titreşimlerin ustaları olan ikilinin muhteşem hünerlerini gösteren sessel yolculuğa doğru götürüyor. 2004 senesinde son çıkan “IM The Supervisor” adlı albüm, müzikte geldikleri son noktanın ne kadar sağlam olduğunu, aldıkları tepkilerle gösteriyorlar.

Yorumlar

  • yuksek frekanslı sesler ,calısma hızı yavaslayan beyinler, azalan dertler ,aslında tam ihtiyacım olan seyler ...must see
    Üye
    Marvin_nivraM
    Tarih
    1 Mayıs 2005 00:00
  • hiç kaçırmayın hemen bilet alın :P 7 mayısta istanbuldayız.bu müzik olayı kaçırılmaz
    Üye
    coke-man
    Tarih
    28 Nisan 2005 00:00
  • odtülüler için söylüyorum biletler bende olucak konser haftası bana ulaşın. burdan msg atın
    Üye
    anc
    Tarih
    28 Nisan 2005 00:00
  • elektronik müziğin en iyilerinden bence . farklı dinlemesi zevkli ve öğretici 2. kez kaçırırsanız büyük kayıp olur . derim ben ,
    Üye
    kaplumbaa
    Tarih
    26 Nisan 2005 00:00
  • infected mushroom çoook sevdiğim bir grup. inanılmaz bir müzik yapıyorlar.severim kendilerini sayarım şiddetle tavsiye ederim. 7 mayısta txmdeyim! önyargılarınızdan arının, tekno onlar kılabır vb. gibi duvarlar örmeden etrafınıza gelin ve dinleyin. ben kefilim cok sey değişecek hayatınızda. beni soruyorsanız eğer, ön yargısız yaklaşmaya başladığımdan beri müzikten aldığım keyif 3 4 katına çıktı ;)
    Üye
    kutay__
    Tarih
    26 Nisan 2005 00:00
Toplam 5 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler