Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Blur "Think Tank"le Geri Döndü

7 Mayıs 2003 00:00

Ünlü İngiliz grup Blur, Damon Albarn'ın dönüşünden ve Graham Coxon'un gidişinden bu yana çıkardığı ilk albümle karşımızda.

Coxon’un ayrılmasından sonra birçokları grubun dağılacağını düşünmüştü ancak Blur "Think Tank" adlı yeni albümle böyle bir niyeti olmadığını gösterdi.

Kayıtları Fas’da "Fatboy Slim"le beraber yapılan albüm kendinden güvenli, ayakları yere sağlam basan ve korkusuz bir Blur sunuyor dinleyicisine. "Think Tank", Blur'un eski albümleri "Great Escape" ya da "Parklife"ın izlerini taşımıyor. Albümün ilk şarkısı, minimalist elektronik "bip"lerle başlıyor; bir mağaranın derinliklerinden geliyormuş gibi duyulan gizli baslar, sık vuruşlu inatçı davul, iç geçirici vokaller ve narin saksafon notalarıyla Blur yine tarzını konuşturuyor. "Crazy Beat" ise grubun "agresif punk" geçmişlerinin bir dışavurumu; gitarların tek sesli armonisi "Parklife" albümündeki "Bank Holiday"e benziyor. Piyano destekli "Sweet Song"a dikkat. Grubun Afrika tınılarını entegre etmesini sakın garip karşılamayın, entegrasyon bütünüyle olmuş ve Afrika ritimleri göze batmıyor.

Blur, 1993 çıkışlı "Modern is Rubbish" ile Britpop'u yeniden tanımladı, dolayısıyla nostaljik ve artık 90'larda kısırlaşmaya yüz tutmuş bu akımın tek tamircisi.

Kaynak: ntvmsnbc.com
GRJ :: Blur
Albümü satın almak için: ideefixe.com

Yorumlar

Taze haberler