Steps Ahead Mike Stern Michael Mainieri Steve">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Steve Smith & Richard Bona & Mike Stern @ İstanbul Jazz Fesivali

4 Mayıs 2005 00:00
Sahnede:
Steps Ahead
Mike Stern
Michael Mainieri
Steve Smith
Richard Bona.
Zaman: 12 Temmuz 2005 Salı
Mekan: Açık Hava Tiyatrosu - Harbiye - İstanbulİstanbul Jazz Festivali

Frank Gambale, Stu Hamm, Scott Henderson, Victor Wooten, Steve Marcus, Tina Arena, Mariah Carey vs. gibi sayısız baba müzisyenle çalışmış ve şu güne kadar 128 albümde çalmış, 2004'de yapmış olduğu Steve Smith Drumset Technique/History of the U.S Beat (firma:Hudson Music)adlı eğitim dvdsi Amerika'da şu ana kadar yapılmış en faydalı eğitim materyali seçilmiş olan ünlü davulcu Steve Smith, 12 Temmuz'da grubu Steps Ahead ile 2005 Reunion Tour kapsamında İ.K.S.V'nin düzenlediği İstanbul Jazz Festival'inde sahne alacaktır.

Grup üyelerini saymak gerekirse; Mike Stern, Michael Mainieri, Steve Smith ve Richard Bona.

Yorumlar

  • arkadaşın biri "steve you are the best my maan!!" diye ortalığı inletti boş bi anda, komikti:) hayatımın en güzel konseriydi diğer yandan, mike mainieri ayrı, mike stern ayrı, richard bona ayrı bill evans ayrı steve smith ayrı güzeldi, adamlar bize caz'ı gösterdi, mike stern'ün imzasını bile aldım:)
    Üye
    basil hallward
    Tarih
    14 Temmuz 2005 00:00
  • ...Steve Smith'in biste ilk çıkıp hi-hat sola atması ve bunları yapabilmek için 2 sene harcadığını söyleyerek kendini tiye alması...

    Steve Smith'in dün geceki şovu, 2 sene önce Vital Information ile geldiğinde de aynı bageti sektirme numarasında hafiften dağıldığını gören izleyicilere, bu kadar üst seviyeye gelmiş müzisyenlerin bile hala ne kadar çok çalışıp kendilerini geliştirdiklerini göstermiştir. 2 sene derken belki biraz abartmış olabilir ama sonuçta bagetle baget sektirmeyi de abartıp kolunda bacağında gezdirmiştir kendisi :)

    En son 2 parçada dinamiği daha ne kadar gazlayabiliriz diyip biraz abarttılar gibi geldi bana, ama o kadar da olsun artık..

    Sonuç olarak süper bir konserdi..
    Üye
    Nem
    Tarih
    13 Temmuz 2005 00:00
  • Unutulmaz bi geceydi,tabi Michael Brecker'ın lösemi olduğunu öğrenmek herkesin yüreklerini dağladıktan sonra...Bu konseri Mİchael Brecker'a itaaf ettiklerini söylediklerinde açıkhavanın alkıştan inlemesi bile tüylerimi diken diken etti.Konserde öne çıkan isim başta Richard Bonaydı,açıkcası Steve Smith'te oldukça iyiydi ama sanırım grup olarak biraz moralleri bozuktu Michael Brecker yüzünden,belkide o yüzden biraz daha sade çaldı Steve Smith.Ama grupça birbirlerini,profesyonellere yakışır bir biçimde yapboz misali tamalayıp,üzüntülerini saklayıp bizlere süper bir gece yaşatıp,hatta konserden sonra imza bile dağıtmayı başardılar.Steve Smith'in biste ilk çıkıp hi-hat sola atması ve bunları yapabilmek için 2 sene harcadığını söyleyerek kendini tiye alması ve Richard Bona'nın ağzıyla;kimi zaman basa unison eşlik ederek,kimi zamanda ölçüyle oynarken komiklikler yapması,kimi zamansa o müthiş vokalini kendi kökleriyle harmanlıyarak bizleri mest etmesi unutulur gibi deiildi.Ama konserden sonra benim aklımda bu güzel gecenin hafızama kazınan görüntüleriyle beraber şu soruda vardı..Neden iyiler hep erken göçmek zorunda ki....
    Üye
    unplayed1
    Tarih
    13 Temmuz 2005 00:00
  • Gercekten cok guzel bir konserdi ozellikle Richard Bona cok etkiledi beni..ama Steve Smith cok isteksiz caliyomus gibi geldi bana ayrici onun gibi bir ustanin bu kadar geri planda kalmasi beni sasirtti...Cok harika bir konserdi umarim gene gelirler
    Üye
    reckless
    Tarih
    13 Temmuz 2005 00:00
  • beni tek rahatsız eden şey mike stern'ün tonlarının yer yer çok cırtlak ve sesinin çok açık olmasıydı. vibrafonu yedi, hatta davulun bütün ghost vuruşlarını yedi, hoş olmadı.. onun dışında konser inanılmaz güzel ve kaliteliydi. zaten adamların hepsi artık belli bi virtüözlük seviyesine gelmiş. ben ne desem gereksiz kalır. ben konser sonunda steve smith'le aynı karede resim çektirmeyi başardım ya daha ne isterim? :)
    Üye
    benimben
    Tarih
    13 Temmuz 2005 00:00
  • dağıttılar açıkhavayı, söyleyecek söz bulamıyorum.. "steve, sen iyisisin adamım" diye Steve Smith'e tezahürat yapan erkek seyirciye vibrafoncu Mike Mainieri'nin "Teşekkürler Bayan Smith" diye cevap vermesş de ayrıca hoştu:D
    Üye
    barrios
    Tarih
    13 Temmuz 2005 00:00
  • bi davulcu olaraktan ve ve bir steve smith hayranı olaraktan orda olcam... bi insanı davul çalarken izlemek ancak bu kadar zevk verir.. adam hem sempatik hem süper çalıyo=))
    Üye
    baghet
    Tarih
    11 Temmuz 2005 00:00
  • ahhh yaaa aglicam!..= ( steve smith!!
    Üye
    Maerto
    Tarih
    11 Temmuz 2005 00:00
  • 20 YTL VE 30 YTL VE 40 YTL'lik fiyatları biliyorum.
    En ucuzu 20 YTL.
    Üye
    yavuzküçükyıld
    Tarih
    11 Temmuz 2005 00:00
  • off steve
    Üye
    tepkisizbassçı
    Tarih
    11 Temmuz 2005 00:00
  • iyi güzelde gençler bu etkinlik ne kadardır beleş midir..fahiş midir fiyatı..beni bilgilendirin hadi..
    Üye
    icbalic
    Tarih
    11 Temmuz 2005 00:00
  • bildiğim kadarı ile bu kadroda saksafoncu bill evans (michael brecker'ın yerine) çalacak ? adı unutulmuş nasılsa..
    Üye
    barrios
    Tarih
    11 Temmuz 2005 00:00
  • richard bona yı speaking of now(pat metheny) de izlemelisiniz arkadaşlar.Victor Wooten'la çalarken izledim Steve Smith'i...Orda çok garip birşeyler oluyor dedim içimden.Aynı ölçüye sırayla 3,4,5,6,7,8,9lu kombinasyonları koyduğu an çok üzüldüydüm...İzmir'deyim,gelemeyebilirim.Ruhum onların yanında olacak:(
    Üye
    orestes
    Tarih
    11 Temmuz 2005 00:00
  • daha güzel davul yazan yok sanırım en güzelini bu adam yazıyo davulun üstünede tanımam aynızamanda yazdığı davulu çalmadada gayet başarılı üstad üstad:)
    Üye
    trendkiller
    Tarih
    6 Mayıs 2005 00:00
  • Mariah Carey vs.yi Steve Smith'in çok yönlülüğünü belirtmek için yaziya ekledim.Journey'i eklediğimi zannediyordum ancak unutmuşum işte insanlık hali..Unuttuğumuda yazıyı gönderdikten sonra fark ettim çünkü sabahın 4'ünde yazdım yazıyı gözümden uyku akarken.Sürç-i lisan ettikse affola;)Tekrar tekrar özürler.
    Üye
    unplayed1
    Tarih
    5 Mayıs 2005 00:00
  • hobaaaa efsanevi maymun basçı geliyor..ama dennis chambers nerde ben onuda görmek istiyorum..geçen sefer öldürmüşlerdi bizi harikaydılar..inşallah bu seferde öyle olur..steve smith i hiç dinlemedim ama kesinlikle dennis chambers etmez herhalde..adam uyuyarak çalıyo lan :))))))
    Üye
    baranthalas
    Tarih
    5 Mayıs 2005 00:00
  • Yukarıdaki yorumu S.Smith ile ilgili hangi arkadas yazmis:o))

    Steve Smith rock cevresinde Journey'deki icraatıyla taninir. Bu gruptan ayrıldıktan sonra caza merak saran Smith gecinmek icin bir cok rock muzisyeninin albumunde session drummer olarak caldi.
    Yukaridaki yorumda beni en cok gulduren isim ise Mariah Carey:o)
    Steve Smith ile ilgili yorumda Journey yok Mariah Carey var..
    Yorum yazan arkadaslar agaclara bakarken ormani gormeyi ihmal etmeyin...
    Üye
    triangle
    Tarih
    5 Mayıs 2005 00:00
  • bu adamları izlemek gerek. başka açıklaması yok
    Üye
    tarantula
    Tarih
    5 Mayıs 2005 00:00
  • Richard Bona yı görün harbiden yoksa çok şey kaybedersiniz...
    Üye
    stargazer
    Tarih
    5 Mayıs 2005 00:00
  • steve smith geliyo..vay beaaa!!! vital information geldiğinde hayran hayran izlemiştik kendisini..hadi bakalım..önce weckl ı izledik..sırada akira jimbo var..en son steve smith i koymuşlar menüye..hepimize afiyet olsun..
    Üye
    jubei
    Tarih
    5 Mayıs 2005 00:00
  • umarim vital informationda izledigimiz steve smith gibi olmaz. zaten orda frank gambale de bi garipti. yani bu seferki gelislerinde costursunlar istiyorum. ama zaten mike stern in gecen gelisi beni baya bi doyurmustu yine oyle olucak, biliyorum ! :)
    Üye
    apocalypse
    Tarih
    5 Mayıs 2005 00:00
  • tanrım bu kadro bir rüya olmalı...kaçırmamalıyız....
    Üye
    Pastorius
    Tarih
    5 Mayıs 2005 00:00
  • richard bona kaçırmayın sonra çok pişman olursunuz
    Üye
    tamerbas
    Tarih
    4 Mayıs 2005 00:00
  • richard bona yı eylüldü kaçıranlar için kesinlikle gidilmesi gerekli bir konser..
    Üye
    aphex
    Tarih
    4 Mayıs 2005 00:00
  • Steve Smith?! Oha! Toplucana orda olucaz... Dave Weckl'daki gibi... Ama inşallah bunlar Weckl kadar isteksiz çalmazlar...
    Üye
    -_FiniscH_-
    Tarih
    4 Mayıs 2005 00:00
  • süper konser, kaçmaz!
    Üye
    ChoseN
    Tarih
    4 Mayıs 2005 00:00
  • Geçen sene (gidenler bilir) Mike Stern (e.gitar) ve Richard Bona (bas) 'yı farklı bir kadroyla izleme şansına erişmiş ve müthiş performansları karşısında büyülenmiştik. Bu sene caz festivali kapsamında farklı ama gene (tabii ki) sıkı mı sıkı bir kadroyla tekrar izleme şansına erişeceğiz. Bu sefer üstad Dennis Chambers'ı değilde Steve Smith 'i göreceğiz davulların ardında ve başka türlü hayran kalacağız. Herkese şiddetle öneririm. Gerçek müziği gerçek bir izleme fırsatı..
    Üye
    Bealtaine
    Tarih
    4 Mayıs 2005 00:00
  • aydın esen in albümünde ruhunun ışığını ve kalbinin sesini hissedeceksiniz...tabi ben de gitmek isterim...
    Üye
    esenkron
    Tarih
    4 Mayıs 2005 00:00
  • bence sadece davulcu arkadasların değil bütün müzisyenlerin gitmesi gerek bence.....
    Üye
    hk_guitar
    Tarih
    4 Mayıs 2005 00:00
  • Davulcu arkadaşların kesinlikle gitmesini öneririm.Artık bi Tony Wİlliams vs vs... gibi isimler olmadığına göre,olanları en iyi şekilse değerlendirmek lazım.Şahsen ben orda olcam...
    Üye
    FranticDrummer
    Tarih
    4 Mayıs 2005 00:00
Toplam 30 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler