Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Eski Plaklar Albüm Oluyor

21 Mayıs 2003 00:00

1960 ve 70’li yılların Türk pop tarihine mal olmuş 20 ünlü parçası, yakında 3 CD halinde piyasaya çıkacak.
"Bak Bir Varmış Bir Yokmuş" adlı şarkısıyla İlham Gencer'in açılışını yaptığı albümde, Ajda Pekkan, Gönül Turgut, Dario Moreno ve Melike Demirağ gibi sanatçılar yer alıyor.

Türk müziğinin ilk firmalarından olan Odeon ile Sony Müziğin ortak imzasıyla çıkacak olan albümün yapımcılığını Odeon'un ortaklarından Dani Grunberg, direktörlüğünü Radyo D programcılarından Hakan Eren yapıyor. Albümün kapak yazılarını yazan isim ise Naim Dilmener.

Türk popunun gelmiş geçmiş en güçlü seslerinden Gönül Turgut'tan, "Üzüntüyü Bırak Yaşamaya Bak", Malatya'dan göç eden Türk asıllı Belçikalı bir ailenin çocuğu olan Marc Aryan'dan "Dünya Dönüyor", Türkiye'nin ilk kadın vokallerinden olan ve konser vermek için gittiği İran'da evlenerek oraya yerleşen Ay-Feri'den "Çal Çingene", Fransa'da gece kluplerinde şarkı söylerken ünlenen, İzmirli bir ailenin çocuğu Dario Moreno'dan "Sarhoş" ve kalp desenli çoraplarıyla ünlü, Türkiye'nin ilk vokal kız grubu Cici Kızların "Delisin" adlı şarkısı, albümde yer alan parçalardan birkaçı.

İlk CD 22 Mayıs'ta 7.5 milyon liradan, kaset ise 5 milyon liradan piyasaya çıkıyor. Albümde yer alan sanatçıların katılımıyla, 4 Haziran gecesi Babylon’da bir parti düzenlenecek.

Albümü satın almak için: ideefixe.com
Kaynak: ntvmsnbc.com

Yorumlar

Taze haberler